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2056. 

APPROVAL, BOXDS OF YORK TO\VXSHIP RURAL SCHOOL DISTRICT 
IN AMOUNT OF $100,000 FOR ERECTIOX OF SCHOOL BUILDIXG. 

CoLUMBUS, OHIO, May 9, 1921. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 

2057. 

APPROVAL, REFUNDING BOKDS OF MILTON TO\VXSHIP RURAL 
SCHOOL DISTRICT, WOOD COUNTY, IN A~IOUXT OF $14,080. 

CoLUMBus, OHIO, :\lay 10, 1921. 

Industrial Commission of Ohio, Columbus, Olzio. 

2058. 

TAXES AND TAXATION-l\10NEYS IN HAt•mS OF EXECUTOR OR 
ADMINISTRATOR AFTER FILIKG OF HIS FI:\'AL ACCOUNT BUT 
BEFORE DISTRIBUTION MUST BE LISTED FOR TAXATION BY 
EXECUTOR OR ADl\f[NISTRATOR. 

Money in the hands of an executor or administrator of the estate of a deceased 
person, after the fili11g of his final account but before distributio1z, must be listed for 
taxation by the executor or administrator, and not by tlze legatees or "distributces. 

CoLUMBUS, OHIO, May 10, 1921. 

HoN. RALPH NoRPELL, Prosewting Attorney, Newark, Ohio. 

DEAR Sm:-You have requested the opinion of this department upon the follow­
ing question: 

"The following procedure has been more or less practiced here in refer­
ence to returning for taxation the money belonging to estates where the final 
account, before distribution has been filed prior to the tax return date and 
the distribution made after the tax return date: 

For the administrator or executor to not return the money for ta:>ation 
on the theory that it was subject to an order of the court and should be 
returned by the heirs. 
. I should like, at your convenience, your opinion as to whether money 
in the hands of an administrator or an executor on the Sunday preceding 
tjle second Monday in April, where the final account, except distribution, 
had been filed before that date but the distribution not yet actually made, 
should be returned by such administrator or executor." 
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The statute (section 5370 G. C.) requires the "property of * * * an estate 
of a deceased person * * * to be listed by his executor or administrator." 
The authorities seem uniform to the effect that under statutes like this, property 
actually in the hands of an executor or administrator must be listed by him, and 
that the duty of the distributees and legatees to list does not arise until distribution 
is actually made to them. In other words, the fact that their respective shares are 
ascertained by the final account does not give rise to an obligation on their part to 
list the property which still remains in the hands of the executor. Such property is 
personal property; the legal title to it is vested in the executor, and is transferred 
only upon delivery through distribution. \Vhen the respective shares are certain, it 
is arguable that the executor is a mere trustee, but this does not help the case for 
the executor, as the same section above referred to requires the property "of a person 
for whose benefit property is held in trust" to be listed "by the trustees." It is also 
arguable, though certainly not on grounds consistent with the last suggestion, that 
the relation between the executor and the distributees is that of debtor and creditor. 
This, however, does not help the executor, though it might impose a duty upon the 
distributees or legatees; for if one has money in the bank and owes a sum equal to 
its amount, yet he must list the money in the bank without deduction on account of 
the debts, which can only be deducted from credits. 

This department is therefore unable to find any basis on which to justify the 
position that after the filing of a final account, but before distribution, money in the 
possession of executors or administrators of the estates of deceased persons should 
be listed by the legatees and distributees, instead of by the executor or adminis­
trator. There seems to be no express adjudication upon the exact point in Ohio, 
though Greeg vs. Hammond, 4 N. P. (N. S.) 214, is somewhat analogous and tends 
to sustain the position herein taken. The rule, however, is generally stated in the 
form in which it has been expressed in this opinion. See 37 Cyc., 794. 

2059. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 

POOR RELIEF-LEVY OF SIX-TENTHS OF MILL IN SECTION 2530 G. C. 
JS NOT EXE:\IPT FROl\1 LIMITATIONS OF TEN AND FIFTEEN 
MILLS PJWVIDED BY SECTION 5649-2 ET SEQ. G. C. 

The levy of six-tenths of a mill" mentioned in section 2530 G. C. is not exempt 
from the limitatio11s of ten and fifteen mills provided by sections 5649-2 et seq. G. C. 

CoLUMBus, 0Hro, May 10, 1921. 

HoN. !ITARY KATHERINE DAVEY, Prosecuting Attorney, Logan, Ohio. 

DEAR MADAM :-You haYe recently written to this department as follows: 

"I should like an opinion from your office on the following matter: 
Does section 2530 of the General Code authorize the county commis­

sioners to levy a tax of not exceeding six-tenths of a mill outside of the 
ten mill limitation or the fifteen mill limitation when the funds applicable 
for the support of the poor are inadequate? 


