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estates, and that the legislature in substituting the word "fiduciary" for the words 
"executor or administrator" in the next to the last paragraph of section 10506-41, 
General Code, meant to require the trust companies and other fiduciaries to be 
subject to the exception theretofore relating only to executors and administrator-s, 
namely, that the approval of the probate court must be obtained for investments 
that section 10506-41, General Code, authorized. 

The construction of section 10505-41, General Code, herein set forth, is har­
monious with the article appearing in Vol. 5, Cincinnati Law Review, pages 429 
to 441, entitled "Investments by fiduciaries under the new Ohio Probate Code." 

In view of the foregoing and in specific answer to your question, I am of the 
opinion that section 10506-41, General Code, a.-; amended (115 0. L. 396-397), 
requires all fiduciaries, including trust companies administering an estate, with 
funds to be invested, to obtain the approval of the probate court for investing 
in the classes of investments authorized by said section. 

Z781. 

Respectfully, 
]OHN \N. BRICKER, 

Attorney General. 

UNION CEMETERY-l30MW OF TRUSTEES NOT ENT£TLED TO CUS­
TODY OF PROCEEDS OF TAXES LEVIED FOR CEMETERY PUR­
POSES BY COUNCIL OF VILLAGE AND TRUSTEES OF TO\VNSHIP. 

SYLLABUS: 
IVhere a lmion cemetery is e.;tablished and maintained by a village and town­

ship, the board of trustees of such cemetery, appointed by virtue of section 4193-1, 
General Code, has no right to the custody of the proceeds of taxes levied for ceme­
tery purposes by the council of the <-•il/age mzd trustees of the township. 

CoLUMBUS, OHio, June 4, 193-L 

Bureau. of Inspection and Superuision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which r:eads as follows: 

"Sections 4183 et seq. refer to the establishment of a union cemetery 
and the method of procedure in keeping up the same. Section 4193-1 
provides for the appointment of cemetery trustees. 

QUESTION: In the establishment of a union cemetery by the join­
ing of a village and a township for cemetery purposes, may the funds 
arising from taxes levied by the council of the municipality and the 
trustees of the township be turned over to the cemetery trustees, or are 
such funds to remain in the treasuries of the village and the township and 
be expended upon the order of the cemetery trustees?" 

Section 4183 General Code, provides for the uniting by the councils of two 
or more municipal corporations or of one or more such corporations and the 
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trustees of a township or townships in the establishment and management of a 
cemetery. Section 4186, General Code, provides that appropriation of land for 
such purpose, when necessary, shall be made by the municipal corporation, or if 
there be more than one municipality, then ty the one having the largest population 
at the last Federal census. Section 4187, General Code, provides that the title to 
such lands shall be held by the municipal corporation making the appropriation 
in trust for the usc of the inhabitants of the subdivisions uniting for such 
cemetery. Sections 4188, 4189, 4192 and 4193, General Code, read as follows: 

Section 4188. "The expense of the purchase, or of the proceedings 
in case of appropriation, and the damages awarded, or both, shall be 
borne by the corporations and townships in proportion to the property of 
each on the duplicate for taxation. The amount of bonds issued by each 
in any case, for such cemetery purposes, shall be in the same proportion, 
and the percentage of taxation for all such cemetery purposes shall be 
the same in the corporations and townships, but moneys in the hands of 
the trustees of the cemetery, derived from any source, not needed to keep 
in order or embellish the grounds, by resolution of the council and trustees 
of the municipalities and townships interested, may be applied to the 
expenses of purchase, or appropriation and damagf's awarded, or both, in 
securing additional lands for the cemetery." 

Section 4189. "The cemetery so owned in common, shall be under 
the control and management of the trustees of the township or townships 
and the council of the municipal corporation or corporations and their 
authority over it and their duties in relation thereto shall be the same as 
where the cemetery i,s the exclusive property of a single corporation." 

Section 4192. "In case of a union for cemetery purposes between a 
mur:icipal corporation and a township, the council of the corporation and 
the trustees of the township shall have a joint meeting at the council­
chamber of the corporation, on the day of the first regular meeting of 
the council in the month of May of each year, for the purpose of de­
termining the rate of tax to be levied upon the taxable property of the 
corporation and the township for the purposes herein required. Upon the 
passage of a joint resolution by a majority of the members of the council 
and the trustees, fixing the rate of taxation, the clerk of the corporation 
shall certify •Such rate to the auditor of the county for assessment and 
collection. If there is more than one municipal corporation or township 
united for such purposes, the councils and trustees of the townships shall 
become such joint body with the same powers as if there had been one 
such corporation and township, and the clerk of the corporation contain­
ing the greatest number of inhabitants •shall certify to the auditor as 
above provided, the rate of taxation." 

Section 4193. "The trustees of such township or townships, or the 
council or councils of such m_unicipal corporation or corporations may at 
any time call a joint meeting of the council or councils and the trustees 
of the township or townships, on a reasonable notice given by either, for 
the purpose of making joint rules and regulations for the government of 
the cemetery, or changing them, and making such orders as may be found 
necessary for the application of moneys arising from the sale of lots, 
taxes, or otherwise." 
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Section 4193-1, General Code, reads in part as follows: 

"At any such joint meeting or at the joi:1t meeting provided for by 
section 4192 of the General Code, by a majority vote of all present 
counting council members and trustees, such meeting may elect a board of 
cemetery trustees consisting of three members, of which one or more 
must be a member of each of the separate boards of township trustees 
and municipal councils comprised in the union cemetery association rep­
resented by such joint meeting. Such board of cemetery trustees so 
elected, shall have all the powers and perform all the duties exerci~ed 

and performed by directors of public service of municipalities under sec­
tions 4161 and 4168 inclusive of the General Code, and such board of 
cemetery trustees shall together with other powers herein granted have 
the power to create a permanent endowment fund for the expres-s pur­
pose of keeping such cemetery clean and in good order and may add to 
the price regularly charged for lots therein a sum for said purpose or 
may receive gifts for said purpose or may enter into separate agreements 
with the purchasers of such lots whereby an agreed part of the purchase 
price of said lot or lots shall be and constitute a permanent fund, or may 
receive individual gifts for said fund, the income thereof to be used for 
the upkeep and care of such lot or lots and when any such fund or funds 
shall have been received or created the same shall be a permanent fund 
for such use and the income therefrom shall be used for the said purpose 
and for no other purpooe and the principal sum shall be kept and in­
vested under the same terms and conditions fixed by law for the invest­
ment of the funds of a minor by his gu2.rdian. * * *" 

Your question relates only to the proceeds of ta~es levied by the subdivisions 
involved for· cemetery purposes. It has been held in Opinions of the Attorney 
General for 1918, Volume I, page 918, that money received from gifts and sales 
of lots arc not turned into the municipal or township treasury but are under the 
control and charge of the cemetery trustees. The same conclusion was reached 
in Opinions of the Attorney General for 1921, Volume I, page 509. \Vhilc the 
board of cemetery trustees may create a permanent endowment fund, and for 
such purpose may add to the price of burial lots and receive gifts, there is nothing 
in the statutes which would give them the right to the cu.-;tody of funds raised by 
taxation. Section 4193-1 provides that they shall have all the powers and perform 
all the duties exercised and performed by directors of public service of cities 
under sections 4161 and 4168, inclusive, General Code. Although, these statutes 
provide that the director of public service shall have the entire management, con­
trol and regulation of a city cemetery, there is nothing therein which would give 
him the custody of •such funds. Section 4169, General Code, provides that all 
moneys received by him for endowment purposes shall be turned over to council, 
and it was held in Opinions of the Attorney General for 1912, Volume II, page 
1747, that money>s so received by council shall be placed in the cnstody of the city 
treasurer. In Opinions of the Attorney General for 1931, Volume III, page 1488, 
it was held that the trustees of a county tuberculosis hospital had no right to the 
custody of funds rai•sed by taxation for such hospital, because there was no statu­
tory authority therefor. It is significant that in the case of district tuberculosis 
hospitals maintained by two or more counties section 3152-1, General Code, ex­
pressly provides that the proceeds of taxes levied therefor shall be paid to the 
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board of trustees and the tru3tees, who arc required to give bond, are authorized 
to receipt therefor and to deposit said funds in a bank or trust company. I find 
no such authority with reference to the trustees of a union cemetery. 

Consequently, I am of the opinion that where a union cemetery is established 
and maintained by a village and township, the board of trustees of such cemetery, 
appointed by virtue of section 4193-1, General Code, has no right to the custody 
of the proceeds of taxes levied for cemetery purposes by the council of the village 
and trustees of the township. 

2782 

Respectfully, 
}OHN VV. BRICKER, 

Attorney Geileral. 

DISAPPROVAL, ABSTRACT OF TITLE, vVARRANTY DEED, CONTRACT 
ENCUMBRANCE RECORD AND CONTROLLJNG BOARD CERTIFI­
CATE RELATING TO THE PROPOSED PURCHASE OF A PARCEL 
OF LAND IN STARK COUNTY BY THE STATE OF OHIO. 

CoLUMBUS, OHIO, June 6, 1934. 

HoN. 0. vV. 1IEimEL!., Director of Ili.Qil'll'O}'S, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm :-You recently submitted for my examination and approval an ab­

sti·act of title, warranty deed, contract encumbrance record No. 1433, and Con­
trolling Board certificate relating to the proposed purchase by the State oE Ohio 
for the usc of your department of a parcel of land in Tuscarawas Township, 
Stark County, Ohio, which parcel of land is owned of record by one l\lary ] arvis 
Rider and which is more particularly described as follows: 

"Being a part of the S. E. 0 Section 10, Township 12, Range 10 
Stark County, and bounded and described as follows: Beginning at the 
point where the west line of said Quarter Section intersects the center 
line of Massillon-\Vooster H.oad, State Highway No. 69, also known as 
the Lincoln Highway, U. S. Route No. 30; thence along said Quarter 
Section line in a northerly direction, a distance of 789.60 feet to a 
point; thence in an easterly direction at right angles to aforesaid 
Quarter Section line, a distance of 576.22 feet to a point in the west line 
of Tudor Avenue, as recorded on the plot of Country Club Allotment; 
thence in a southerly direction along the we-:;t line of Tudor Avenue, a 
distance of 822.48 feet to a point in the center line of said Massillon­
Vvooster Road; thence in a westerly direction along said center line, 
a distance of 577.16 feet to the place of beginning and containing 10.66 
acres of land, more or less." 

Upon examination of the abstract of title submitted which is certified by the 
abstracter under date of May 24, 1934, I find that I am unable to approve the 
title of l\Iary Jarvis Rider in and to the above described tract of land, or to 


