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It is, therefore, my opinion, in specific answer to your inquiry, that said .\ssoci­
ation is required to file a statement of its receipts and expenditures as provided in 
Section 5175-1, General Code of Ohio. 

Relative to the second branch of your inquiry, Section 5175-6, General Code, pro­
vides where the statements are required to be filed, specifying when to be filed with 
the Secretary of State and when to be filed with the Board of D"eputies, state super­
visors of said election of the county. 

Section 5175-14 provides for the filing of a petition alleging failure to comply with 
the law and a summary investigation thereon. 

Section 5175-15 states that the petition may be filell by the Attorney General of 
the state, the prosecuting attorney of the county, a candidate voted for at the election, 
or by any five resident and qualified voters who voted at such election. 

Since the committee in this instance apparently confined its activities to -:\liami 
County, it would seem proper that the petition be filed by either yourself, or a candi­
date voted for at the election, or any five resident and qualified voters who voted at 
such election. 

3130. 

Respectfully, 
EDWARD C. TcRNER, 

Attor11cy General. 

EXPEXSES-ELECTIO:\S IIELD IX NOVDIBER OF ODD NU.i\IBERED 
YEARS-COUXTY BOAlW OF EDUCATIOX E);:E:\IPT FRO~! A?\Y 
CHARGE. 

SYLLABUS: 
Sections 5053 tmd 5054 of the Ge11cra/ Code, which must be co1zstrucd together, 

do 11ot require elcctio11 cxpe11ses therein llle11tiollcd to be charged agai11st a coztllly 
board of education. 

CoLt:wn.:s, OHIO, January 12, 1929. 

Bureau of lllspcction a11d Supervisioll of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GEXTLDIEX :-Your recent communication reads: 

"You are respectfully requested to furnish this department with your 
written opinion upon the following: 

Section 5053, G. C., provides that in :\ ovemher elections held in odd 
numbered years the expense of the elections is to be a charge against the 
township, city, village or political division in which such election was held. 
:\!embers of a county board of education are elected in odd numbered years. 

Question: Should any part of the cost of the election in odd numbered 
years be charged hack again;t the county hoard uf education, and if >o, how 
is the county auditor to charge the same?" 

Section 5053 of the General Code, to which you refer, provides: 



A'l'TOHXEY GEXEIU[,, 3055 

"Jn Xo\·ember elections held in odd numbered years, such compensation 
and expenses ~hall be a charge ag<tim:t the township, city, village or political 
division in which such election was held, and the amount so paid by the 
county shall tle retained by the county a:.~ditor from funds due such town­
ship, city, village or political division, at the time of making the semi-annual 
distribution of taxes. The amount of such expenses shall be ascertained 
and apportioned by the deputy state supervisors to the se\·eral political 
divisions and certified to the county auditor. In municipalities ~ituated in 
two or more counties. the proportion of expense charged to each of such 
counties shall be ascertained and apportioned by the clerk or auditor of the 
municipality and certified hy him to the sen·ral county auditors." 

Section ;il}54, General Code, which it is hclic,·ed must be construed ill connection 
with St:ction 5053, supra, provides: 

"County commissioners, township trustees, councils, boards of education 
or other authorities, authorized to levy taxes, shall make the necessary Jeyy 
to meet such expenses, which )c,·y may be in addition to all other ie,·ics 
authorized or required by law." 

It is evident from a perm:a) of the two sections hereinbefore quoted that the 
Legislative intention in the enactment of said sections was to require the charging 
of such election expenses as arc therein referred to, which arc incurred in the 
November election in odd numbered years, against political divisions which arc 
authorized to levy taxes. This must be true for the reason that Section 5054, supra, 
undertakes to provide the means for paying such expenses by authorizing a tax 
levy which is to be in addition to all other levies authoriYed or required by law. 
This authority is limited to "authorities, authorized to lc\·y taxes." 

If the conclusion I have hereinbefore reached is correct, then the question arises 
as to whether or not a county board of education is authorized to levy taxes. 

Section 4684, General Code, defines a county school district as follows: 

"Each county, exclusive of the territory embraced in any city school 
district and the territory in any village school district exe111pted from the 
supen·ision of tl1C' county hoarr_l of education hy the pro\·isions of Sections 
4688 and 4688-1, and territory detached for school pu~poses, and inclurling­
the territory attached to it for school purpose,, shall constitute a county 
school district. In each case where any vilbgc or rural school district is 
situated in more than one county such district shall become a part of the 
county school district in which the greateft part of the territory of such 
village or rural district is oituated." 

Sections 472S to 4744-6 inclusive of the General Code, provide for the election 
of the members of the county hoard of education and define their powers and duties. 
lt will he unnecessary to consider ;aid sections in ch:tail for the purposes of thi, 
opiniun. 

There is, in my optmon, no provision of law that can be comtruccl as authoriz­
ing the county hoard of education to le\·y taxe;. Section 4744-2, General Code, rc­
tjuirts the said board to certify to the county auditor the uumher of teachers ancl 
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county supcrintcnd<:nts employLd and the amount of their comp~.:nsatiun, with the 
amounts to be apportioned to each district for paym~nt of its share of the salarks 
of the county superintendent and assistant county superintendent and the local ex­
pense of the normal school and the contingent exp~nses of the county hoard. 

Section 4744-3, General Code, provides : 

"The county auditor when making his semi-annual apportionment of 
the school funds to the various village and rural school districts shall 
retain the amounts necessary to pay such portion of the salaries of the 
county and assistant county superintendents and for contingent expensl'S, 
as may he certif1ed hy the county hoard. Such amount shall he placed in 
a separate fund to be known as the 'county hoard of education fund.' The 
county board of education shall certify under oath to the state auditor the 
amount due from the state as its share of the ;.alarics of the county and 
assistant county superintendents of such county school district for the. next 
six months. Upon receipt by the state auditor of such certiticate, he ~hall 
draw his warrant upon the state treasurer in fan1r of the county treasurer 
for the required amount, which shall he placed by the county auditor in 
the county board of education fund." 

The said sections last mentioned, which are the only pru\·isions of the statutes 
relating to the payment of expenses of the count.1· hoard .of education, do not in any 
wise authorize the levying of a tax. 

Based upon the foregoing. in answer to yonr inquiry you are a(l\-ised that in 
my opinion Sections 5053 and 5054 of the General Code, which must he construed 
together, do not require election expenses therein thentioned to he charged against 
a county board of education. 

3131. 

H.espectfully, 
EnwARD C. Tt'RXER, 

Attomc:y Ccllcral. 

L:\.\'D-CO.\'\'EY.\.\'CE \\'ITIIOCT RESEH\'.\TlO.\' TO ST.\TE OF OHIO 
1.\'CLUDES BUILDI.\'GS TlfEl{EOX-OR.\L EXCEPTIO.\'S OF . .\'0 
EFFECT-IIO\\' .:-.JOR:\L CL.\DJ RECOG.\'IZED. 

SYLLABUS: 
I. IVhac a tract of lmzd is COII7.'cycd to the state ill fcc silup/c, ,,·ith full COII-

7.'e1Witfs and ~,·arrmztirs allli 'u:ithout exception ur rcscn·atiun. the stale acquires title 
to the buildilz!}s /ocatrd uprm such tract in spit<' of the Clilll<'lllPorancous oral ar,<}zt­
mcllt bctz,·ccll the !Jr<llztor aud administrath·c officials of the state ,,·hcrcb_1• title to 
the bui/dilz!fs u!as rcscr7.•rd to the ynmtor. 

2. In such case there is 110 le,<}al riyht to 1 11111/'ensatioll for such illti/dinf! and a 
claim thercjur ca11 only be paid as a moral ub/iyatiu1z after pruf'cr actiu11 on the part 
of the Swzdry Claims Hoard and the Ge~zcral .lsscmbly. 


