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investment trust receive dividends derived from the stocks held by the depositary 
and are entitled, upon termination of the trust, to receive a proportionate share 
of the property held or proceeds from its sale, it would seem that the holders 
of the investment trust shares should be liable under the principle discussed. This 
liability is unaffected by the fact that some one else may vote the stock or 
receive the dividends in the first instance. Davis v. Stevens, 7 Fed. Cas. p. 177 
at 178. 

You have n;t indicated any particular state bank whose stock underlies the 
investment trust in question, and, of course, it is impossible here to take up 
and construe each state's particular enactment. However, as is disclosed by the 
cases discussed above, there is a tendency on the part of state ·courts, in con­
struing their statutes, to follow the constructions which have been placed upon 
the federal statutes by the federal courts. Suffice it to say now, therefore, 
that, in any case where a state statute, in general terms, imposes such additional 
liability upon the stockholders of a state bank, the state courts, I believe, would 
be inclined to construe such statute in the manner in which the federal statutes 
have been construed. 

In conclusion, may I quote from Ohio Valley National Bank v. Hulitt, 204 
U. S. 162, 167, where the United States Supreme Court reiterated the following 
statement which it had made previously in Pauly v. State Loan and Trust Company, 
165 u. s. 606: 

"The Courts will look at the relations of the parties as they actually 
are, or as, by reason of their conduct, they must be assumed to be, for 
the protection of creditors." 

Answering your question specifically, I am of the opnuon that the share­
holders of a fixed investment trust may be held for the statutory double 
liability where the depositary holds stock of a national bank, and that states 
having similar enactments in reference to state banks, would be inclined to con­
strue their statutes to obtain a similar conclusion. Of course, it is conceivable 
that some particular state statute might, in its terms, vary sufficiently from the 
federal statute as to warrant a different result. 

3098. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

BOARD OF OPTOMETRY-OFFICE-RECORDS OF BOARD REQUIRED 
TO BE IN COLUMBUS WHERE THEY SHALL BE OPEN TO PUBLIC 
INSPECTION. • 

SYLLABUS: 
1. The record of the proceedings of the State Board of Optometry, a register 

of persons registered as optometrists and a register of licenses revoked by such' 
board, are required to be kept at the office of the board at Columbtts where such 
records shall be opm to public inspection. 

2. In the event such records are so kept at the office of the Department 
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of Education at Colttmbus, the requirements of law as to maintenance of an off'ice 
at Columbus are complied with. 

CoLUMBUS, 0Hro, ·1\Iarch 28, 1931. 

The Ohio State Board of Optometry, Co/unibus, Ohio. 

GENTLEMEN :-Your letter of recent date is as follows: 

"As Secretary of this Board, I woud like to ask you to render an 
opinion clarifying and setting forth the limitations of the wording of 
the following sentence, found in Section 1295-30 of the State Optometry 
Law, the fourth paragraph, under the heading 'Seal; Office Located': 

'The board shall adopt a seal and certificate of suitable design and 
shall have an office at Columbus in this state, where examinations may 

be held and ~vhe.re all its permanent records shall be open to public 
inspection.' 

By an opinion rendered by you a short time ago, it was declared 
that in no way could the law be construed as limiting the secretaryship 
to a Columbus resident. An attempt is now being made to embarrass 
the writer by demanding a strict adherence to the letter of the law as 
italicized above. 

Requisition has been entered with the State Department of Education, 
under which we are housed, for the office space the law grants us. If 
this is refused, what are we to do? 

What constitutes the permanent records mentioned above, and where 
can the dividing line be drawn, for keeping data at the hand of the Secre­
tary, both for himself, and successors, in order to carry on his duties 
efficiently? 

The minute books of the two predecessors in this office have not 
been made in duplicate. If these are to be considered as a part of the 
permanent records, and housed in Columbus, they will be accessible to 
the Secretary only at expensive cost of trips to the Capitol city, each 
time it becomes necessary to go into their records for vital aata. 

There has been prepared by the retiring Secretary a set of record 
cards setting forth the name, address, number, type of license granted, 
payments from year to year of renewal fees, revocation or suspension, 
if any, and lastly, where it has taken place, death of the licensee, same 
to be submitted to the Department of Education for housing. It was 
his opinion that such a set of records would satisfy the provisions of 
the law, and constitute the total 'all permanent records' thus required. 
Any other data in the files may at any time become necessary for the 
information of the Secretary as inquiries arise demanding answers. Inci­
dentally, the set of records just mentioned is a duplicate set. 

The Board employs, and has for a number of years, a very efficient 
inspector, residing in Columbus. That person maintains an office at 
home for carrying on the duties appertaining to the office. Will such an 
office satisfy the provisions of the law, or must said office be situated 
in the State House? Such records as are ruled 'permanent' could there be 
kept under intelligent supervision for public inspection. 

A legislative attempt is being made to amend the law, and delete 
the words 'at Columbus,' but those interested in embarrassing the present 
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incumbent, to the point of resigning, and any future incumbents duly 
elected, but not residing in Columbus, seem to have the amendme!1t 
blocked in the 'Health Committee' of the House. If your opinion can 
be rendered along the lines set forth above the amendment would become 
unnecessary." 

Your inquiry resolves itself into the following questions: 

1. Is it mandatory that the Ohio State Board of Optometry maintain an 
office in Columbus? 

2. vVhat is meant by the term "permanent records" as used in Section 
1295-30, General Code, providing that such records shall be kept at the office of 
the board? 

3. In the event it is required that an office be maintained at Columbus, 
must such office be in 'the State House? 

With respect to the question as to whether or not it· is mandatory that an 
office be maintained in Columbus, Section 1295-30, General Code, quoted in part 
in your communication, expressly provides that the board "shall have an office 
at Columbus in this state." It is unnecessary to cite authorities in support of the 
principle of statutory construction that the word "s~all" is to be construed as 
mandatory unless the context of the statute in which it is used is such as to evince 
a contrary legislative intent. I find nothing in the statute to indicate that the 
legislature meant other than to say that an office shall be established. 

It is therefore my opinion in specific answer to question number one that 
the provision of Section 1295-30, General Code, that the State Board of Optometry 
shall have an office at Columbus is mandatory. · 

In determining just what records are required to be kept at the Columbus 
office of your board, it is pertinent to consider the provisions of Section 1295-27, 
General Code, which provides as follows: 

"The state board of optometry shall have an official seal and shall 
keep a record of its proceedings, a register of persons registered as 
optometrists and register of licenses by it revoked. 

Its record shall be open to public inspection, and it shall keep on 
file all examination papers for a period of ninety days after each exami­
nation. A transcript of an entry in such records, certified by the secretary 
under the seal of the board, shall be evidence of the facts therein stated. 
The board shall annually, on or before the first day of January, make a 
report to the governor of all its official acts during the preceding year, and 
of its receipts and disbursements, and a full and complete report of the 
conditions of optometry in this state." 

This is the only section of the General Code defining the records which shall 
be kept by your board and it is obvious therefore that the reference in Section 
1295-30, General Code, to your board's "permanent records" is to the record vf 
your proceedings, the register of persons registered as optometrists and register of 
licenses revoked by your board. 

Coming now to your inquiry as to whether or not the office of your board 
must be in the State House, there are no provisions contained in the General 
Code, requiring that all state offices be located therein. Attention is directed to 
the provisions of Section 154-40, General Code, which authorizes the !?uperin­
tendent of public works "to lease office space in buildings for the use of the 
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state government, or any department, office or institution thereof." The offices 
of numerous state boards are located in Columbus in the various privately owned 
office buildings of the city. It is my opinion that there is no requirement that 
your office be located in the State House. 

Your attention is further directed to the provisions of Section 1295-24, General 
Code, which provides that your board "shall make rules and regulations govern­
ing the practice of optometry and such other rules as may be necessary to carry 
out the provisions of this chapter." The legislature has manifestly seen fit to vest 
considerable discretion in your board as to the detailed manner in which its 
activities shall be carried out. I am advised that it has been the custom for the 
secretary to transact most of the business of the board from his residence in 
whatever city in· Ohio he may be located. Such a procedure is obviously not 
violative of any provision of law relating to your board. 

By virtue of Section 154-46, General Code, your board is atta.ched to the 
Department of Education. I think, therefore, that your board would undoubtedly 
be justified in the interest of economy in housing its permanent records in the 
office of the Department of Education, where they may be open to the public, 
thereby relieving the state of the necessity of paying office rent. The obvious 
purpose of the requirement that your records be kept in your Columbus office is 
to provide that they be available for inspection by the public in a convenient 
location. The office of the Department of Education would, in my opinion, meet 
this requirement. Furthermore, in lieu of compensating its secretary to a sufficient 
extent to warrant him coming to Columbus and devoting his full time to the duties 
of his office, if your board should decide to have such part of its permanent 
records as may be needed by its secretary copied, such a procedure may very 
probably be more economicaL It is my opinion that these are matters to be 
determined by your board in the exercise of Its sound discretion with a view of 
administering the provisions of the law with reference to the practice of optometry 
111 the most efficient and economical manner. 

Summarizing, it is my opinion that: 

1. The record of the proceedings of the State Board of Optometry, a register 
of persons registered as optometrists and a register of licenses revoked by such 
board, are required to be kept at the office of the board at Columbus where such 
records shall be open to public inspection. 

2. In the event such records are so kept at the office of the Department of 
Education at Columbus, the requirements of law as to maintenance of an office at 
Columbus are complied with. 

3099. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

Attorney Gmeral. 

SERVING WITNESSES-SHERIFF'S CHARGE-WHAT COSTS FOR 
MILEAGE ALLOWED WHEN SERVING :MORE THAN ONE WITNESS 
IN A COMMUNITY. 

SYLLABUS: 
Under the provisions of Section 2845, General Code, a sheriff, i11 serving wit­

nesses not named in the same writ, should charge as costs mileage from the court 
house to where each witness is found and retum. 


