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CLERKS-COMMON PLEAS AND PROBATE COURTS-EACH 

COUNTY-REQUIRED TO PAY TO TRUSTEES OF LAW LI­

BRARY ASSOCIATION OF COUNTY MAXIiMUM SUM OF 

$1250.00 PER ANNUM-APPLICATION IS TO PAYMENTS OF 

EAJCH CLERK, NOT TO AGGREGATE CONTRIBUTIONS -

OPINION 1788, OAG 1940, PAGE rr6, OVERRULIE1D-SECTION 

3056-2 GC, SECTION 3375.52 RC. 

SYLLABUS: 

Under the provisions of Section 3056-2 General Code, Section 3375.52 Revised 
Code, the clerks of ,the common pleas and probate courts, respectively, of earn county, 
are required to pay to .the trustees of the law library association of the county from 
the sources therein set forth, up to a maximum sum of $1250.00 per annum, and such 
maximum sum applies to the payments of each of said clerks and not to their aggregate 
contributions. Opinion No. 1788, Opinions of the Attorney General for 1940, page 116, 
o\·erruled. 

Columbus, Ohio, September 15, 1953 

Hon. Stanley N. Husted, Prosecuting Attorney 

Clark County, Springfield, Ohio 

Dear Sir: 

I have before me your communication, requesting my op1111011 and 

reading as follows : 

"The Board of Trustees of the Clark County Law Library 
have requested me to ask you for your opinion on the interpreta­
tion which is to be given Section 3056-2 of the General Code of 
Ohio, relative to the amount of monies which is to be paid over 
to the Library Trustees by the clerks of the Probate Court and 
Common Pleas Court. The specific question is this : 

"Is Section 3056-2 of the General Code of Ohio to be inter­
preted to mean that the clerks of the Common Pleas Court and the 
Probate ·Court shall pay over to the trustees of the law library a 
sum not to exceed $1,250.00 each, or whether the clerks of each 
of these courts should pay combined sums not to exceed $1,250.00? 

"Some months ago, I rendered an opinion to the Clerk of the 
Common Pleas Court of Clark 1County, Ohio, and held that each 
of the clerks of the two courts, under the provisions of Section 
3056-2 of the General Code ·of Ohio, should pay over sums not to 
exceed $1,250.00. 
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"There is a recent Common Pleas •Court decision on the ques­
tion which I have propounded to you, and it is the case of Van 
Wert County 'Law Library Association v. Stuckey, 42 0. 0., I. 

There has been an earlier opinion given on this question by a 
former Attorney General in 1940, and it is to be found in the 1940 
Opinions of the Attorney General, No. 1788." 

It will be helpful, I believe, in arriving at the correct interpretation of 

Section 3056-2 General Code, to trace briefly the history of this legislation 

and to note the changes. Section 3056 General Code, originally provided 

for certain payments by police courts to the county law library association. 

That section was amended on several occasions, but it was not until the 

amendment in 1910, IOI Ohio Laws, 295, that a duty was placed on the 

clerk of the probate and common pleas courts to contribute directly to the 

support of such organization. By that amendment, there was incorporated 

in said Section 3056 the following language : 

"* * * In all counties the fines and penalties assessed and col­
lected by the common pleas court and probate court for offenses 
and misdemeanors prosecuted in the name of the state, shall be 
retained and paid quarterly by the cler!? of such courts to the 
trustees of such library association, but the sum so paid from the 
fines and penalties assessed and collected by the common pleas and 
probate courts shall not exceed five hundred per annum. The 
moneys so paid shall be expended in the purchase of law books and 
the maintenance of such association." 

Said Section 3056 was further amended m 1929 and 1930, but the 

above quoted language was not cl1anged in any particular. In 1939, n8 
Ohio Laws, 453, the section was divided and what is now Section 3056-2 

was taken out and set up as an independent provision. Section 3056, after 

providing for certain contributions by the clerks of all the municipal, police 

and mayors' courts in the county, reads as follows: 

"* * * Provided, however, that the total amount paid here­
under in any one ca·lendar year by the clerks of all municipal, 
police a.nd mayor's courts in any one county to the trustees of 
such law -library association sha'11 in no event exceed $7,500.00 
and the maximum amount paid ;by any one of such courts shall 
in no event exceed $3,000.00 in any one rnlendar year. The maxi­
mum amount to be paid hereunder by each such clerk shall be de­
termined by the county auditor in December of each year for the 
next succeeding calendar year, and shall bear the same ratio to 

-$7,500.00 as the, total fines, costs and forfeitures received ·by the 
corresponding municipality, bear to the total fines, costs and for-
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feitures received ,by all the municipalities in the county, as shown 
for >the last complete year of actua:l receipts, on ,the latest avaifa,ble 
,budgets of such municipalities; and payments in the foll amounts 
hereinbefore provided shaH be made monthly by each clerk in each 
calendar year until the maximum amount for such year shall have 
been paid. When such amount, so determined by ,tthe auditor, 
shall have been paid to the trustees of such law library association, 
then no further payments shaH he required thereunder in that 
calendar year from the clerk of such court." 

Section 3056-2, General Code, reads as foHows : 

"In each county of the state, all monies arising from fines 
and penalties levied, and from cash deposits, bail bonds and 
recognizances taken 'by the common pleas and probate courts of 
such county, which have become forfeited, on account of offenses 
and misdemeanors brought for prosecution in such courts in the 
name of the state, shall be retained and paid monthly by the clerk 
of such courts to the trustees of such law library associa,tions, ,but 
the total sums so paid therefrom shaH not exceed $1250.00 per 
annum, and when that amount shaH have been paid to tihe trustees 
of such law library association, in accordance with the provisions 
of ·this section, then no further payments shall be required there­
under in that calendar year from the clerks of such respective 
courts." (Emphasis added.) 

I wouild call particular attention to two changes that were made 111 

the former reading, relative to the contribution by the clerks of tihe court of 

common pleas and >the probate court. First, the word "sum", in the former 

aot was changed to "total sums." Secondly, the word "respective" was 

imerted. For !better comparison I quote again the pertinent portions of 

the old and new ·statutes : Section 3056 provided : 

"* * * hut the sum so paid from the fines and penalties 
assessed and collected by the common pleas and probate courts 
shaH not exceed five hundred dollars per annum." 

Section 3056-2, reads in part: 

"* * * but the total sums so paid therefrom shall not exceed 
$1250.00 per annum, and when that amount shall have been paid 
to the trustees of such law library association, in accordance with 
the provisions of ,this section, then no further payments shall be 
required thereunder in that calendar year from the clerks of such 
respective courts." (Emphasis added.) 

Under ,the language of the original section, it could have ,been possible 

to conclude that the legislative intent was to group ,the two courts together 

and apply the maximum of $500 to the combined contribution of both 
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courts. The use of the word "sum" would seem to suggest that a tota,l 

contribution by the clerk of both courts was the measure to be applied. 

When the legislature reenacted ,these provisions in their present form and 

sta,ted tha,t when the "total sums" of $1250.00 per annum had been paid to 

the Association "then no further payments shcull ,be required thereunder 

in the calendar year from the clerks of such respective courts," it appears 

to me that the legislature recognized that in ,the cumulative contributions 

by two independent courts, two distinct sums of $1250.00 would be reached, 

and intended that the contribution up '1:o the maximum named by each 

of •!:he respective clerks would relieve them from further Olbligation. 

The word "respective" has been defined by the Standard Dictionary 

as meaning "singularly and severally considered," As defined by Webster 

the word means: "As relating to each." Both of these definitions have been 

adopted by numerous courts, including our own. vVeeks v. Thompson, 

66 Ohio App., 1, 12; Wartic v. Miller, 48 Ohio App., 494, 505; Wolf v. 

Ry. Co., 55 Ohio St., 517. 

It is my opinion that the -legislature meant to make it clear that 

the obligation of each court and each clerk was to be "singularly and 

severally considered." 

It appears to be clear that the ·statute in its present form was enacted 

for the purpose of requiring the payment up to $1250.00 by the clerk of each 

of '1:he two courts named. If it were the legislative intention to make this 

obligation a joint one, it is obvious that confusion would result because 

there is no means provided ,by the law for allocating to each of these courts 

the portion which it should contribute. The proceeds from fines, for­

feitures, e'1:c., in one court might 1be greatly in excess of those arising in the 

other, and they might vary greatly from month to month. 

An examination of the, present provisions of Section 3056, Generail 

Code, which I have quoted, will, I believe, greatly strengthen my con­

clusions on this subject. There, a number of municipal courts, police and 

mayor's courts are involved and the statute provides that 1:he combined 

contributions from all of them are not to exceed $7500.00. Accordingly, 

the statute goes on to provide tha,t the amount to be contributed by each 

such court in any year is to be determined •by the county auditor, in advance, 

based upon the tota,J received 'by aiJI the municipalities in the county during 

the last year of actual receipts. I am convinced that ii£ the legi,slature had 
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intended to place the clerks of the common pleas and probate courts in the 

position of joint contributors up to the stated maximum, it would have 

made some similar provision with reference to their contributions. In 

this connection, it must be kept in mand that the two sections, in their 

present form, were part of the same aot. 

As indicated by your letter, we have two opuuons on this subject 

which are contrary to each other. The first is Opinion No. I 788, Opinions 

of the Attorney Genera:! for 1940, page 116, wherein it was held: 

"Under the provisions of Section 3056-2, Genera:! Code, the 
clerks of the common pleas and probate courts together shall con­
tribute to the trustees of the county law Library association not 
to exceed $1250.00 per annum out of the moneys ari-sing from 
fines and penalties levied, and from cash deposits, bail ,bonds and 
recognizances taken by said courts, which have become forfeited, 
on account of offenses and misdemeanors brought for prosecution 
in such courts in the name of the state." 

In that opinion the then Attorney General discussed the change in the 

reading of the statute from "sum" to "total sums" hut he ,brushed it aside 

and did not comment upon the possilble effect of the word "respective." 

In the case of Van Wert Law Library Association v. Stuckey, 42 Ohio 

Opinions, 1, decided in 1949, the precise question here before us, together 

with a considerable list of other questions relating to the general subject 

was submitted to the Common Pleas Court of Van Vvert County. Judge 

McNeil, passing on the question, held as indicated by paragraph I I of the 

headnotes: 

"Under Section 3056-2, General Code, the probate court of 
each county must pay yearly up to $1250 to the county law library 
association .from monies arising from violations of the criminal 
laws, and the clerk of the court of common pleas must likewise 
pay up to $1250.00." 

In the body of the opinion the court dealing with this question said : 

"15. G. C. §3056-2 provides that the probate court of each 
county shaH pay yearly up ,to $1250.00 to a county law ,library 
association from monies arising from violations of the criminal 
•laws, and in addition, the clerk of the court of common pleas shall 
likewise pay up to $1250.00 to such law library association from 
monies arising from violations of the criminal laws. Such pay­
ments should be made directly to such law library association and 
not to the county treasurer." 
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\i\'hile the decision of the common pleas court is perhaps not binding 

except in the county where rendered, I feel that it is the correct conclusion 

and that I must accordingly overrule the opinion of my predecessor a;bove 

referred to. Accordingly, in specific answer to your question you are 

advised that under the provisions of Section 3056-2, General Code, Sec­

tion 3375.52 Revised Code, the clerks of the common pleas and probate 

courts, respectively, of each county are required to pay to the trustees of 

the law library association of the county from the sources therein set forth, 

up to a maximum sum of $1250.00 per annum, and that such maximum 

sum applies to the payments of each of said olerks and not to their aggregate 

contritbutions. (Opinion No. 1788, Opinions of the Attorney Genernl for 

1940, page r 16, overruled. 

Respectfolly, 

C. WILLIAM O'NEILL 

Attorney General 




