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STATE RECORDS COMMISSION-ORIGINAL OF A DOCU­

MENT-149.31 TO 149.39 R. C.-COPIES ARE NOT "REC­
ORDS" UNDER THAT SECTION-STATUTORY LIMITA­

TIONS ON DISPOSITION (149.31 TO 149.34 R. C.) NOT AP­

PLICABLE. 

SYLLABUS: 

Under the terms of Section 149.31 Revised Code, when a department, officer, 
board, commission, or agency of the state continues to hold the original of a document, 
the copies thereof are not "records" as that term is· defined in that section, and the 
statutory limitations on the disposition of records contained in Sections 149.33 and 
149.34, Revised Code, are not a•p-plicable to the disposition of such copies. 

Columbus, Ohio, January 14, 1957 

Mr. Walter Brahm, Chairman, State Records Commission 

1113 State Office Building, Columbus 15, Ohio 

Dear Sir: 

Your request for my opinion reads as follows : 

"This is a request for an opinion regarding the authority of 
the State Records Commission to authorize the destruction of 
carbon copies of material which is less than six years old. 
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"Under authority granted in Sec. 149.33 Revised Code 
of Ohio, the State Records Commission may authorize the de­
struction or other disposition of records that are six or more years 
old. Likewise under Sec. 149.37 immediate disposition of any 
record which has been photographically reproduced, regardless 
of the age of the record, is permitted. 

"Some applications coming before the Commission request 
permission for the destruction of carbon copies of department 
records, the original of which the department still holds. 

"Must the carbon copies be six or more years old before 
the State Record Commission can authorize their destruction?" 

Section 149.31, Revised Code, reads: 

"As used in sections 149.31 to 149.39, inclusive, of the Re­
vised Code, "records" means originals or copies of written or 
printed :books, documents, correspondence, papers, maps, draw­
ings, charts, indexes, plans, memorandums, sound recordings, and 
motion picture or other photographic records, which records are 
the property or in the custody of any department, officer, board, 
commission, or agency of the state." 

As you have undoubtedly observed the term "records" as defined in 

this section includes both originals and copies of various written docu­

ments. This does not mean that every copy of a document-and, as you 

know, innumerable copies are made of some documents-is a "record." 

The inclusion of copies in the terms of this section was obviously intended 

to cover such cases as that of ordinary correspondence where the original 

of a document is sent out of a state office and a copy is retained. In such 

a case the retained copy is the "record." In the situation outlined in your 

request the department retains the original, and therefore the carbon 

copies are not "records" and may be disposed of as the department wishes. 

Accordingly, it is my opinion, and you are advised, that, under the 

terms of Section 149.31 Revised Code, when a department, officer, board, 

commission, or agency of the state continues to hold the original of a 

document, ,the copies thereof are not "records" as that term is defined 

in that section, and the statutory limitations on the disposition of records 

contained in Sections 149.33 and 149.34 Revised Code, are not applicable 

to the disposition of such copies. 

Respectfully, 

C. WILLIAM O'NEILL 

Attorney General 




