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1293.

APPROVAL, BONDS OF GREEN TOWNSHIP RURAL SCHOOL DISTRICT,
SUMMIT COUNTY—§63,000.00.

CoLuameus, Ouio, November 25, 1927,

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Olio.

1294.

APPROVAL, BONDS OIF THE VILLAGE OF FELIDA, ALLEN COUNTY,
OH10—$2,500.00.

CorLuxbus, OH10, November 25, 1927.

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio.

1295.

MARRIAGE FEE—JUDGE OF MUNICIPAL COURT OF CINCINNATI MAY
CHARGE FEE OF THREE DOLLARS—SUCH FEE SHALL BIX PAID
INTO THE CITY TREASURY.

SYLLABUS:

1. A judge of the municipal court of Cincinnati, under the provisions of Sections
1558-14 and 1558-45, General Code, niay legally solemnize marriages and charge the
same fee that a justice of the peace max charge, which is three dollars.

2. Such fee so charged by the municipal judge may not be lawfully retained by
him, but is requircd to be paid into the city treasury, the samc as other moneys re-
ceived by him in his official capacity.

CoLumsus, Omo, November 25, 1927,

Burcaun of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio.

GENTLEMEN :—This will acknowledge receipt of your letter dated October 29,
1627, which reads as follows:

“Section 1358-43, part of the Cincinnati Municipal Court Act. reads:
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‘Any judge of the municipal court shall have jurisdiction and authority:
to administer an oath authorized or required by law to be administered; to
take the acknowledgments of deeds, mortgages and other instruments of
writing ; to solemnize marriages.’

Section 1558-14 of the act determines the general powers and duties of
the judges of the court and confers upon them all powers that may be ex-
ercised by a justice of the peace.

Section 1558-36 as amended 112 O. L. 180 provides a lixed amount
that may be taxed as costs but neither this nor any other section of the court
act makes specific mention of marriage fees

Section 1746-2, G. C., provides that justices of the peace shall charge and
collect $3.00 for performing the marriage ceremony and making return
thereof.

QUESTION 1. May judges of the municipal court of Cincinnati legally
tax a fee of $3.00 for performing marriage ceremonies?

QUESTION 2. May such fees be retained by the judges of the court?

Opinion No. 1226 of 1916 may be pertinent.”

The several sections of the General Code relating to the municipal court of
Cincinnati appear as Sections 1558-1 to 1558-45, both inclusive, of the General Code.

As stated in your letter, Scction 1558-14, General Code, enumecrates the general
powers and dutics of the judges of the municipal court of Cincinnati and in so far
as may he pertinent to vour inquiry provides:

“rox % The judges of the court may sit separately or otherwise
* % * shall prescribe forms * * * adopt and publish rules govern-
ing practices and procedure not otherwise provided for in this act * * and
may exercise all powers which are now, or may hereafter be conferred

* * % upon justices of the pcace * * * or are necessary for the ex-
ercise of the jurisdiction herein conferred * * %7

By an act of the legislature passed IFebruary 6, 1914, (104 O. L. 187) Section
1558-45, was enacted to read as it now appears in the General Code, viz.:

“Any judge of the municipal court shall have jurisdiction and authority
to administer an oath authorized or required by law to be administered; to
take the acknowledgments of deeds, mortgages and other instruments of
writing ; and to solemnize marriages.”

Section 1558-4, Gencral Code, fixes the salary of the judges of the municipal
court of Cincinnati and provides:

“The salary of thc judge of the municipal court shall be five thousand
five hundred ($5,500.00) dollars per annum * * #*  The presiding judge
shall receive a salary of six thousand ($6,000.60) dollars per annum,

2 2
ok %Y

Section 1558-29, General Code, provides in part as follows:

“From and after Januarv 1, 1926, the clerk of courts of [Hamilton
county shall be the clerk of the municipal court * * *7”
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Section 1338-30, General Code, which relates to the powers and dutics of the
clerk of the municipal court of Cincinnati, provides inter alia as follows:

“¥ % ¥ He shall pay over to the proper parties all moneys received
by him as clerk ; he shall receive and collect all costs, fines and penalties ; and
shall pay all costs * * #* the balance of such fines and penalties monthly
to the treasurer of the city of Cincinnati. * * * He shall keep a book
showing all receipts and disbursements, * * *”

Section 1558-31, General Code, provides in part that:

“All moneys deposited as security for costs and all other moneys, other
than costs, paid into the municipal court shall be noted on the record of the
cause in which they are paid and shall be deposited by the clerk in such
banking institution * * * there to abide the order of the court. * * *”

Section 1558-36, General Code, as amended by the 87th General Assembly (112
O. L. 180) to which you refer, relates to costs in civil cases and is not pertinent to
the question that you present.

The foregoing sections are the only ones of the General Code relating to the
municipal court of Cincinnati which are in any way pertinent to your inquiry. While
T find no section gpecifically authorizing a judge thereof to charge a specified fee
for solemnizing a marriage, yet Section 1558-14, General Code, provides that the
judge of the municipal court

“may exercise all powers which are now, or may hereafter be conferred
* % * ypon justices of the peace * * * or are necessary for the ex-
ercise of the jurisdiction herein conferred * * *”

It is apparent that it was the intention of the legislature in the above enactment
to confer upon the judges of the municipal court the authority to exercise all the
powers which were then, and that might thereafter be conferred upon justices of
the peace or that might be “necessary for the exercise of the jurisdiction * * *
conferred * * *7

One of the powers which the justices of the pcace had then, under the pro-
visions of Section 11182, General Code, was the power to “solemnize marriages” and
to charge a fee therefor.

It is my opinion that the above enactment authorizes the judge of the municipal
court of Cincinnati to solemnize marriages the same as the justice of the peace might
do and also when it provides that the judge may “exercise all powers which are
now, or may hereafter be conferred * * * upon justices of the peace * * *”
or such as “are necessary for the exercise of the jurisdiction herein conferred
* * * ” it contemplates that he may charge the usual fec therefor as charged
by the justices of the peace.

Tt is pertinent to observe that the General Assembly, as shown in 109 Ohio Laws,
page 304, amended Section 1746-2, General Code, providing fees for justices of the
peace in miscellaneous services, increased the fee from two dollars to three dollars
for performing the marriage ceremony.

You refer to a former opinion of this department which is reported in Opinions,
Attorney General, 1916, Vol. I, page 177, the syllabus of which reads:
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“Judges of the municipal court of the city of Columbus are not author-
ized to retain the legal fee of $2.00 collected by them for solemnizing mar-
riages. Such fee should be collected by the clerk of the municipal court
and paid mto the city treasury as other fees and costs collected by him.”

The following language appears therein:

“Section 1746 of the General Code. provides that a justice of the peace
may receive a fee of $2.00 for 'marrving and making return.’

Section 1558-51 of the General Code (106 O. L. 366), prescribing the
original jurisdiction of the municipal court of Columbus, Ohio, provides
in part as follows:

“The municipal court shall have and exercise original jurisdiction within
the limits of the city of Columbus as follows: * * =

9. The right to perform marriage ceremonies * * * and perform
any other duties now given or that may be conferred upon justices of the

s

peace. * * %

It is to be noted from the language just quoted that the right to per-
form the marriage ceremony is made an official act of the municipal court
rather than the prerogative of the several individuals constituting that court.

Under Section 1558-83 of the General Code (106 O. L. 378), the munic-
ipal court of Columbus is, by reference, given authority to tax the same
fees and costs as are justices of the peace for like services. Therefore,
the proper fee for perforiming a marriage ceremony by the municipal court
of Columbus is $2.00, as stated in your letter.

Section 1558-48 of the General Code (106 O. L. 366), fixes an annual
salary for the judges of such municipal court, and it must be concluded that
this salary is intended as compensation for all official acts or for all services
performed under the command or authority of the municipal court act.

Section 1558-79 of the General Code (106 O. L. 375) prescribing the
duties of the clerk of such municipal court is, in part, as follows:

“* % * He shall pay over to the proper parties all money received by
him as clerk; he shall receive and collect all costs, fecs, fines and penalties,
and shall pay the same monthly into the treasury of the city of Columbus
and take a réceipt therefor, except as otherwise provided by law; * *

As above stated the right to perform the marriage ceremony is a part
of the section conferring original jurisdiction upon the court. I‘or such
services a fec of $2.00 is authorized, and no distinction should be made or
different rule should apply in the collection and disposition of the fees for
performing the marriage ceremony than is made and applied in the collection
and disposition of fees and costs charged and collected for any other official
act, .

1 am, therefore, of the opinion that the judges of the municipal court of
the city of Columbus, Ohio, are not authorized to retain the legal fec of
$2.00 for solemnizing marriages, but that the same should be collected by the
clerk of said court and paid into the city treasury as other costs and fces.”

Specifically answering your first question it is my opinion that a judge of the
municipal court of Cincinnati may legally tax a fee of three dollars for solem-
nizing marriages. ’
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In answer to vour sccond question it is my opinion that such judge may not
legaily retain the fee so charged by him, but that the same shall be paid into the
treasury of the city of Cincinnati the same as other moneys received by him in his
official capacity.

Respectfully,
Eowarp C. TURNER,
Attorney General.

1296.

AUTOMOBILE—FOR USE OF VISITING AGENT OF COUNTY CHIIL-
DREN’'S HOME—MAY NOT BE PURCHASED BY COUNTY COMMIS-
SIONERS—WHAT DEPARTMENTS ARE UNDER DIRECT CONTROL
OF COUNTY COMMISSIONERS WITHIN PROVISIONS OF SECTION
2412-1, GENERAL CODEL.

SYLLABUS:

1. Neither the county children’s home, nor the child-welfare board, established
wunder the provisions of Section 3092, General Code, is a department under the direct
control of the county conumissioners within the provisions of Section 2412-1, General
Code, relating to the purchase of automobiles.

2. Neither the board of trustees of the county children’s houe, nor the child wel-
fare board may legally purchase an automobile for the use of the visiting agent author-
ized to be appointed by Section 3099, General Code.

3. The county home, the county tuberculosis hospital, when the county commis-
stoners constitute the board of trusiees of said hospital, and other similar institutions,
are departments under the direct control of the county commissioners within the pro-
visions of Section 2412-1, General Code.

CoLumevus, Ounio, November 25, 1927.

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Qhio.

GENTLEMEN :—This will acknowledge receipt of your recent communication which
reads:

“You are respectfully requested to render this department your written
opinion upon the following:

Section 2412-1 of the General Code provides that if the board of county
commissioners deem it necessary to purchase a motor vehicle or vehicles for
their use or for the use of any department under their direct control, appli-
cation shall be made by them to a judge of the court of common pleas of
said county ; who, if upon the hearing thereof finds it necessary and expedient
to purchase such vehicle or vehicles shall so order fixing the number and kind
of such vehicles, and the amount to be expended for each.

Question 1. Is the children’s home, or the welfare board, established
under the provisions of Section 3092 of the General Code, a department under
the direct control of the county commissioners, for which they may purchase
automobiles in compliance with the provisions of Section 2412-1, General
Code?

Question 2. May the trustees of the children's home or the welfare board
legally purchase an automobile for the use of their visiting agent?



