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BOARD OF EDUCATION-RURAL AND VILLAGE-TEACHERS EM­
PLOYED ONLY AFTER BEING NOMINATED BY COUNTY OR AS­
SIST ANT COUNTY SUPERINTENDENT OF SCHOOLS-EXCEPTION 
EXPLAINED. 

SYLLABUS: 
By force of Section 7705, General Code, boards of education in rural and village 

school districts may employ the teachers of the schools of the district though such 
teachers are not first nominated by the county or assistant cotmty superintendent of 
schools, providi11g such emp/oyme11t is doue by a majority vote of the full membership 
of the board. 

CoLUMBUS, Omo, June 28, 1930. 

HoN. ALBERT T. STROUP, Prosecuting Attorney, Van ~Vert, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, which 

reads as follows : . 

"'I will greatly appreciate your opinion on the following question: 
Is it possible for a village or rural centralized school district to employ 

a teacher in their school that has not first been nominated by the county or 
assistant county superintendent of schools, and if so, how? 

The second sentence of Section 7705 of the Gene·ral Code of the State of 
Ohio seems to be ambiguous on this point." 

Section 7705, General Code, reads as follows: 

"The board of education of each vittage, and rural school district shall 
employ the teachers of the public schools of the district, for a term not longer 
than three school years, to begin within four months of the date of appoint­
ment. The local board shall employ no teacher for any school unless such 
teacher is nominated therefor by the county or assistant county superintendent 
except by a majority vote of its full membership. In all high schools and con­
solidated schools one of the teachers shall be designated by the board as 
principal and shall be the administrative head of such school." 

The first sentence of the above statute clearly authorizes a board of education of a 
village or rural school district to employ the teachers for the district. The next sen­
tence places a limitation on that power and contains an exception to that limitation 
prescribing the manner that teachers may be emploved otherwise than in accordance 
with the limitation prescribed. 

By force of the first sentence referred to, .- board of education may employ 
teachers in the same manner they transact other husiness, that is, by a majority vote 
of a quorum present. To do so, however, it is necessary that the teacher be nominated 
by the county or assistant county superintendt:nt as provided by the statute. If the 
teacher is not so nominated, authority, in accordance with the exception to the limitation 
stated, is extended to employ such teacher by a majority vote of the full membership 
of the board as contradistinguished from a mere majority vote of a quorum present. 

In an opinion published in the Opinions of the Attorney General for 1917, at 
page 2440, with reference to the language used in the above statute, after noting the 
fact that teachers may be employed on the nomination of the county superintendent 
or assistant county superintendent, it is stated: 
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"If such district superintendent refuses to make such nomination, 'ma­
jority vote' as used in this instance means the majority of the full member­
ship of the board of education and not merely the majority of those members 
who happen to be present at the particular meeting to which such agreement 
is sought to be entered into." 

I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that it is pos­
sible for a village or rural centralized school district to employ a teacher for the 
schools of the district who has not first been nominated by the county or assistant 
county superintendent of schools. This may be done by a majority vote of the full 
membership of the board. 

2041. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

APPROVAL, BONDS OF BIG ISLAND TOWNSHIP, MARION COUNTY, 
OHI0-$3,600.00. 

CoLUMBus, OHIO, June 28, 1930. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

2042. 

BOND FUND-WHERE UNEXPENDED BALANCE TRANSFERRED-SUCH 
BALANCE EXCEEDING PRINCIPAL AND INTEREST PAYMENTS 
DUE ON BONDS FOR GIVEN YEAR-EXCESS MAY NOT BE APPLIED 
TO OTHER ISSUES-EXCEPTION. 

SYLLABUS: 
The tmexpended balance i11 a bond fund which is 110 lo11ger needed for the purpose 

for which such frmd was created shall be transferred to the specific si11king fund or 
bo11d retirement ftelld from which such bonds are payable. In the event the amozwt 
of such tmexpe11ded bala11ce exceeds the amou11t required to meet the prittcipal and 
i11terest payments due 011 such bonds during any given year, there is 110 authority to 
apply the excess toward the payment of i11terest and Principal of other bond isszies 
as long as a11y of the bonds which produced this excess remai11 outstanding. 

CoLUMBUS, OHIO, June 28, 1930. 

Burea11 of btsPectiott alld Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN:-Your letter of recent date is as follows: 

"Section 5625-13, as amended in 113 0. L., page 673, provides in part 
that the unexpended balance in a bond fund shall be transferred to the sink-


