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OPINION NO. 73-056

Syliabus:

The payroll procedure outlined in Oninion :"n. 1N06, Oninions
of the Attornev fGeneral for 1964, is required onlv of those offices
specifically mentioned in R.C. 325,27, namely, county auvditor,
county treasurer, probate judge, sheriff, clerk of the court of
comron pleas, county engineer, and county recorder.

To: John T. Corrigan, Cuyahoga County Pros. Atty., Cleveland, Ohio
By: William J. Brown, Attorney General, June 18, 1973

I have hefore me your reauest for my oninion, the cues-
tion in which mav be summarized as follows:

Is the vayroll nrocedure outlined in
trinion o. 10N€, Mninions of the Attornev
CGeneral for 1944, randatorv for all countv
ernlovees, includinc juvenile court, countwv
cormissioners, county coroner, county nrose-
cutor, and nany hoards and agencies creater
hy law, or is it required only of those of-
fices specifically rentioned in P.7, 225,272

In Opinion ™o. 1006, Oninions of the Pttorney General for
1964, my nredecessor was concerned with the aquestion of whether
the nayroll nrocedure used by a county engineer fulfille” the re-
quirements of RN.C. 325.18. T~ concluded that the rrocedure used
vas not proper, and he rroceeded to outline the nroner nrocedure.
I'owever, that Orinion was limited in its scope to the emrlovees
of county engineers. I understand yvour aquestion to be whether
th2a procedure outlined hv mv nredecessor is recvired for all
county erplovees or onlv for certsin enumerated ones.

».C. 325.10, which sets forth the reauirerants for the
issuance of warrants by a county auditor, reads, in nart, as
follows:

"refore the county auditor issuves a warrant
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unon the county treasurer to anv denutv, ansist-
ant, clerk, booklFeemer, or other ernlovee nro-
vided for under “ection 125..7 Of the "nviser
ode, for his comnensation, such nerson shall
sicn a receint which shall he in the follovina
form: * * * {"rmnhasis added.)

n.C. 325.17 nrovided for the hirinc of certain countv em-
nloyees and reads, in nart, as “ollows:

The officers mentioned in section 325.27
of the Pevised Code mavy appoint and emnlov the
necessary denutles, assistants, clerks, book-
Ieeners, or other emplovees for thelr resrective
oZfices, fix the compmensation of such emnlovees
and discharge them, and shall file certificates
of such action with the county auditor. * * *
"hen so fived, the compensation of each such de-
nuty, assistant, bookkeener, clerk, and other
erployee shall be paid bi-weekly from the county
treasurv, upon the warrant of the auditor. * * *

(Emmhasis added.)

R.C. 325,27, which enurmerates the officers vho are empovered
by R.C. 325.17 to aproint the necessary emplovees for their
respective offices, reads, in part, as follows:

All the fees, costs, nercentages, penalties,
allowances, and other percuisites collecter or re-~
ceived bv law as comnensation for services by a
county auditor, county treasurer, probate -indge,
sheriff, clerk of +the court of common nleas,
county engineer, or countv recorder, shall he
received and collected, ® * * (Trphasis added.)

It is apmarent, from the statutes quoted ahove, that they
are interrelated and must be read together. R.C. 325.18, which
sets forth the county payroll procecdure, applies to the emplovees
provided for under R.C. 325.17. That Section, in turn, provides
that certain employees mav he apnointed by the officers mentioned
in R.7. 325.27, which officers are erpresslv limiteé to the county
auditor, county treasurer, nrobate judge, sheriff, clerk of the
court of common pleas, county engineer, and countv recorder. I
conclude, therefore, that the county vayroll nrocedure nrovided
under R.T. 325.18 is applicable only to the emnlovees of those
county officers mentioned in P.C. 325,27, narmely, the countv
auditor, countv treasurer, nrohate judce, sheriff, clerk of the
court of common pleas, county engineer, and county recorder. The
county commissioners, county coroner, and county prosecutor are
not included in R.”. 325.27, and I can find no statutory authority
specifving the payroll procedure to he used for the ernloyees of
these officers. This finding is reinforced by Orinion Mo. 69-1513,
Oninions of the Attorney General for 1969, in which my predecessor
could find no statutory authority concerning the intervals at which
the employees of these officers are to he paid.

In specific answer to your question it is rv opinion, and
vou are so advised, that the pavroll procedure owntlined in
Oninion 'o. 1006, Oninions of the Attorney General for 1964,
is required only of those offices specifically mentioned in
R.C. 325.27, namely, county auditnr, county treasurer, nrobate
judge, sheriff, clerk of the court of comrmon nleas, county
engireer, and countv recorder.





