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CIVIL SERVICE-EMPLOYES OF BOARD OF PARK C01HviiSSION­
ERS WITHIN CLASSIFIED CIVIL SERVICE OF CITY-EXCEP­
TIONS. 

SYLLABUS: 
Employes of a board of park commussioners created by virtue of sections 4053, 

ct seq., General Code, are withi11 the classified civil service of such city. By virtue 
of paragraph 8 of subdivision (a) of section 486-8, General Code, two secretaries, 
assista1tts or clerks and one personal stenographer of such board may be claimed as 
personal exemptions subject to rules or regulations aPPlicable thereto. 

CoLUMBUS, OHIO, June 12, 1934. 

Bureau of Inspection and Superv_ision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion 

upon the following questions: 

"Are the employes of a park commission created under the pro­
visions of section 4053 G. C., in the classified service of a city?" 

Sections 4053 to 4063, inclusive, General Code, relate to the establishment 
of a board of park commissioners. Section 4054, General Code, provides for 
the appointment by the mayor of three electors of a city as members of the 
board. Section 4057, General Code, relating to the duties of such commission­
ers, reads as follows: 

"The board of park commissioners shall have the control and man­
agement of parks, park entrances, parkways, boulevards and connect­
ing viaducts and subways, children's playgrounds, public baths and 
stations of public comfort located in such parks, of all improvements 
thereon and the acquisition, construction, repair and maintenance there- 0 

of. The board shall exercise exclusively all the powers and perform 
all the duties, in regard to such property, vested in and imposed upon 
the director of public service." 

Section 4061, General Code, reads as follows: 

"The board may employ a secretary, general superintendent, 
engineer, clerks and such other necessary employes for carrying into 
effect the purposes of its creation, and shall fix the rate of compen­
sation and term of service of its employes." 

Your question relates to whether or not persons employed by virtue of 
section 4061, supra, are within the classified civil service of the city. 

Section 486-8, General Code, reads in part as follows: 

"The civil service of the state of Ohio and the several counties, 
cities and city school districts thereof shall be divided into the un­
classified service and the classified service. 
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(a) The unclassified service shall comprise the following posi­
tions, which shall not be included in the classified sen•ice, and which 
shall be exempt from all examinations required in this act. 

*** *** *** 
8. Three secretaries, assistants or clerks and one personal sten­

ographer for each of the elective state officers; and two secretaries, 
assistants or clerks and one personal stenographer for other elective 
officers and each of the principal appointive executive officers, boards 
or commissions, except civil service commissions, authorized by law 
to appoint such secretary, assistant or clerk and stenographer. 

*** *** *** 
12. ***and such unskilled labor positions as the state commis­

sion or any municipal commission may find it impracticable to in­
clude in the competitive classified service; provided, that such ex­
emptions shall be by order of the commission, duly entered on the 
record of the commission with the reasons for each such exemption. 

(b) The classified service shall comprise all persons in the em­
ploy of the state, the several counties, cities and city school districts 
thereof, not specifically included in the unclassified service to be desig­
nated as the competitive class and the unskilled labor class." 

I call your attention to an opinion to be found in Opinions of the Attorney 
General for 1924, page 145. The syllabus of this opinion reads as follows: 

"The pos1t10n of Superintendent of Parks may be exempted from 
the classified service on the grounds that such an employe is an as­
sistant within the meaning of sub-section 8 of section 486-8 of the 
General Code." 

The above op1mon merely holds that the board of park commissioners 
o is a principal appointive board within the meaning of paragraph 8 of sub­

division (a) of section 486-8, and that therefore the superintendent could be 
exempted from the classified civil service and placed in the unclassified civil 
service by virtue of the above provision in the civil service laws. Clearly, all 
the employes of the park commission may not be so exempted by virtue of 
the fact that such board is a principal appointive hoard. Such exemption is 
limited to two secretaries, assistants or clerks and one principal stenographer. 
Of course, under paragraph 12 of subdivision (a) of section 486-8, supra, the 
state or municipal commission may find it impracticable to include in the com­
petitive classified civil service various unskilled labor positions. However, 
it cannot be said as a matter of law, that the merit or fitness of employes of a 
park board cannot be determined by an examination. The dutin of employes 
of a park commission do not cause such employes, in my judgment, to fall 
within the definition of any of the twelve groups that are placed in the un­
classified civil service. As before stated, I assume in the rendition of this 
opinion that the employes in question have not been found to be within the 
unskilled positions which the municipal civil service commission might place 
in the unclassified civil service by virtue of paragraph 12 of subdivision (a) 
of section 486-8. 
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Without further extending this discussion, it is my op1mon, in specific 
answer to your question, that employes of a board of park commissioners 
created by virtue of sections 4053, et seq., General Code, are within the classi­
fied civil service of such city. By virtue of paragraph 8 of subdivision (a) of 
section 486-8, General Code, two secretaries, assistants or clerks and one 
personal stenographer of such board may be claimed as personal exemptions 
subject to rules or regulations applicable thereto. 

2816. 

Respect£ ully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

CORRECTION OF ERROR IN DEED EXECUTED BY GOVERNOR 
TO RUTH M. McCARRELL OF LIBERTY TOWNSHIP, FAIR­
FIELD COUNTY, OHIO. 

CoLUMBus, OHio, June 12, 1934. 

RoN. JosEPH T. TRACY, A1tditor of State, Columb1~s, Ohio. 
DEAR SIR :-Recently Robert L. McCarrell and Ruth M. McCarrell of Liberty 

Township, Fairfield County, Ohio, acting through their attorney, James T. 
Pickering of Lancaster, Ohio, made application to this office for a finding 
which, under the provisions of section 8528, General Code, would authorize the 
Governor to execute on behalf of the state a deed to the applicants correcting 
an error in a deed made by Governor Robert Lucas to one Frederick Soliday 
under date of April 9, 1835, and by which deed it was intended to convey to 
Frederick Soliday the east half of the southwest quarter of section 15, town­
ship 16 and range 19, Fairfield County, Ohio, containing eighty acres, a part 
of which tract of land is now held and possessed by said Robert L. and Ruth 
M. McCarrell, who have made this application. 

Upon the facts noted and described in my opinion to you upon the 
application of Artamisha R. Breitenstein, I had no difficulty in reaching the 
conclusion that an error had, in fact, been made in the original deed of 
Governor Lucas to Frederick Soliday, in this that although it was thereby 
intended to convey to Frederick Soliday, as assignee of one William Fisher 
who had theretofore purchased the land, the east half of the southwest quarter 
of section 15, township 16, range 19, the tract of land intended to be conveyed 
was described in the deed as the east half of the southeast quarter of said 
section, township and range. It is noted in the other opinion above referred 
to that Artamisha R. Breitenstein, claiming under mesne conveyance back 
to Frederick Soliday, now holds and possesses the east half of the east half 
of the southeast quarter of said section 15, and that by reason of this fact she 
was entitled, under the provisions of sections 8528 and 8529, General Code, 
to a deed from the Governor correcting the error in the description of the 
property intended to be conveyed in and by the deed executed by Governor 
Lucas. . 


