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1. The schedules adopted by a county board of education in pursuance of 
its survey made on or before the first Saturday in April of any year, as directed 
by Section 7600, General Code, form the basis for the distribution of the county 
educational equalization fund during the entire following school year. 

2. The mere fact that the semi-annual settlements of a county auditor 
with the county treasurer, as directed by Section 2596, General Code, are not 
made at the precise time provided for by statute, on account of delinquencies, 
late closing of books, etc., does not justify a county board of education in using 
any plan for the distribution of the county educational equalization fund other 
than that based upon the schedules adopted by the county board of education, in 
pursuance of its survey of the county school district made on or before the first 
clay of the previous April, as directed by Seeton 7600, General Code. 

3. The schedules adopted by a county board of education in pursuance of 
its survey of the county school district made on or before the first clay of April, 
1933, form the basis for the distribution of the county educational equalization 
levy to be made after the August, 1933, settlement of the county auditor with 
the county treasurer, but have no application whatsoever to the distribution follow­
ing the February, 1933, settlement. 
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Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

STREET.LIGHTING-TOWNSHIPS AND BOARDS OF EDUCATION UN­
AUTHORIZED TO EXPEND PUBLIC FUNDS THEREFOR FOR IN­
CORPORA TED VILLAGE. 

SYLLABUS: 
Township.s and boards of education are unauthorized to expend public funds 

for the purpose of furnishing street lighting for an incorporated village. 

CoLUMBUS, Omo, May 31, 1933. 

HoN. RAY 'vV. DAVIS, Prosecuting A tlonzey, Circleville, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion 

which reads in part as follows: 

"The Village of Darbyville, Muhlenberg Township, is duly incor­
porated under the laws of this State. This Village is furnished elec­
tricity for the purpose of lighting its streets by an Electric Light Cor­
poration. 

The Tmstees of Muhlenberg Township have been paying the light 
bill for the Village of Darbyville. The Tax Budget Commission of this 
county failed to make any assessment at its last meeting for taxes for 
this municipality in order to pay these bills, consequently the Trustees 
of :Muhlenberg Township have been paying them; the Board of Educa­
tion of this township also paid part of this bill, but the Trustees paid 
the most of it. 



ATTORXEY GEXERAL. 

My direct inquiry therefore is, do the Trustees of ::\fuhlenberg 
Township and the Board of Education have the authority under the law 
to pay these bills for a duly Incorporated :Municipality?" 
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It is fundamental that public officers have only such powers as are expressly 
given them and those which may be necessarily implied from the express powers. 
State. e.i- rei. C opelaHd, vs. State Medical Board, et al., 107 0. S. 20. 

By authority of sections 3428, et seq., General Code, township trustees have 
authority under certain circumstances to furnish street lighting in unincorporated 
districts of the township. Section 3428 reads as follows: 

"When the owners of more than one-half of the feet front of the 
lots and lands abutting on the streets and public ways of any unincor­
porated district in a township, sign a petititon for artificial lighting of 
the streets and public ways in such district, during the night time or 
any part thereof, and file it with the clerk of the township, he shall 
thereupon give notice to the township trustees of the filing of such 
petition together with a copy thereof." 

The above section as well as the following sections apply to an unincor­
porated district. They have no application to the present situation since the 
village in question is duly incorporated. 

ln an opinion found in Opinions of the Attorney General for 1928, Vol. III, 
page 1909, it was held as disclosed by the second branch of the syllabus: 

"The· trustees of a township are authorized to light streets and high­
ways of the township, as such, only in the manner provided for by Sec­
tions 3428, et seq., General Code, and the provisions of Section 3440-1, 
General Code, have no application in such case." 

It is one of the functions of a municipality to furnish the necessary street 
lighting. Indeed, the legislature has seen fit to give municipal corporations ex­
press power to contract with any company for street lighting. Section 3994, Gen­
eral Code, reads as follows: 

"A municipal corporation may contract with any company for sup­
plying, with electric light, natural or artificial gas, for the purpose of 
lighting or heating the streets, squares and other public places and build­
ings in the corporation limits." 

The above discussion while pertaining to township trustees is equally ap­
plicable to boards of education. There is no statutory or implied authority for 
either a township or a board of education to furnish street lighting for a munici­
pality. Article X, section 5, of the Ohio Constitution, reads as follows: 

"No money shall be drawn from any county or township treasury, 
except by authority of law." 

Therefore, it is my opinion in specific answer to your question that town­
ships and boards of education are unauthorized to expend public funds for the 
purpose of furnishing street lighting for an incorporated village. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 


