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dividual liability of each shareholder as may exist. Until an 
order to declare and pay a final dividend shall be entered in 
such proceedings the right to enforce such liability for the 
benefit of all creditors is hereby vested exclusively in the 
superintendent." 

The above quoted section makes the Superintendent of Building 
and Loan Associations the ministerial agent for the enforcement of the 
contractual rights of the depositors or creditors as against stockholders 
until such time as an order to declare and pay a final dividend shall be 
entered. 

Specifically answering your questions in numerical order, I am of 
the opinion that : 

1. In the case of a building and loan association now in liquida­
tion, liability assessments do not have to be made prior to July 1, 1937. 

2. The court action does not have to be started prior to July 1, 1937. 
3. Therefore liability can be assessed at such time as future ap­

praisals may show necessity for such an assessment. 

661. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

TEACHERS INSTITUTE-TEACHERS PAYMENT 
-ATTENDANCE. 

SYLLABUS: 
A county board of education having authori:::ed the holdinq of a 

teachers' institute, as provided for in Section 7868, General Code, can 
not substitute a day's attendance at a meeting of the Progressive Edtt· 
cation Association in lieu of a day's attendance at its duly authorized 
county institute, and pay the expenses incurred for attendance of teach­
ers and superintendents at such meeting of the Progressive Education 
Association. 

CoLUMBUS, Omo, May 27, 1937. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN: This will acknowledge re~eipt of your recent com­

munication, which reads as follows: 

"We wish to submit a question concerning the legality 
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of a county board of education authorizing the payment 
of funds from the county treasury under the following con­
ditions: 

On December 11, 1933, the county board of education 
authorized the holding of a Teachers' Institute during the 
school year as provided in Section 7868 G. C., except that 
instead of the formal resolution specified, such authority was 
by motion and second. 

On January 20, 1934, the County Superintendent asked 
the Board's permission to substitute a clay's attendance on 
Friday, March 2, 1934, at the meetings of the ProgessiYe 
Education Association for the regular institute program 
contemplated by the Board's action December 11, 1933. 
According to the minute record, 'The Board reacted favor­
ably to this planned substitute'. On Marc.h 12, 1934, the 
Board authorized the payment of $287.00 from the County 
Board of Education Fund to Mr. George \V. Crill, Chair­
man of the Finance Committee of the Progressive Educa­
tio_n Association. This sum represents payment for 287 
Cuyahoga County Teachers' Admission Tickets for Progres­
sive Education Association meetings. 

Section 4744-3a, G. C., authorizes, 'The County Board of 
Education * * to pay the expenses of its educational meet­
ings required by law.' Section 7706-1, G. C., provides for 
the assembling of the Teachers, Assistant Superintendents, 
eac., for conference on school matters. Section 7871, G. C., 
in a city school district, authorizes the substitution of a 
Teachers' Meeting for a Teachers' Institu_te. 

As above stated, the County Board of Education haYing, 
after a fashion, provided for an institute and attempted to 
substitute a clay's attendance at the Progressive Education 
Association Meeting in place of such institute and in lieu 
of contributing toward the expense of an institute or its 
substitute as in this case, may the County Board legally 
pay the sum of $287.00 as stated, and for the purpose stated? 

\Ve have referred to a section of law relating to City 
Institute. It is presumed that the County Board of Education 
could not operate under law relating to City Boards. It 
appears to us that is what was clone in this instance." 

The question to be determined herein is whether or not a county 
board of education, after providing for the holding of a county 
institute, can substitute one clay of the session of such institute 
for a clay's attendance of the teachers at the Progressive Education 
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Association and pay the expenses for such attendance at the Pro­
gressive Education Association. 

The sections of the General Code, pertinent to the answer of 
this question provide as follows: 

"Sec. 7860. The county teachers' institute annually, shall 
elect by ballot, a president and a secretary. Such election 
of officers shall be held during the session of such institute 
and at a time fixed by the county board of education. At 
least three days' notice of the election shall be given the 
members of such institute by posting conspicuously in the 
room where the institute is held, a notice of the time and 
place of holding it, and of the officers to be voted for. The 
expenses of conducting such institute shall be paid out of 
the county board of education fund upon the order of the 
president of the county board of education." 

"Sec. 7865. Within five days after the adjournment of 
the institute, the county superintendent shall report to the 
superintendent of public instruction the number of teachers 
in attendance, the names of instructoq and lecturers attend­
ing, the amount of money received and disbursed by the 
county board of education and such other information relat­
ing to the institute as the superintendent of public instruc­
tion requires." 

"Sec. 7868. The teachers' institutes of each county 
shall be under the supervision of the county boards of educa­
tion. Such boards shall decide by formal resolution at any 
regular or special meeting held prior to February 1st of 
each year whether a county institute shall be held in the 
county during the current year." 

"Sec. 7868-1. Each village and rural board of education 
111 counties in which no county institute has been held in 
any year, shall pay ten dollars to each teacher employed 
by such board who has attended for at least six weeks during 
such year, a recognized summer school for the training of 
teachers." 

"Sec. 7869. All teachers and superintendents of the 
public schools within any county in which a county institute 
is held while the schools are in session may dismiss their 
schools for the purpose of attending such institute. 

The county boards of education shall decide the length 
of time county institutes may remain in session, in no case 
for longer period than five days. At least one clay of such 

13-A. G.-Vol. II. 
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session shall be under the immediate direction of the county 
superintendent ·who shall arrange the program for such clay." 

"Sec. 7869-1. In place of the county institute prO\·idecl 
for in this chapter the county board of education may 
authorize a county institute to be held after the opening of 
the schools on Saturdays, but for not more than four such 
days in any school year. A part of the county institute 
may be held before the opening of the schools and the 
remainder after the schools are in session, but such institute 
shall not be for a longer period than four days." 

"Sec. 7870. When a teachers' institute has been author­
ized by the county board of education the boards of educa­
tion of all school districts shall pay the teachers and super­
intendents of their respective districts their regular salary 
for the week they attend the institute upon the teachers or 
superintendents presenting certificates of full regular daily 
attendance, signed by the county superintendent. If the 
institute is held when the public schools are not in session, 
such teachers or superintendents shall be paid two dollars 
a day for actual daily attendance as certified by the county 
superintendent, for not more than five days of actual attend­
ance, to be paid as an addition to the first month's salary 
after the institute, by the board of education by which such 
teacher or superintendent is then employed. In case he or 
she is unemployed at the time of the institute, such salary 
shall be paid by the board next employing such teacher or 
superintendent, if the term of employment begins within three 
months after the institute closes." 

It is to be observed from a reading of the above statutes relating 
to county teachers' institutes that all the provisions contained therein 
are strictly limited to the sessions of a county institute. Section 
7860, supra, limits payment from the county board of education fund 
to the expenses of conducting such institute; Section 7865, supra, 
requires a detailed report by the county superintendent of all activities 
of the institute and it is to be particularly noticed that the report 
is to show the amount of money disbursed by the county board of 
education for the holding of the institute; Section 7868, supra, permits 
the county board of education to determine whether a county institute 
shall be held: Section 7868-1, requires rural and village boards of 
education, if no county institute has been held, to pay $10.00 to an 
employed teacher for attending summer school; Section 7869, permits 
the schools to dismiss for purpose of teachers attending such insti­
tute: Section 7870, authorizes payment to a teacher of the regular 
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salary for the week tt the institute is held when the schools are in 
session; if held when the schools are not in session $2.00 a clay 
for "actual daily attendance." 

The language of these statutes cannot be construed or inter­
preted to pertain to, or include anything else except sessions of a 
county institute. It was doubtless the policy of the Legislature to 
encourage teachers to avail themseh·es of the opportunities afforded 
by the institutes and to better fit themselves to instruct the youths 
committed to their charge. In order to attain this end the Legisla­
ture made adequate provision for the most important element in 
conducting such institutes-the paying of expenses for conducting 
the institute and for payment of teachers and superintendents. Also 
for dismissal of school. It specifically limited expenditures to the 
expenses of conducting such institutes, payment to teachers and super­
intendents on the basis of actual daily attendance to the institute and 
dismissal of school for the purpose of attending such institute. The 
statutes bear no other interpretation than that the dismissal of school 
and incurring of expenditures must be for the purpose of conducting 
and attending sessions of the institute. 

A meeting of the Progressive Education Association cannot 
be said to have any connection with the county institute. It is no 
doubt true that at a meeting for a clay of the Progressive Education 
Association a teacher can gain the same beneficial and valuable 
instruction as he or she can receive in one clay's session of the 
institute. However, the fact remains that the Legislature could have 
provided for payment of expenditures incurred in attending such 
educational meetings just as it did in providing for payment of 
expenses incurred in concluding the institute. Not having directly 
provided for the same, it can not be done indirectly by substituting 
a clay's attendance at the Progressive Education Association for a day's 
attendance at the institute. 

In an opinion rendered by a former Attorney General, Opinions 
of the Attorney General for the year 1919, Volume I, page 464, it 
was said: 

"County boards of education are unauthorized to pay 
the expenses of teachers' meetings other than the annual 
teachers' institute which must be held during one certain 
week." 

In that opinion the question also arose whether or not the 
county board of education could pay for attendance at an educational 
meeting by virtue of the provisions of Section 4744-3a, General Code. 
which provides, in part, as follows: 
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"The county board of education IS authorized to pay 
the expenses of its educational meetings required by law." 

At page 468, it was said: 

"It will be noted that the section says the 'educational 
meetings required by law' and no others. This is a mere 
repetition of the language of Section 7860, which provides for 
the payment of the expenses of the annual county teachers' 
institute herein discussed, that being the only 'educational 
meeting' of teachers required by law. Educational meetings 
arranged by the school authorities voluntarily at various 
times would not come within those required by law. Atten­
tion is invited to opinion 342, issued by the Attorney 
General June 6, 1917 (Vol. I), the syllabus of which reads: 

'The county board of education is authorized to order 
but one institute held in the county during any one year 
and such institute must be held during some one certain 
week If other institutes are held the expense thereof cannot 
be paid from the county board of education fund.'" 

It therefore is my opinion that although teachers' meetings 
held for the purpose of promoting the thoroughness and efficiency 
of the teachers in schools are commendable, that since there is no 
provision in the law permitting a county board of education to sub­
stitute a day's attendance at a teachers' meeting in lieu of a day's 
attendance at its duly authorized county institute, the county board 
of education is not authorized to pay the expense incurred for 
attendance of teachers and superintendents at such a teachers' 
meeting. 

Specifically answering your question it is my opmwn that, the 
county board of education is unauthorized to substitute a day's 
attendance at a meeting of the Progressive Education Association 
in lieu of a day's attendance at its duly authorized county institute 
and pay the expense incurred for attendance of teachers and super­
intendents at such meeting of the Progressive Education Association. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 


