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by a personal or surety bond as security. This statute is a part of the 
corporate charter, in so far as it relates to the exercise of power by a 
bank. The power is express, not incidental or implied; and when a 
legislative enactment prescribes one mode of exercising an express power 
or privilege, it implies an inhibition to exercise the given power in any 
other way." 
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In the case of Farmers State Bank vs. County of Marshall, 175 Minn. 363, 221 
N. W. 242, it is held: 

"A bank has no power to pledge any of its assets, particularly bills 
receivable, to secure the repayment of deposits except as such pledge is 
authorized by statute to secure deposits of public funds." 

In specific answer to your question, I am of the opinion that county com­
missioners may not legally accept as security for the deposit of county funds in 
a county depositary, notes of individuals, partnerships, associations or private 
corporations unsecured by first mortgages on approved real estate in Ohio, or any 
other securities than those en-umerated in Sections 2732 and 2288-1, General Code. 
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Respectfully, 
]OHN w. BRICKER, 

Attorney General. 

MOTOR VEHICLES-MAXIMUM LOAD OF TRUCKS-DETERMINED BY 
WIDTH OF TIRES SUBJECT TO A MAXIMUM WEIGHT LIMI­
TATION. 

SYLLABUS: 
By virtue of the pro·mswns of section 7248, General Code, the widths of the 

tires on all the wheels of a vehicle are to be taken into consideration in computing 
and determining the gross weight that a vehicle can lawfully have and carry over 
the highways of this state. I-! ow ever, the maximum load permitted to be carried by 
a vehicle computed and determined in accordance with the provisions of section 
7248, General Code, cannot excf?ed the maximum load or gross weight allowed by 
sections 7246 and 7248-1, General Code, to be carried by a vehicle over the highways. 

CoLUMBUS, OHIO, March 18, 1933. 

HoN. C. G. L. YEARICK, Prosewtiug Attomey, Newark, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your letter which rearls as 

follows: 

"The following question has been raised in regard to the operation 
of trucks on state highways: 

The statute provides a limitation as to the number of pounds for 
each axle and for each wheel. Will the fact that there arc double wheels 
carrying two tires increase the number of pounds allowed? The statutes 
referred to are Sections 7748 et seq." 
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Section 7248. General Code. reads as follows: 

"No person, firm or corporation shall transport over the improved 
public streets, alleys, inter-county highways, main market roads, bridges 
or culverts in any vehicle propelled by either muscular, motor or other 
power, any• burden, including weight of vehicle and load, greater than 
the following: 

In vehicles having metal tires three inches or less in width a load 
of five hundred pounds for each inch of the total width of tire on all 
wheels. When the tires on such vehicles exceed three inches in width 
an additional load of eight hundred pounds shall be permitted for each 
inch by which the total width of the tires on all wheels exceeds twelve 
inches. 

In vehicles having tires of rubber or other similar substances, for 
each inch of the total width of tires on all wheels, as follows: For tires 
three inches in width, a load of four hundred and fifty pounds; for tires 
three and one-half inches in width, a load of four hundred and fifty 
pounds; for tires four inches in width, a load of five hundred pounds; 
for tires five inches in width, a load of six hundred pounds; and, for 
tires six inches and over in width, a load of six nundred and fifty pounds.· 
The total width of tires on all wheels shall be, in case of solid tires of 
rubber or other similar substance, the actual width in inches of all such 
tires between the flanges at the base of the tires, but in no event shall 
that portion of the tire coming in contact with the road surface be less 
than two-thirds the width so measured between the flanges. And in the 
case of pneumatic tires of rubber or other similar substance, the total 
width of all tires on all wheels shall be the actual width of all such tires 
measured at the widest portion thereof when inflated and not bearing a 
load. 

In no event shall the load, including the proportionate weight of 
vehicle that can be concentrated on any wheel, exceed six hundred and 
fifty pounds to each inch in width of the tread as defined above for solid 
tires; or each inch in the actual diameter of pneumatic tires measured 
when inflated and not bearing a load." 

Section 7248 regulates the weight of vehicle and load that can be transported 
over the highways of this state in relation to the tire surface of a vehicle. The 
statute provides for an increase of weight as the surface of the tires is in­
creased. The statute specifically provides that the total width of the tires on all 
the wheels shall be computed in determining the gross weight which may be 
carried by a vehicle. There is no provision in section 7248 which limits a vehicle 
to only four wheels. In view of that fact, the gross weight that may be carried 
by a vehicle having double tires would be determined by taking into consideration 
the total width of the tires on all the wheels of such a vehicle. 

Although the maximum load permitted to be carried by such a vehicle is to be 
determined as provided by section 7248, nevertheless the maximum load or gro:;s 
weight that may be transported by such a vehicle is subject to and limited by 
the provisions of sections 7246 and 7248-1, General Code. Section 7246 reads: 

"No traction engine or steam roller weighing in excess of twelve 
tons, or no trailer, semi-trailer, wagon, truck, automobile truck, com­
mercial tractor, or other vehicle, whether propelled by muscular or motor 
power, weighing in excess of ten tons, including weight of vehicle and 
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load, shall be operated over and upon the improved public highways and 
streets, bridges or culverts within the state, except as provided in this 
chapter. 

This provision shall not apply to vehicles run upon rails or tracks 
or to fire engines, fire trucks or other vehicles or apparatus belonging 
to any municipal or volunteer fire department or used by such depart­
ment in the discharge of its functions, or to any trailer, semi-trailer, 
wagon, truck, automobile truck, commercial tractor or other vehicle, 
whether propelled by muscular or motor power, weighing not more than 
twelve tons, including weight of vehicle and load, when equipped with 
pneumatic tires. No object shall be moved over or upon such streets, 
highways, bridges or culverts upon wheels, rollers or otherwise, except 
as provided in this chapter, in excess of a total weight of twelve tons, 
including weight of vehicle, object or contrivance, and load." 
Section 7248-1 provides as follows : 

"No vehicle shall be operated upon the improved public highways 
and streets, bridges or culverts within this state, having a gross weight, 
including load, greater than sixteen thousand pounds on both wheels of 
one axle, when such vehicle is equipped with solid rubber tires or greater 
than eighteen thousand pounds on both wheels of one axle when such 
vehicle is equipped with pneumatic tires, or no vehicle having more. than 
eighty per cenl of the permissive gross weight of vehicle and load con­
centrated on both wheels of one axle, or equipped with solid rubber tires 
of a thickness averaging less than the following: For three, three and 
one-half, four and five inch tires, seven-eighths inch; for six, seven and 
eight inch tires, one inch; and for ten, twelve and fourteen inch tires, 
one and one-eighth inch. Thickness of solid rubber tires as used herein 
shall be the average thickness of rubber measured from the top of the 
flanges of the tire channel." 

Sections 7246 and 7248-1, in substance, provide that no vehicle m excess of 
ten tons, including the weight of vehicle and load, shall be operated over a public 
highway in this state and that a gross weight of not more than eight tons can 
be carried on both wheels of one axle. These sections further provide that any 
vehicle equipped with pneumatic tires cannot have a gross weight, including load, 
or more than twelve tons when operated over a public highway and that a gross 
weight of not more than nine tons can be carried on both wheels of one axle. 
It is further provided by those statutes that, where a vehicle has a gross weight 
less than ten tons, not more than eighty per cent of the permissive gross weight 
of vehicle and load can be carried on both wheels of one axle. 

Specifically answering your inquiry, I am of the opinion that, by virtue of 
the provisions of section 7248, the widths of the tires on all the wheels of a vehicle 
are to be taken into consideration in computing and determining the gross weight 
that a vehicle can lawfully have and carry over the highways of this state. How­
ever, the maximum load permitted to be carried by a vehicle computed and de­
termined in accordance with the provisions of section 7248 cannot exceed the 
maximum load or gross weight allowed by sections 7246 and 7248-1 to be carried 
by a vehicle over the highways. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney Ge1ural. 


