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6941, supra. Inasmuch as the petition must he signed by fifty-one per cent of the per­
sons to be as~essed therefor, manifest!~· this would include property owners in the 
adjoining counties as well as those in the county in which the improvement is to be 
made. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TenNER, 

A ttornl'y General. 

3681. 

RO.-\DS-DUTIER OF COCXTY C0::0.1:\IISSIOXERS AXD TO\\.XSHIP TRL"R­
TEES AS TO STREETS IX PLATTED TERRITORY orTRIDE OF ::O.IPXI­
CIPALITY DISC'(.RSED. 

SfLUBUS: 
Township trustees are by l'irtue of the 7~rmrt:stm1s of Section 7464, General Code, 

charged toith the duty of maintaining roads and streets in platted territory outside the bound­
wies of any municipality, unless such roads or streets are, by action of the county com­
mission?rs of the state, incor]JO!"atPd in cith<'T the co11nty or stale system. 

CoLmmus, Omo, October 6, 1928. 

Hox. OscAR A. HvxsrcKJm, Prosecuting Attorney, :1 A;ron, Ohio. 

DEAR Sm:-This will acknowledge the recent communication of ::O.Ir. Ferhstein, 
.-\ssistant Prosecuting Attorney, which reads as follows: 

"We respectfully request an opinion from your office concerning the 
interpretation of Section 7464 of the General Code as set forth in 112 0. L. 496. 
Our specific question under this section is as follows: 

Paragraph C of Section 7464 says that 'township roads shall include all 
public highways of the state other than state or count~· roads a~ hereinbefore 
defined, and the trustees of each townRhip shall maintain all such roads within 
their re3pective town-;hips.' 

l~nder the above quoted section, first, are the trustees compelled to 
maintain and improve roads and streets in allotted territory outside of the 
municipality assuming that a plat of said territory has been duly made and 
dedicated and recorded and that the road or street has thereby become a 
public highway; and, secondly, would it be illegal for the township trustees to 
spend township money improving such roach< or streets if it is not mandatory 
upon them to do so?" 

The answer to this inquiry is, I believl', clear from the lanp;uage of ~e!'tion 7464 
of the Code, from whici1 a portion is quoted in the comnnmication. The section in full 
i" as follows: 

"The public highways of the state shall be divided into three classeR, 
namely: :State roads, county roads and township roads. 

(a) State roads shall include the roads and highways on the state high­
way system. 

(h) County roads shall include all roads which have bet>n or may be 
established as a part of the county system of roarls as provirled for under 
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Sections 696.5, G966, 6967 and 6968 of the General Code, which shall be known 
as the county highway system, and all such roads shall be maintained by 
the county commissioners. 

(c) Township roads shall include all public highways of the state other 
than state or county roads as hereinbefore defined, and the trustees of each 
town!<hip shall maintain all such roads within their respective townships; and 
provided further, that the county commissioners shall have full power and 
authority to assist the township trustees in maintaining all such roads, but 
nothing herein shall prevent the township trustees from improving any road 
within their respective townships, except as othemise provided in this act." 

:\Ianifestly this section is comprehensive of all public highways in the state, except, 
of course, streets located within the boundaries of a municipality. The properly exe­
cuted, accepted and recorded plat of territory located outside of a municipality would, 
of course, dedicate the roads and streets therein to the public, and such dedication 
would, under t.he provisions of Rection 3589 of the Code, vest the title in the county. 
That section is as follows: 

"Such plats or maps shall be deemed in law a sufficient conveyance to 
vest fee simple of all such parcels of land as are therein expressed, named, or 
intended for public use, in the county in which the village is situated, tor 
the u~es and purposes therein named, expressed or intended, and for no other 
u~e or purpose whatever." 

This section has been held applicable to land outside the boundaries of munici­
palities. Walswm·th vs. Collinwood, 8 0. C. C., 477. 

Such roads and streets must, however, by virtue of the provisions of Section 7464, 
supra, be treated as township roads for the purpose of maintenance, except as to such 
portions as may, by action of the county commissioners or state, be incorporated 
within the county or state system. This is the conclusion reached by me in Opinion 
Xo. 1627, dated January 2G, 1928, and addressed to Hon. Otho L. :\lcKinney, Prosecut­
ing Attorney, Rpringfield, Ohio, from which I quote the following: 

''Heverting to the 1919 opinion, it should be pointed out that the plat 
there in question had been recorded prior to the amendment of Section 4346, 
whi<:h required the consent of the platting commission of the city, the property 
in question being located within three miles thereof. Accordingly, the question 
of the necessity of secu'ring the consent of the platting commission to the 
vacation of the street in question was not involved. That opinion does, 
however, point out that every character of public highway outside of a mu­
nicipality must, of necessity, under the provisions of Section 7464 of the 
General Code, be either a state road, a county road or a township road. Streets 
and alleys in a plat ordinarily are neither state roads nor county roads and 
consequently the opinion holds that they must of necessity be township 
roads. While Section 7464 of the General Code, classifying and defining 
roads and highways, has since been amended, the amendment does not affect 
the reasoning in that opinion and my conclusion is that streets and alleys in a 
recorded plat outside of municipalities must be treated as township roads 
unless, by action of the county commissioners or the state, they are incor­
porated in either the county or state system." 

From what has been said, it is clear that the roads and streets in platted territory 
outside of the boundaries of any municipality constitute township roads for the purpose 
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of maintenance and repair and it is the duty of the town~hip trustees, in so far as fund:> 
are available, to discharge their duties with respect thereto. It i~, however, a well 
recognized principle that a publie board of this character, with limited funds, may 
use its discretion as to the application thereof, for the purpose for which the funds were 
made available. The road levy should be expended by the township trustees upon 
tho~e roads which, in the judgment of thP board, are of the most importance lrom the 
standpoint of use. At the same time, if funds are available, it is the duty of the trus­
tees to maintain properly all roads, including those here under consideration. 

It may be well to direct ~·our attention to Sections 6973 et seq., of the General Code, 
granting power to boards of count~· commissioners to improve roads, streets or alleys 
within platted land situated without a municipal corporation. ·while the power to 
improve and also to maintain such public highway;; is thereby given to the county com­
mi5sioners, there is no mandatory duty imposed with respect to such improvement. 
In faet, Section 69RS of the Code ~ta tes in part: 

"Xo road, street or alley improved under the provisions of this act, shall 
by reason of such improvement become a count~· road." 

This makes the purpose clear to retain the original status of such highways while 
at the same time the authority to improve is given to the county commissioners. 

It follows from what has been said that it would not he illegal for the trustees to 
expend township moneyo for the maintenance of the roads and streets in such allotted 
territory. 

268,2. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURXER, 

Attorney General. 

SCHOOL FUXDS-LCXCH ROO:'II FGXD-HOW DEPOSITED. 

SYLLABUS: 
Jfoneys in the school lunch room fund established under authority of Section 4762-1, 

General Code, are to be considered as a part of the school funds of the district and deposited 
in the depositaries protrided for such school funds and paid out upon warrants signed by 
the clerk and president of the board of education. 

CoLC.\IB1:S, OHio, October 6, 1928. 

Bureau of Inspection and Supf!rl'ision of Public Offices, Columbus, Ohio . 

• GENTLEMEN:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion as 
follows: 

"Under the provisions of Section 4762-1 of the General Code is the lunch 
room fund therein provided to be considerPd as a part of the school funds of the 
district and deposited in the depositories provided for such school funds and 
paid out upon warrants signed by the clerk and president of the board of ed­
uoation, or may such lunch room funds be considered as entirely separate 
from the regular funds of the school district and be deposited in a bank to 
be selected by the board of education and be paid out in a manner designated 
hy the board of education? 


