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2501. 

TAXES AND TAXATIO)J- MERCHAXTS AND 1fA)JUFACTURERS­
WHERE MERCHAXDISE OWXED BY CORPORATIO::-J I}J COLUM­
BUS AND PURCHASED WITH VIEW TO BEING SOLD OUT AT AN 
ADVANCED PRICE OR PROFIT BUT WHICH HAS BEEX CON­
SIGNED TO CLEVELAND ::\1ERCHAXT FOR SALE IX CLEVELAND 
AND STORED BY CLEVELAND :MERCHA)JT AT HIS PLACE OF 
BUSINESS IN CLEVELAND-WHERE LISTED FOR TAXATIO:;..J AND 
BY WHOM. 

Merchandise owned b}• a corporation whose principal place of business is i11 
Columbus, and purchased with a view to being sold at an advanced price or profit, 
but which has been consigned to a Cleveland merchant for sale in Cleveland and is 
stored by the Cleveland merchant at his place of business in Cleveland, should be 
listed for taxation in Cleveland by the Columbus corporation. 

CoLG::I1Bl'S, Omo, October 24, 1921. 

Ta% Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-The commission requests the opinion of this depa_rtment as 

follows: 

"When merchandise is owned by a corporation whose principal 
place of business is in Columbus, Ohio, and same has been consigned to 
a Cleveland merchant for sale in Cleveland and is stored by the Cleve­
land merchant at his place of business in Cleveland, should the prop­
erty be listed, 

First: For taxation by the consignor at Columbus, 
Second: By the consignor where the property is located (in Cleve­

land), or 
Third: By the consignee in Cleveland?" 

The sections to be considered in connection with this question are as 
follows: 

"Sec. 5371. * * * Merchants' and manufacturers' stock * * * 
shall be listed in the township, city or village in which it is situated. 

* * *" 
"Sec. 5371-4. Property pertaining to a business carried on by a 

person, firm, partnership, association or unincorporated company shall 
be listed in the township, city or village in which such business IS 

carried on. * * *" · 

(This statute does not apply to incorporated companies; it is 
quoted merely for the purpose of contrast). 

"Sec. 5372-1. Personal property, moneys, credits, investments in 
bonds, stocks, joint stock companies or otherwise in the possession or 
control of a person as parent, guardian, trustee, executor, administra­
tor, assignee, receiver, official custodian, factor, agent, attorney, or 
otherwise on the day preceding the second Monday of April in any 
year on account of any person or persons, company, firm, partnership, 
association or corporation, shall be listed by the person having the 
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possession or control thereof and be entered upon the tax lists and 
duplicate in the name of such parent, guardian, trustee, executor, ad­
ministrator, assignee, receiver, official custodian, factor, agent, attor­
ney or other person, adding to such name words briefly indicating the 
capacity in which such person has possession of or otherwise controls 
said property, and the name of the person, estate, firm, company, part­
nership, association or corporation to whom it belongs; but the fail­
ure to indicate the capacity of the person in whose name such prop­
erty is listed or the name of the person, estate, firm, company, part­
nership, association or corporation to whom it belongs shall not effect 
the validity of any assessment thereof." 

975 

"Sec. 5381. A person. who owns or has in possession or subject to 
his control personal property within this state, with authority to sell 
it, which has been purchased either in or' out of this state, with a view 
to being sold at an advanced price or profit, or which has been con­
signed to him from a place out of this state for the purpose of being 
sold at a place within this state, is a merchant." 

It has always been understood that this section applies to corporations; 
that is, that the word "person" therein used includes corporations. 

"Sec. 5383.· A consignee shall not be required to list for taxation 
the value of property, the product of this state, which has been con­
signed to him, for sale or otherwise, from a place within this state, 
nor the value of property consigned to him from another place for the 
sole purpose of being stored or forwarded, if in either case, he has no 
interest in such property, or any profit to be derived from its sale. 

* * *" 

"Sec. 5404. The president, secretary, and principal accounting offi­
cer of every incorporated company, ·except banking or other corpora­
tions whose taxation is specifically provided for, for whatever pur­
pose they may have been created, whether incorporated by a law of 
this state or not, shall list for taxation, verified by the oath of the 
person so listing, all the personal property thereof, and all real estate 
necessary to the daily operations of the company, moneys and cred­
its of such company or corporation within the state, at the true value 
in money." 

"Sec. 5405. Return shall be made to the severat' auditors of the 
respective counties where such property is situated, together with a 
statement of the amount thereof which is situated in each township, 
village, city, or taxing district therein. Upon receiving such returns, 
the auditor shall ascertain and determine the value of the property of 
such companies, and deduct from the aggregate sum so found of each, 
the value as assessed for taxation of any real estate included in the 
return. The value of the property of each of such companies, after 
so deducting the value of all the real estate included in the return, 
shall be apportioned by the auditor to such cities, villages, townships, 
or taxing distri.:ts, pro rata, in proportion to the value of the real 
estate and fixed property included in the return, in each of such cities, 
villages, townships, or taxing districts. The auditor shall place such 
apportioned valuation on the tax duplicate and taxes shall be levied 
and collected thereon at the same rate and in the same manner that 
taxes are levied and collected on other personal property in such 
township, village, city or taxing district." 
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The commission's questions will be treated in the inverse order of their 
statement by the commission, the first of them to be considered being whether 
or not the consignee is under any duty to list the property in question. 

On this point sections 5381 and 5383, above quoted, have to be considered. 
Section 5381, analyzed, applies first to two classes of persons: those who own 
property which has been purchased with a view to being sold at a profit; and 
second, persons who have in possession or subject to control property which 
has been so purchased or which has. been consigned to them "from a place 
out of this slate for the purpose of being sold at a place within this state." 
Section 5383 seems to be an attempt to state negatively the omissions from 
section 5381. It clearly excuses from the duty to list a consignee of property 
consigned from a place within this state "if * * * he has no interest in 
such property, or any profit to be derived from its sale.'' 

If in the case you submit the Cleveland merchant has no interest in any 
profit to be derived from the sale of the goods, section 5383 is of itself an 
answer to the third question. But it seems likely that the Cleveland mer­
chant does have an interest in the profit to be derived from the sale of the 
goods. In that event we must inquire whether under section 5381 he is a 
"merchant." On comparing section 5381, above quoted, with section 5383, also 
above quoted, we discover that the negative provisions of the latter do not 
cover the same ground as the omissions from the former. That is to say, a 
person who does not own but does have in possession or control property 
which has been consigned to him from a place within this state, for the purpose 
of being sold within this state, is not a "merchant" as defined in section 5381; 
nor if he has an interest in any profit to be derived from the sale of the prop­
erty is he expressly excused from listing its value by the provisions of section 
5383. In other words, by adding the phrase "if in either case, he has no inter­
est in such property, or any profit to be derived frorri its sale" to the first 
sentence in section 5383, that sentence was made inharmonious with section 
5381 in a certain sense, and a case, that may be the case about which the 
commission inquires, was left unprovided for by the related sections. 

The conclusion thus reached assumes that the phrase "which has been 
purchased either in or out of this state" does not apply to a mere consignee. 
This is believed to be the case. In the opinion of this department, the phrase 
connotes a purchase by the person whose character as a merchant is to be 
tested by his acts. In other words, the section is to be interpreted as if it 
read: 

A person who owns property which has been purchased eith~r in 
or out of this state, with a view to being sold, etc., or who has in 
possession or subject to his control property which has been con­
signed to him, etc. 

For the foregoing reasons, 1t 1s the op1mon of this department that the 
consignee in Cleveland is, with respect to his possession of the property in 
question, not a "merchant" in spite of the fact that he may not be within the 
terms of the condition expressed in the first sentence of section 5383 of the 
General Code. 

Before proceeding further, however, with the discussion of the question 
as to the consignee's duty to list we must take account of the apparent con­
flict between section 5372-1, above quoted, and sections 5404 and 5405 of the 
General Code. The one makes it the duty of an agent of a corporation to list 
personal property in his possession or control in that capacity, and the other 
requires the president, secretary and principal accounting officer of every in-
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corporated company to list all the property of the corporation in the state. 
It is strange that this question has never been judicially discussed. This de­
partment has never had occasion to consider it. A corporation can act only 
by its agents; it can have possession and exercise dominion only through 
natural persons. All the personal property of a corporation, therefore, must 
necessarily be in possession of some of its agents. It is believed that the way 
out of the difficulty is to hold that the word "agent" in section 5372-1 docs not 
apply to corporations and that the .same conclusion applies to the word 
"factor" in the same context. In other words, section 5372-1 is a general sec­
tion, while sections 5404 and 5405 are particular, intended to provide for the 
making of corporate returns. Therefore, in case 'of conflict section 5404 should 
govern. Accordingly, if the property in question is to be regarded as property 
of the corporation, whose principal place of business is in Columbus, then 
section 5372-1 has no application and the consignee is not required by that 
section to list it at all. 

It is therefore apparent that the final disposition of the commission's third 
question cannot be made until the first and second questions, which relate to 
the duty of the consignor, are answered. 

Now the property in qu~stion belongs to the corporation, though it is not 
in the possession of the corporation, and possibly though the Cleveland mer­
chant be not regarded as an agent of the corporation. It is therefore within 
the comprehensive terms of section 5404, and indeed within the scope of sec­
tion 5381 as above analyzed. •It is "property of the corporation" for the pur­
pose of.the one section and the Columbus corporation "owns" (the property) 
"which has been purchased either in or out of this state, with a view to being 
sold at an advanced price or profit." The fact that the corporation has not 
the property in possession is immaterial, bec.ause section 5381 does not so de­
fine a merchant as to require both ownership and possession but these condi­
tions are stated in the alternative. It is assumed that the Columbus corporation 
acquired the property by purchase and did not itself manlt/actltre the property or 
produce it. If the fact is otherwise the basis for a part of this opinion is 
destroyed. 

It is the opinion of this department, therefore, that the consignor corpora­
tion should list the property in question and that the property is a mer­
·chant's stock belonging to it. That being the case, its municipal situs for the 
purpose of taxation is fixed by; section 5371, above quoted. Within the mean­
ing of section 5405 such property is "situated" in Cleveland because of the 
requirement of section 5371, and has there a "fixed" situs within the meaning 
of section 5405. 

On the foregoing reasoning, the conclusion is that the consignor corpora­
tion should list the property in question on the average basis as merchant's 
stock belonging to it, and that such property should be so listed in Cleveland 
and not in Columbus. 

The only difficulty encountered in arriving at this result is the fact that 
section 5383, which apparently was intended to excuse consignees in certain 
cases from listing as merchants property consigned to them for sale, may not 
expressly excuse the consignee corporation from making a listing. It might, 
therefore, be argued that section 5383 should be so construed with section 
5381 as to require such a consignee of property the product of this state to 
list such property as a merchant, in spite of the failure of section 5381 to in­
clude such a situation within its terms. However, it is the opinion of this 
department that section 5381 is not to be molded so as to conform to section 
5383, but rather that the contrary method of interpretation of the two should 
be followed. The evident purpose of excluding from the definition in section 
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5381 cases in which the property had been consigned to a person from a place 
within this state was that in that event the owner would be within this state 
and subject to the taxing power of the state. In other words, section 5381 is 
so broad as that if the consignor and the consignee are both in this state it 
is not necessary to require the consignee to list the property, as the con­
signor, being the "owner," would have to list it. This is the controlling idea 
of the sections, and it is consistent with everything in section 5383 except the 
words "any profit to be derived from its sale." The fact that a consignee 
might have an interest in any profit derived from the sale of the property 
does not make him its owner, and unless there is some statute requiring such 
consignee to list such property, the mere fact that no statute says that he 
shall not list it is not sufficient from which to construct a duty to list. 

Accordingly, the conclusions first above expressed are adhered to and it 
is the opinion of this department that the consignee in Cleveland is under no 
duty to list the property, either on his own behalf or on behalf of the con­
signor, but that it is the duty of the officers of the consignor corporation to 
make return of the property in Cleveland. 

2502. • 

Respectfully, 
JoHN G. PRICE, 

Attorney-General . 

TAXES AND TAXATIO).J-COU:'-JTY BOARD OF REVISION-UPON GEN­
ERAL COMPLAINT FlLED BY PUBLIC OFFICER BOARD MAY NOT 
MAKE HORIZONTAL INCREASE OR REDUCTION IN ASSESSED 
VALUATION OF ALL PROPERTY IN TAXI:'-JG SUBDIVISION-COM­
PLAINTS MUST BE SPECIFIC. 

A county board of revision, acti11g upon general complaint filed by a public of­
ficer under section 5609 G. C. mav not make a hori:::ontal increase or reduction in 
the assessed valuation of all the property in the taxing subdivision. If complaints 
are so filed covering specificall:y each tract of real property or article or kind of per­
sonal property, and proper action is taken upon each specific complaint, the board of 
revision may lawfully conclude that the increase or reduction as to each shall be 
made by a uniform rate, but such complaints must be specific and must be supported 
or followed by notice under section 5599 G. C. in case of i11crease, or affidavit of 
facts made by the owner i11 case of reduction as required by section 5601 G. C. 

CoLUMBC'S, Omo, October 24, 1921. 

Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-The commission recently rcqueste.d the opinion of this de­

partment as follows: 

"May a county board of revision, acting ·upon complaints filed 
under the provisions of section 5609 G. C. by any officers named in said 
section, make a horizontal increase or reduction in the assessed valua­
tion of all of the property in any taxing subdivision in any year after 
the year in which a reappraisement was made under the provisions of 
section 5548 ?" 

Section 5609 of the General Code provides as follows: 


