
52 OPINIONS 

2832. 

DISTRICT TUBERCULOSIS HOSPITAL-WHERE COUNTY JOI~S IN 
ERECTIO;\ OF SUCH IIOSPIT AL AXD LATER \VITHDRA \VS AND 
DISPOSES OF ITS IXTEREST-::0.!.\Y EXPEXD SAID FUXDS FOR 
ERECT !OX OF COUXTY TUBERCULOSIS HOSPITAL. 

TVhere a county has joined in tlzc creation of a district hospital and thereafter 
~vitlzdraws from said district and disposes of its interest tlzerei;z, as provided in G. C. 
section 3148 and conditio11s as outli11ed in G. C. section 3141-1 exist, said county may 
expend the 111011ey derived from such sate for the erection of a COU11ty tuberculosis 
nospital. 

CoLV~IBTJS, OHIO, January 28, 1922. 

HoN. HARRY H. SNIVELY, Director of Ilcaltlz. Columbus, Ohio. 

DEAR SIR:-Your communication of recent date received in which you ask a 
reconsideration of Opinion 1\ o. 1265, Attorney General's Opinions for 1920, page 602. 
You repeat the que;,.tion asked in the opinion referred to, which question is as fol­
lows: 

"After a county has disposed of its interest in a district tuberculosis 
hospital, as provided by law, and after applying a part of the proceeds of 
the sale of such interest to meet the payment of bonds and interest there­
tofore issued, for the erection of such district hospital, can the county 
commissioners use the balance of such proceeds for the establishment of a 
county tuberculosis hospital?" 

After noting the conclusion of the said opinion your letter proceeds as follows: 

"In regard to this opinion I wish to submit the following statement with 
the request that the matter be reconsidered. 

Columbiana county previously joined with Stark, Summit, :Mahoning 
and Portage counties in the construction and operation of a district tubercu­
losis hospital located at Springfield Lake in Summit county. Because of the 
fact that the capacity of the institution was limited and there was not op­
portunity for Summit county to have admitted to this insitution all cases of 
tuberculosis that should have been cared for in surh an institution, and be­
cause of the further fact that the board of trustees of such hospital and the 
joint board of county commissioners refused to accede to the request of 
Summit county for an enlargement of the institution, the county commis­
sioners of Summit county came to the legisl<:ture with the request for legis­
lation authorizing any county so situated as Summit county was at that 
time with respect to this tuberculosis hospital to provide additional facilities 
by the construction of a county tuberculosis hospital, following consent 
received from the state department of health. 

The general assembly acceded to the request and passed an act (108 0. 
L., pt. 1, 230) authorizing the construction and operation of a county tuber­
culosis hospital. A study of section 3141-1 of this act will show that a 
county hospital for tuberculosis would not be authorized unless the prece­
dent conditions existed, that is, that the county proposing such a hospital 
must be a part of a tuberculosis hospital district, that the capacity of the 
hospital wa~ not sufficient to care for all cases that should be admitted, and 
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that the joint board of county commissioners had failed or refused to pro­
vide additional accommodations. 

The same general assembly, at its special session on December 4, 1919, 
passed a -further supplementary section, section 3141-2 (108 0. L., pt. 2, 
1054), making provision that where bonds had been authorized or funds 
secured for the purpose of erecting or maintaining a county hospital as pro­
vided for in section 3141-1 such funds could be used in purchasing the 
right, title and interest of any or all counties that had joined in the erection 
or maintenance of a district hospital for the treatment of tuberculosis. 

The effect of this supplemental section made it possible for Summit 
county to take the funds that had been voted for a county tuberculosis hos­
pital and therewith to purchase the right, title and interest of the counties 
interested in the Springfield Lake institution. That plan was carried out 
and the district was abandoned; therefore, Columbiana county had no au­
thority to proceed under the provisions of section 3141-1, for the reason that 
no district existed. 

I now come to a consideration of another feature brought into your 
opinion, namely, the reference to authority given by law for any county to 
provide a tuberculosis dispensary. It is evident that a proper distinction 
was not made between the status and functions of a hospital and the status 
and functions of a dispensary, under authority of section 1236-6 G. C., ( 108 
0. L., pt. 1 ,46), which provides that 'The commissioner of health shall 
have power to define and classify hospitals and dispensaries,' the following 
definitions have been made and officially recorded by the Director of Health: 

HOSPITAL. Any institution or establishment, public or private, for 
the reception and care of persons for a continuous period longer than 
twenty-four hours, for the purpose of giving advice, diagnosis or treatment 
bearing upon the physical or mental health of such persons, shall be con­
sidered a hospital. 

DISPENSARY. Any institution or establishment, public or private, for 
the purpose of giving advice, diagnosis or treatment bearing upon the phy­
sical or mental health of an individual shall be considered a dispensary; 
provided, that a hospital and the quarters of a licensed practitioner of medi­
cine used for his private practice shall not be deemed to come within the 
meaning of this definition. 

The shprtest definition that I can make is that a hospital is a place 
where persons arc received for continuous treatment, that is, bed cases, and 
that a dispensary is a place where persons arc received for temporary 
treatment, that is, a person comes to a dispensary for certain treatment and 
then goes home, no bed service being provided, except possibly for emer­
gency cases, such as an anesthesia. 

The same general assembly passed another act (108 0. L., pt. 1, 253) 
authorizing the county commissioners of any county wherein is located a 
municipal tuberwlosis hospital to purchase or lease a site and erect or lease 
the necessary buildings for the operation and maintenance of a county hos­
pital for the treatment of persons suffering from tuberculosis. (3148-1 G. 
C.) The last general assembly (109 0. L. 212) amended this section so as 
to provide that the county commissioners of any county having more than 
fifty thousand population could, with the consent of the state department of 
health, provide for a county hospital for the treatment of persons suffering 
from tuberculosis. 

I therefore submit that under the present statutes there are but two 
methods whereby a county hospital for the treatment of tuberculosis can be 
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provided. The first is where the capacity of a district tuberculosis hos­
pital is not sufficient to provide accommodations for all cases, then a county 
contributing to the district can, with the consent of the state department of 
health, provide a county tuberculosis hospital (3141-1 G. C.). The second 
class includes those counties having a populati'on of more than fifty thou­
sand (3148-1 G. C.), and, further, that the authority to provide, operate and 
maintain a tuberculosis dispensary does not give authority to provide, oper­
ate or maintain a county tuberculosis hospital." 

The former opinion, after quoting the question to be considered, reviews the 
history of the law relating to tuberculosis hospitals. After that the opinion dis­
cusses section 3153-6 G. C. relating to tuberculosis dispensaries. 

At this point it is perhaps advisable to discuss the difference between a hospital 
and a dispensary. 

Section 1236-6 G. C. is as follows: 

"The commissioner of health shall have power to define and classify 
hospitals and dispensaries. Within thirty days after the taking effect of 
this act, and annually thereafter, every hospital and dispensary, public or 
private, shall register with, and report to, the state department of health, on 
forms furnished by the commissioner of health, such information as he may 
prescribe." 

In pursuance of this statute the director of health has defined "hospital" and 
"dispensary" as set forth; in your letter above quoted. It can be said further that 
said definitions are in keeping with the generally recognized meaning of the terms, 
as Funk & vVagnalls' new dictionary says of a hospital as follows: 

"An institution for the reception, care, and medical treatment of the 
sick or wounded; also, the building used for such purposes" 

As to a dispensary the same authority says : 

"A public institution where medicines and medical advice are dispensed 
gratis or at a nominal price." 

The Century Dictionary defines "hospital" as follows: 

"Now, specifically, an establishment or institution for the care of the 
sick or wounded, or of such as require medical or surgical treatment." 

The same dictionary says a "dispensary" is: 

"A public institution, primarily intended for the poor, where medical ad­
vice is given and medicines are furnished free, or sometimes for a small 
charge to those who can afford it." 

These definitions indicate a clear distinction between a hospital and a dispen­
sary, and the former opinion may be misleading because of not making this distinc­
tion. Further discussion is unwarranted in arriving at the conclusion that the 
building of a hospital under the guise of a dispensary is contrary to law and in 
violation thereof. 
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Going now directly to the question asked, it is necessary to construe the fol­
lowing statutes: 

"Sec. 3141-1. In any county which has joined in the erection of a dis­
trict tuberculosis hospital and .in which such hospital has not capacity to 
afford suitable accommodation for all cases of tuberculosis that should be 
admitted to such institution, and where the trustees of such district tuber­
culosis hospital or the joint board of county commissioners fail or refuse 
to provide additional accommodation in such hospital, the county com­
missioners may, with the consent of the state department of health, erect and 
maintain a county tuberculosis hospital. For the purpose of construct­
ing and maintaining such county hospital the county commissioners may 
issue bonds and shall annually levy a tax and set aside the funds neces­
sary for such maintenance. Such funds shall not be used for any other 
purpose. When it shall become necessary to enlarge, repair, or improve 
such county hospital for tuberculosis, the county commissioners shall pro­
ceed in the same manner as provided for other county buildings. Plans and 
estimates of cost for all additions to hospitals for tuberculosis shall be sub­
mitted to and approved by the state department of health and the board of 
state charities." 

"Sec. 2567. Except moneys collected on the tax duplicate, the auditor 
shall certify all moneys into the county treasury, specifying by whom to be 
paid and what fund to be credited, charge the treasurer therewith and pre­
serve a duplicate of the certificate in his office. Costs collected in peniten­
tiary cases which have been paid by the state or to be so paid, shall be 
certified into the treasury as belonging to the state." 

For the purpose of this opinion, it is taken as granted that the balance of the 
money referred to in your inquiry has been referred to the proper fund. 

Sec. 5 of Article XII of the Constitution of Ohio says: 

"No tax shall be levied, except in pursuance of law; and every law 
imposing a tax, shall state, distinctly, the object of the same, to which only, 
it shall be applied." 

It is noted that in the instant case the object for which the money was raised 
is the purpose of caring for the indigent tuberculars in supplying hospitals therefor, 
and that object still exists. Therefore, the expenditure of the balance referred to 
would not be prevented by the constitutional provision above referred to. 

When the county, being a part of a district tuberculosis hospital, sells its in­
terest therein, it is charged with the knowledge of the law that it must provide 
means of caring for its indigent sick. Sec. 3141-1 G. C. starts by saying as follows: 

"In any county which has joined in the erection of a district hospital." 

Section 3148 G. C. provides that a county may withdraw and dispose of its 
interest in a district hospital. In your set of facts the county "has joined" a dis­
trict and has withdrawn and disposed of its interest therein and has the money 
or a portion thereof on hand, which for the purpose of this opinion has been placed 
in the proper fund by the county auditor. 

It may be stated from a reading of the law relating to tuberculosis hospitals 
that a fair inference is that where a joint district arrangement proves inadequate 
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for the needs of a county, the commissioners are to be empowered and authorized 
to treat and care for tubercular persons in their own county. 

It is noted that no specific provision is made for the disposition of the proceeds 
of sale of an interest in a district hospital, and in consideration of the last above 
observation and in the light of section 2567 G. C., which secures the money realized 
to the proper fund, such specific action by the General Assembly does not seem neces­
sary. The holding of the former opinion is concurred in, although the conclusion 
herein reached is based to some extent on different reasons. A distinction has 
been made herein between a hospital and a dispensary, which the former opinion 
did not make, and to that extent the former opinion is modified. 

You are therefore advised that where a county has joined in the erection of a 
district tuberculosis hospital, in which hospital there is not suitable accommoda­
tions afforded and where the trustees have failed and refused to provide additional 
accommodations and because of such conditions such county has withdrawn from 
such district tuberculosis hospital and has sold its interest therein, such county, with 
the consent of the state board of health, may use the proceeds of such sale to erect 
and maintain a county tuberculosis hospital. 

2833. 

Respectfully, 
JoHN G. P.RICE, 

Attorney-General. 

DELINQUENT LAND SALES-WHERE TRACT OR LOT IS CERTIFIED 
DELINQUENT AND CONTINUES TO BE SO FROM YEAR TO YEAR­
NEED NOT BE AGAIN ADVERTISED AND CERTIFIED DELIN­
QUENT UNTIL REDEEMED OR SOLD ON FORECLOSURE. 

CoLUMBUS, OHIO, January 28, 1922. 

If tract or lot is certified delinquent and continues to be deli11qucnt from year 
to year, it should not be agai11 advertised and certified delinquent tmtil it is re­
deemed or sold 011 foreclosure. 

HoN. JoHN P. PHILLIPS, }R., Prosecuting Attorney, Clzillicothe, Ohio. 

DEAR Sm :-You have requested the advice of this department as to the cor­
rectness of a certain paragraph found in Circular No. 195 issued by the Tax Com­
mission of Ohio under elate October 9, 1917, and relating to the administration of 
the delinquent land tax laws of the state as amended· 107 0. L. 735. 

The paragraph concerning which you inquire is as follows: 

"If a tract or lot is certified delinquent and continues to be delinquent 
from year to year, it should not be again advertised and certified delin­
quent until it is redeemed or sold on foreclosure." 

In this connection you call attention to the provisions of sections 5704, 5705, 
5708 and 5718 of the General Code as so amended. 

The circular referred to by you was submitted to this department before it was 
sent out, and the paragraph in queotion was approved. See Opinions of Attorney­
General, 1917, Vol. II, 1846. However, the Attorney-General acknowledged that 
he entertained considerable doubt on this point. The opinion, in so far as it deals 
with this paragraph of the circular, is as follows: 


