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REAPPRAISEMENT—“EXTENSION OF TIME” GRANTED—SECTION 5548
G. C. AUTOMATICALLY EXTENDS TIME—TIME LIMIT FOR TAX
PAYMENT—FILING COMPLAINT WITH BOARD OF REVISION.

SYLLABUS:

1. Whhere an extension of time has been granted within which to complete the
1925 reappraisentent required under Section 5548, General Code, such extension auto-
matically extends the time within which the duties required of the Board of Revision
under Section 5606 are to be performed.

2. Where such extension has been granted. the time Lmited for payment of taxes
for the first half year is not necessarily December 20th or January 20th, but may be
extended by the county commissioners to the February settlement. The time for filing
complaints with the Board of Revision would then automatically be extended likewise.

CoLuMmsus, OHio, February 10, 1927.

Hon. Otro J. BoeseL, Prosecuting Attorney, Wapakoneta, Ohio.

Dear Sir:—This will acknowledge receipt of your recent communication in which
you state that the real estate in Auglaize County was reappraised under Section 5548,
General Code, but that the county auditor has just completed his tax lists. You then
state that under Section 5609, General Code, complaints against such valuations or as-~
sessments may be filed on or before the time limited for the payment of taxes for the
first half year.
- You inquire within what time the complaints can now be filed on the valuations
or assessments as shown by the reappraisals.

Section 5609, General Code, provides:

“Complaint against any valuation or assessment as the same appears upon
the tax duplicate of the then current year, may be filed on or before the time
limited for payment of taxes for the first half year. Any taxpayer may file
such complaint as to the valuation or assessment of his own or another’s prop-
erty, * * * The county auditor shall lay before the county board of re-
vision all complaints filed with him.”

Section 5609 provides that complaint against any valuation or assessment as the
same appears upon the tax duplicate of the then current year may be filed on or before
the time limited for payment of taxes for the first half year.

Section 2653 provides that:

“Each person charged with taxes on a tax duplicate in the hands of a
county treasurer may pay the full amount thereof on or before the twentieth
day of December, or one-half thereof before such date and the remaining half
thereof on or before the twentieth day of June next ensuing, but all road taxes
shall be paid prior to the twentieth day of December.”

Section 2656 provides that:

“When one-half of the taxes charged against any entry on a tax dupli-
cate in the hands of a county treasurer is not paid on or before the twentieth
day of December next after being so charged, or when the remainder of such
tax is not paid on or before the twentieth of June next thereafter, the county



ATTORNEY GENERAL. 83

treasurer shall proceed to collect it by distress or otherwise, together with a
penalty of five per cent on the tax so delinquent, which penalty shall be paid
into the treasurer’s fee fund.”

It will be noted that these two sections relate to the payment of taxes which are
charged on a tax duplicate in the hands of a county treasurer. In the case of Schott
vs, Burckhardt, 2 O. N. P. 90, in construing Section 2653, it was held that:

“This section applies to the time for paying taxes, which are charged
upon a duplicate in the hands of a county treasurer and it does not include
taxes which have been omitted, and which subsequently have been added.”

It is evident that the limitations of time as to payment of taxes provided in the
preceding sections cannot apply to taxes which have not been charged upon the dupli-
cate in the hands of the county treasurer.

Section 5548 of the General Code, as amended in 111 O. L., 418, reads in part as
follows: -

“In the year 1925, and in every sixth year thereafter, it shall be the duty
of the county auditor to assess all the real estate situate in the county * * *,
The tax commission of Ohio may, upon application of the auditor of any
county and for good cause shown, extend the time in which the re-assessment
required to be made in the year 1925 shall be completed in said county.”

In an opinion of this department to the Tax Commission of Ohio, dated March
30, 1926, Opinion No. 3229, in construing Section 5548, it was held that:

) “It is apparent that; as the act did not take effect until the 20th day of
July, 1925, the legislature realized that in many of the counties it would be
impossible to complete the reassessment in 1925 in time to collect taxes on the
reassessed valuations for the then current year. It therefore authorized the
Tax Commission, for cause shown to ‘extend the time in which the assess-
ment required to be made in the year 1925 shall be completed in said county.
There is no limitation in the act upon the length of time which the Commission
might grant, but it is specifically provided that the extension may be made only
as to the reassessment required to be made ‘in the year 1925 It excluded any
power to grant an extension for the reassessment which is required to be made
in the year 1931.

A reassessment is not complete until and unless the values have been laid

" before the Board of Revision as required by Sections 5605 et seq., and until
the abstract thereof is filed with the Tax Commission as provided in Sections
5612 and 5613, General Code. It is therefore quite apparent that the appraise-
ments required by Section 5548, as amended, are appraisements for the year
1925, and the extensions provided for, even though carried over into the year
1926, do not make the appraisement as one for the year 1926. It must there-
fore have been the intention of the General Assembly to have provided that
the revision by the board of revision was of the board that convened on the
2nd Monday of June, 1925, and that the session of that board was necessarily
prolonged for such time as was necessary to complete the 1925 reappraisement.

Answering your question specifically, it is my opinion that in the event an
extension of time has been granted within which to complete the 1925 reap-
praisement required under Section 5548, such extension automatically ex-
tends the time within which the duties required of the Board of Revision
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under Section 5603, and those of the Tax Commission under Section 5613,
were required to be performed, and such reappraisement must necessarily be
submitted to the Board of Revision which convened in 1925 and not the Board
of Revision to be convened in 1926.”

It is evident that the time for filing complaints with the board of revision may be
made within a reasonable time after the tax valuations have been equalized.

In Opinions of Attorney General, 1920, voluine 2, page 1269, at page 1272, it was
held as follows:

“So also with the first half of the taxes; the date mentioned in Section
2649 is the twenty-fifth day of January, whereas the last date to which the
county commissioners even may extend the time of payment for the first half
of taxes is the twentieth of January. * * * That the treasurer’s author-
ity to collect does not terminate with the date of closing his office for col-
lection is clear from other sections which have been referred to, especially
Section 5678 of the General Code, which seems at least to infer that the author-
ity to collect may continue until the February settlement. * * *

In the opinion of this department, the dates now directly under consider-
ation should be regarded as directory in so far as the imposition of the penalty
is concerned. The taxpayers can not be in default for payment of their taxes
until they have had an opportunity to pay them. They are not entitled to the
exact period of time represented by the difference in days between the first day
of October and the twentieth of December, or of January, but they and the
treasurer are entitled to a reasonable time after the delivery of the duplicate
for the transaction of the necessary mechanical process of paying taxes.

It is the opinion of this departiment, therefore, that such dates prescribed
in these statutes, as the twentieth of December, the twentieth of January and
the twenty-fifth of January, are merely directory.”

The time “limited for payment of taxes for the first half year” is therefore not
necessarily December 20th or January 20th, but may be extended to a much later date,
even to the February settlement. The time for filing complaints would then auto-
matically be extended likewise.

You are therefore advised that in the opinion of this department, where an ex-
tension of time has been granted within which to complete the 1925 reappraisement
required under Section 5548, General Code, such extension automatically extends the
time within which the duties required of the board of revision under Section 5606 are
to be performed.

Where such extension has been granted, the time limited for payment of taxes
for the first half year is not necessarily December 20th or January 20th, but may be
extended by the county commissioners to the February settlement. The time for filing
complaints with the board of revision would then automatically be extended likewise.

Respectfully,
Eowarp C. TurNERr,
Attoriey General.



