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This rule is recognized by all courts and all authorities as being the 
guiding star in the interpretation of statutes. Applying that rule to the 
question before us, we find the definite language of the Legislature that 
the Industrial Commission has the sole power to select the employees neces­
sary to assist it in the administration of the \Vorkmen's Compensation Law, 
and that this power shall be exercised ''when this act takes effect, and from 
time to time thereafter". 

At no place in the Act, as contained in House Bill No. 110, do we find 
language which would tend to indicate that the Legislature intended that any 
of the present employees of the Department of Industrial Relations should 
be transferred to and become employees of the Industrial Commission of 
Ohio. As above stated, when the Industrial Commission is making the appoint­
ments provided for, they must be made in compliance with the provisions of 
the Civil Service Law of Ohio because nowhere in said Act can we find any 
language indicating that the Civil Service Law may be ignored, nor is any 
intent expressed therein that any provision of said law would be repealed. 

The present employees of the Department of Industrial Relations will 
remain in the employ of that department so long as their services are required 
to carry out the remaining duties of that department. 

Therefore, in specific answer to your inquiry, it is my opinion that 
1. On May 16th, 1934, the Industrial Commission of Ohio will have 

power to appoint all the necessary employees as provided for in House Bill 
No. 110 of the Second Special Session of the 90th General Assembly, subject 
to the provisions of the Civil Service Law of the State of Ohio, as it may 
find necessary to carry on the work of administering the Workmen's Com­
pensation Law. 

2. The employees now in the employ of the Department of Industrial 
Relations will remain employees of that department so long as it has use 

for their services. 
3. There is no provision in said House Bill No. 110 whereby any of 

~he present employees of the Department of Industrial Relations are to be 
transferred to the Industrial Commission of Ohio. 
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Very truly yours, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

COUNTY HOl\-1£-SUPERINTENDENT AUTHORIZED TO EMPLOY OR 
DISCHARGE EMPLOYES-COUNTY COMIIIISSIONERS MAY FIX 

WAGES. 

SYLLABUS: 
1. It is not within the power of the board of county commzswners to pro­

vide by mle that the superintendent of the cozmty home shall not employ or dis­
charge the employes without the consent of the cozmty commissioners. The 
statzite reposes in the superilllendent of the cou11ty home power to employ such 
labor from time to time as may be needed. 
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2. A board of county commissioners is empo·wered by statute to fix the rate 
of wages to be paid to employes in and about the county hom~ and this may b:: 
do11e by resolution of the board of commissioners eve11 though the board had: 
previously appropriated a lump sum for the payment of such employes without 
designating at the time of the appropriation the rate to be paid the different 
classes of employes. 

CoLUMBus, 0HJO, :\fay 12, 193-1. 

HaN. NORMAN L. 1IcLEAN, Prosecuting Attomey, Fayette County, lVashingto11 
C. H., Ohio. 
DEAH Sue-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"The Board of County Commissioners of Fayette County, Ohio, has 
requested that I obtain your opinion upon the following: 

Under Section 2522 of the General Code the Board of Commissioners 
have adopted rules and regulations for the county infirmary. One of 
the rules provides as follows: 'The Superintendent shall be instructed 
by the Board of County Commissioners, from time to time, as to the 
manner in which the affairs of the County Home and the county farm 
are to be condncted, and all employees and inmates at the said institution 
shall obey the commands of the Superintendent in such matters and shall 
be under his control. No one shall be employed or discharged except by 
consent and the approval of the County Commissioners and their salaries 
shall be fixed by the County Commissioners. Also, no contracts of any 
kind shall be made without their approval and consent.' 

The Board appropriated a lump sum for salaries of employees in the 
budget for this year without designating the salary that any one class of 
help should receive. 

Can the Board of County Commissioners provide as given in the 
above rule that the Superintendent shall not employ or discharge em­
ployees without the consent of the County Commissioners? Can the Board 
of County Commissioners now provide what salary each class of employees 
shall receive by resolution?" 

Section· 2522, General Code, which relates to the powers and duties of county 
commissioners relative to the county home, provides inter alia: 

"The superintendent may employ a matron and such labor from time 
to time, at rates of wages to be fixed by the county commissioners, as 
may not be found available on the part of the inmates of the institution." 

The above provision is the only provision of law, to my knowledge, touching 
upon the question involved in your inqui1·y. The language of the statute is clear 
and subject to but one interpretation. It clearly states that the superintendent of 
the county home shall employ the labor and that the rates of wages shall be fixed 
by the county commissioners. What the legislature has provided in clear and 
explicit language such as in this statute, the county commissioners can not change 
by rule. 
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The fact that the commissioners appropriated a lump sum for salaries of 
employees without designating in this appropriation the salary of any particular 
class of employes in the county home does not prevent the commissioners from 
later providing by resolution the rate of pay of different classes of employes 
within the appropriation. 

I am therefore of the opinion in specific answer to your questions that: 
1. It is not within the power of the board of county commissioners to provide 

by rule that the superintendent of the county home shall not employ or discharge 
the employes without the consent of the county commissiOners. The statute re­
poses in the superintendent of the county home power to employ such labor from 
time to time as may be needed. 

2. A board of county commissioners is empowered by statute to fix the rate 
of wages to be paid to employes in and about the county home and this may be 
done by resolution of the board of commissioners even though the board had 
previously appropriated a lump sum for the payment of such employes without 
designating at the time of the appropriation the rate to be paid the different 
classes of employes. • 

2655. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL-ABSTRACT OF TITLE, WARRANTY DEED, CONTRACT 
ENCUMBRANCE RECORD NO. 14, CONTROLLING BOARD CERTIFI­
CATE AND CERTIFIED COPY OF CONSERVATION COUNCIL PRO­
CEEDINGS RELATING TO THE PROPOSED PURCHASE OF A 
PARCEL OF LAND IN ST. MARYS TOWNSHIP, AUGLATZE 
COUNTY, OHIO. 

CoLUMBUS, OHIO, May 12, 1934. 

HoN. WILLIAM H. REINHART, Co11scr·vation Commissioner, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-You have sum bitted for my examination and approval an abstract 

of title, warranty deed, contract encumbrance record No. 14, Controlling Board 
certificate and a certified copy of certain proceedings of the Conservation Council, 
all relating to the proposed purchase by the State of Ohio for the use of your 
Department of a parcel of land situated in St. Marys Township, Auglaize County, 
Ohio, and being a part of the northeast quarter of section 17, town 6 south, 
range 4 east. This parcel of land is more par"ticularly described by metes and 
bounds as follows: 

Beginning at an iron post m the northwest corner of lands of said 
Priscilla and Belva Marshal! in said Section, thence easterly along the 
northerly line thereof, Twenty and six tenths (20.6) feet to an iron stake; 
thence southerly parallel with and twenty (20) feet distant easterly from 
the \yesterly line of said lands about Four Hundred and Fifty ( 450) feet, 
more or less to the water line of the Canal Feeder, so-called: thence 


