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found at page 513, Opinions of the Attorney-General, 1919. This opinion held 
that where the permanent statutes provided a certain salary and the appro­
priation bill provided a greater salary, the appropriation bill did not by im­
plication repeal the provisions of the permanent statute. However, where the 
duties have been provided by statute, as in the case before us, and followed 
by such a provision of the appropriation bill, it seems clear that the legislature 
provided and fixed the salary of said librarian for the biennial period, as above 
stated. If it were not for this provision, it is believed there would be no 
authority to pay said salary at all. 

In specific reply to your inquiry, it is the opinion of this department that: 
(1) The state library board has no authority to fix the salary of the state 

librarian and he cannot legally receive any salary except as provided by the 
legis Ia ture. 

(2) In the existing permanent statutes the legislature failed to provide a 
salary for the state librarian. However, in the appropriation bill for the bi­
ennial period beginning July 1, 1921 (109 0. L. 467), the legislature did fix and 
provide for said salary for the period of two years at three thousand dollars 
per year, and there is no legal authority for the payment of any greater 
amount. 

2726. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

MINES AND MINING-USE OF ALTERNATING CURRENT AT MINES­
HOW LIMITED-PUMPS AND OTHER MINING MACHINERY USED 
IN AND ABOUT WORKING PLACES OF MINE REQUIRED TO BE 
OPERATED BY DIRECT CURRENT. 

1. Under the provisions of section 948 G. C. the use of alternating current at 
mines equipped with electric power, is limited to the purpose of converting alter­
nating current to direct current aud such use is subject to the approval of the chief 
and district mine insPectors. 

2. Pumps and other mining machinery used in and about the working places 
of the mine, may not be operated by alternating current, but are requ~red by the 
provisions of section 948 G. C. to be operated by direct current, not exceeding in 
pressure or potential three hundred and twenty-five volts as shown at the nearest 
switchboard. 

CoLUMBus, OHIO, December 21, 1921. 

Department of Industrial Relations, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-Your 1etter of recent date has ·been received, reading as 

follows: 

"I am transmitting herewith a communication directed to me under 
date of November 9th by Mr. William Robinett, chief of the division of 
mines, in which he requests that the subject matter embodied therein 
be referred to the Attorney-General for an opinion. 

I may add that I believe the view taken by the chief of the division 
of mines, relative to the use of alternating currents in mines is the 
correct one. I feel that you should have my judgment in the matter, 
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1n the transmitting of attached communication and requesting of your 
opinion." 

The letter of Mr. William Robinett, chief of the division of mines, which 
you enclosed with your communication, reads as follows: 

"There has been considerable controversy over the amended· sec­
tion 948 of the General Code, relative to the use of alternating current 
in mines. Section 948, paragraph 3, reads as follows: 

'At each mine equipped with electric power, alternating current 
may be used to convert alternating current to direct current, and to 
operate motors permanently installed above ground and in under­
ground substations, or buildings especially prepared for them, in a 
manner subject to the approval of the chief and district mine inspec­
tors, but no wires carrying alternating current shall be used under­
ground except same be carried in an entry or passageway where per­
sons and animals are not permitted to travel.' 

There is a specific case before this division at this time, where a 
company has recently installed alternating current inside its mine for 
the operation of pumps, and upon being ordered to discontinue its use, 
contends that it is complying with the law by installing pumps in 
'buildings especially prepared for them, in a manner subject to the 
approval of the chief and district mine inspector.' 

It is our opinion that alternating current cannot legally be used 
for operating any machinery in a mine except the machinery necessary 
to convert the alternating current to direct current. As there is no 
reference made in the act to the pressure, potential or voltage of A. C. 
that may be used for pumps or other machinery in a mine, but does in 
the paragraph following the one quoted above make reference to the 
potential or voltage of direct current that may be used to operate 
pumps and other machinery. 

If it was the intention when this act was written to permit the use 
of alternating current to be used in a mine for the purpose of oper­
ating pumps and other machinery, it seems to us that some reference 
should have been made as to the amount of current to be used. There 
does not seem to be anything in the paragraph above quoted to justify 
this department sanctioning the use of alternating current. Therefore, 
under the circumstances, we request that the matter be referred to the 
Attorney-General and the request made for him to render his opinion 
in the case." 

Section 948 G. C. chiefly pertains to the questions raised In your inquiry. 
The section reads as follows : 

"The owner, lessee or agent of a mine at which electricity with a 
pressure or potential of more than three hundre<Nlnd twenty-five volts, 
or alternating current, is used, shall, in addition to the provisions of 
the preceding section, observe the following: 

At each mine equipped with electric power after the passage and 
approval of this act, the current used to operate gathering locomotives, 
mining machines, shearing machines, drills and other machinery used 
in or about the working places of the mine, shall not exceed in pres­
sure or potential, three hundred and twenty-five volts, direct current, 
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as shown at the nearest switchboard, and the wires conducting the 
power from the nearest switchboard shall not carry a higher pressure 
or potential. 

At each mine equipped with electric power alternating current may 
be used to convert alternating current to direct current, and to operate 
motors permanently installed above ground and in underground sub­
stations, or buildings especially prepared for them, in a manner sub­
ject to the approval of the chief and district mine inspectors, but no 
wires carrying alternating current shall be used underground except 
same be carried in an en try or passageway where persons and animals 
are not permitted to travel. 

At each mine equipped with electric power after the passage and 
approval of this act, when the current used to operate haulage locomo­
tives, pumps and other machinery not located in or about the working 
places of the mine, is of a pressure or potential in excess of three 
hundred and twenty-five volts, direct current, the entry or passageway 
where such wires are carried shall not be designated or permitted to 
be used as the principal traveling way, and when designated or used as 
the escapement way, the wires shall be protected so that persons re­
quired to travel near same in emergencies will not inadvertently come 
in contact therewith. No pressure in excess of six hundred and fifty 
volts at the switchboard shall be used underground. 

At each mine equipped with electric power prior to the passage 
and approval of this act, where the pressure or potential is in excess 
of three hundred and twenty-five volts, direct current, or where alter­
nating current is used, and the conditions surrounding the use of same 
are such, in the opinion of the chief inspector of mines, that the pro­
visions of the preceding section do not provide the required protection 
from shock to persons employed therein, such additional safeguards 
shall be employed as may be required by the chief inspector of mines 
and the district inspector of mines jointly." 

The second paragraph of the section cited clearly indicates that after the 
passage and approval of amended section 948 (the section quoted supra), the 
current used to operate mining machinery in or about the working places of 
the mine, shall be "direct" and not exceeding in pressure or potential, three 
hundred and twenty-five volts, as shown at the nearest switchboard. 

Paragraph 3 immediately following provides. that: 

"Alternating current may be used to convert alternating current to 
direct current, and to operate motors permanently installed above 
ground, and in underground substations, or buildings especially pre­
pared for them, subject to the approval of the chief and district mine 
inspectors," etc. 

It is not thought that the phrase "and to operate motors permanently in­
stalled above ground and in underground substations" was used with the view 
of establishing or authorizing a new or different use from that initially stated 
in the opening words of the paragraph, and which is, the transforming or con­
verting of alternating current to direct current. On the other hand, it is 
thought that the use of the motors contemplated is rather such as is required 
for the process of conversion of the alternating to direct current, and that the 
stations or buildings containing the motors to be used for this purpose, arc 
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to be permanently built, either above ground or in underground substations. 
It would seem then, this paragraph indicates that the use of alternating 

current in mines equipped with electric power, is limited to the use of the 
motors and machinery required in its transformation from alternating to 
direct current, since otherwise it would become apparent that motors pro­
pelled generally for other purposes, could themselves in turn be connected 
with other machinery about the mine, which would in the end become such 
an operation involving the use of alternating current, as to totally destroy the 
cogency and power of paragraph 2, which provides that such mining machin­
ery shalt be operated only by direct current. Thus it would seem that the use 
of alternating current is limited to one purpose, and that such use and pur­
pose, as welt as the buildings wherein the conversion is consummated, is sub­
ject to the approval of the chief and district mine inspectors. Reference is 
made to that portion of your inquiry wherein statement is made that a certain 
company has recently installed alternating current inside its mines for opera­
tion of pumps, and upon being ordered to discontinue its use, contends that it 
is complying with the law by installing pumps in "buildings especially pre­
pared for them in a manner subject to the approval of the chief and district 
mine inspectors." Such a contention cannot be thought to be given serious 
consideration in view of the fact that the word "pump" is not the word useU 
in the language of the statute making such provision, while the word "motors" 
is the one so used, and it is not thought practicable or reasonable to designate 
a pump as a motor, or so construe the meaning of the words, as to render 
them synonymous. 

In conclusion it may be said that while a technical discussion of the 
terms "direct" and "alternating" currents may not be attempted, it is believed 
and thought to be generally understood that certain scientific properties of 
the latter render its use attendant with danger, requiring great care and pre­
caution in its handling and application, and for which reason it is thought the 
safeguarding of its use is primarily provided for by the provisions of section 
948 G. C. 

In specific answer, therefore, to your questions, you are advised: 
1. Under the provisions of section 948 G. C. the use of1 alternating cur­

rent in and about mines is limited to the purpose of converting alternating 
current to direct current, and such use is subject to the approval of the chief 
and district mine inspectors. 

2. Pumps and other mining machinery used in and about the working 
places of the mine may not be operated by alternating current, but are re­
quired by the provisions of se~tion 948 G. C. to be operated by direct current, 
not exceeding in pressure or potential three hundred and twenty-five volts, as 
shown at the nearest switchboard. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 


