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and recorder of the county in conjunction with ·a person appointed· by the mayor 
of the municipal corporation may make a revision of the numbers of all the in-lots 
and out-lots of such.municipal corporation where the lots of the municipal corpo­
ration are not numbered consecutively upon the original plat thereof and the plats 
of additions thereto or subdivisions thereof. 

It appears that territory has been annexed to the city of 'Mansfield and that 
at the time of the annexation the lots within the part annexed were not consecu­
tively numbered to conform to the original plat of the city of Mansfield. As you 
express it in your inquiry: "The lots situate in the territory annexed do not have 
the consecutive numbers of in-lots." 

In this situation Section 3604, supra, gives specific authority for the auditor 
and recorder in cqnjunction with a .person appointed by the mayor to make the 
necessary revision and re-numbering of the lots so as to make them run con­
secutively upon the original plat and the plats of additions thereto. 

This section applies to municipal corporations generally, and is the only 
section under which re-numbering may be made in case of annexations to a city. 
It will be noted that further provision is made in Section 3607, supra, for villages. 
It is there provided that the commissioners may direct the auditor and recorder 
to make such revision and re-numbering of the lots of an incorporated village 
as may be necessary; but where it is a city as in the instant case, it is necessary 
that the re-numbering be done by the auditor and recorder in conjunction with 
a person appointed by the mayor of the municipal corporation. 

\.Yhen the renumbering is done at the request of the municipal corporation 
as provided in Section 3607, supra, the expense must be paid by the municipal 
corporation. This provision implies that when it is not done at the request of the 
municipal corporation the expense should be met by the county. 

Specifically answering your question it is my opinion that Section 3604, Gen­
eral Code, gives to the county auditor and county recorder of the county of 
Richland in conjunction with a person appointed by the Mayor of Mansfield 
authority to re-number the lots in the territory annexed to the City of Mansfield 
and unless such revision be rrlade at the request of the City of l\Jansfield, author­
izes the expense thereof to be borne by the County of Richland. 

H.espectfully, 
EDWARD c. Tt:RXER. 

Attorney Gnzcral. 

508. 

TOWNSHIP TRUSTEES- ~fAY DETERMINE THAT AN IMPROVEMENT 
SHALL BE :\JADE A:\D ASSESS THE COSTS THEREOF UPON PE­
TITIO:\ OF 51 PER CEKT OF THE OWNERS WHO ARE TO BE 
TAXED. 

SYLLABUS: 
Upon the Pctitio11 of at least fifty-o11e per ce1zt of the owners of lands a11d lots 

who are to be especially taxed for a propose& improvement, the tow-ns/zip trustees 
of tlze tozv11ship may tmdcr tlze provisi01zs of Srctions 3298-2, et seq., of the GcnC'I'al 
Code determine tlzat sztclz improvement shall be made a11d assess the cost thereof in 
the mamzcr petitioned for-, procidcd that it be in a11y of the methods cnttml!l·ated 
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m Sectiou 3298-13 of the Geucral Code. It is uot necessary to secure the written 
agrcemr11t of other property D'<C'Ilers to be assessed rmdcr said p/a11 who /rave not 
petitioned for the impro<•cmcnt. 

CoLUMBt:S, OHIO, ).fay 19, 1927. 

Ho:-r. LISLE ).J. \VE.wt:R, Prosecuti11g . .Jttonrcy, Bryan, Ohio. 
DE.\R SrR :-This will acknowledge your recent communication as follows: 

"I would like to ha,·e your opinion with respect to the following: 
Can the township trustees of a township under a petition filed in 

purview of Section 3298-2, G. C., consisting of at least fifty-one per cent 
of the land owners for the imprO\·ement of a road, the land owners agreeing 
to pay fifty per cent and the township to pay fifty per cent, assess the land 
owuers who do not sign the petition. to the full amount of fifty per cent; 
or is it necessary to get a written agreement from each and all land owners 
that would be assessed thereby before the trustees of the township would 
have jurisdiction to act under Section 3298-13, G. C.?" 

A careful reading of the statutes providing for road construction and improve­
ment by township trustees will, J believe, answer your question. 

Section 3298-2 of the General Code, provides as follows : 

"\Vhen a petition is presented to the board of trustees of any township 
asking for the construction, reconstruction, resurfacing or improvement 
of any public road, or part thereof, as hereinafter provided for, signed 
by at least fifty-one per cent of the land or lot owners, residents of the 
county, who are to be specially taxed or assessed for said improvement as 
hereafter provided,_ the township trustees shall, within thirty days after 
such petition is presented, go upon the line of said proposed improvement 
and, after viewing the same, determine whether the public convenitmce and 
welfare requ're that such improvement be made. The petition shall state 
the method of paying the compensation, damages, costs and expenses of 
the improvement desired by the petitioners, who may request that the same 
he apportioned and paid in any one of the methods provided by Section 
.1298-13 of the General Code." 

By the terms of Section 3298-5, General Code, the trustees may improve 
w:thout petition. That section is as follows: 

"The township trustees may, without the presentation of a petition, 
take the necessary steps to construct, reconstruct, resurface, or improve 
a public road, or part thereof, as hereinbefore prodded, upon the passage 
of a resolution by unanimous vote declaring the necessity therefor. The 
cost and expense thereof may be pa!d in any one of the methods pro,·ided 
in Section 3298-13 of the General Code, as may be determined hy the town­
ship trustees in said resolution." 

You will note that both of these sections refer to the pro\·isions of Section 
3298-13 of the General Code. This sect'on provides several different methods of 
apportionment of the cost and expense incident to the proposed improvement. By 
its terms all or any part of such expense may be assessed against the real estate. 
either ahutting upon the imprO\·ement or within one-half mile thereof or w:thin 
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one mile thereof according to benefits. That is to say, by the terms of Section 
3298-5 aboYe quoted; the trustees may by unanimous Yotc lawfully act without 
petition and assess all of the costs against any one of the groups of property 
owners enumerated. Likewise, where a petition is filed such action may be taken 
by other than a unanimous vote under the provisions of Section 3298-2 above quoted, 
provided that an apportionment of the cost and expense is made in accordance 
with the terms set out in the petition for the improvement. You will note also 
that this latter section makes the viewing of the road mandatory where a petition 
is filed. 

It is fairly clear that the filing of the petition referred to in Section 3298-2, General 
Code, is merely a jurisdictional fact, which in the first instance requires the trustees to 
view the road, and if they deem the improvement necessary, it may be approved 
without a unanimous vote. The terms of that section specifically provide that the 
petitioners may request that the cost be apportioned in any of the methods provided 
in Section 3298-15 of the General Code.· This latter section does not any where 
authorize the a~sessment of any portion of the cost against anything less than 
all of the real estate within the classes mentioned, namely, that abutting upon the 
improvement, that within one-half mile of the improvement, or that within one 
mile thereof. 

You, of course, will note that any assessment made under the provisions of 
Section 3298-13 of the General Code, must be levied according to the benefits. Such 
an assessment is subject to the ordinary rule that no assessment may be made in 
excess of the benefits conferred. 

Answering your question specifically therefore, I am of the opinion that upon 
the petition of at least fifty-one per cent of the owners of lands and lots who are 
to be especially taxed for a proposed improvement, the township trustees of the 
township may under the provisions of Sections 3298-2, et seq., of the General Code. 
determine that such improvement shall be made and assess the cost thereof in the 
manner petitioned for, provided that it be in any of the methods enumerated in 
Section 3298-13 of the General Code. It is not necessary to secure the written 
agreement of other property owners to be assessed under said plan who have not 
petitioned for the improvement. 

Respect£ ully, 
Eoi\".\RD C. Tt.:RXER. 

Attomey Gcucral. 

509. 

COUKTY HO.\IE-AUTHORITY TO DETER.\IIKE ELIGIBILITY FOR 
ADl\liSSIOX IS VESTED EXCLUSIVELY IN SUPERINTENDENT OF 
HOi\IE. 

SYLLABL"S: 
1. Tile PrO'i-·isious o.f Secti011 4093, aud related sections o.f the General Code, 

relate ouly to tile infirmaries of a 1miuicipal corporatiou, aud have no application to 
the county home. 

2. TF/zile 1111dcr the provisions of Section 2544, General Code, the trustees of 
a towuship or the proper officers of a corporatiou, may make applicatiou to /za'i-·e· 
indigeut pcrso11S admitted to the. COIIIlty home, the power aud authority to determine 


