
612 OPINIONS 

and Tmst Company, 124 0. S., 375, and State ex rei Lattanner vs. 01sborn Bank 
et al., 17 N. P. (n. s.), 236. 

While, therefore, as has heretofore been stated, it is my conclusion that 
the right to issue preferred stock by banks organized under the laws of Ohio 
does not exist under present statutes, if the issuance of such preferred stock were 
authorized, such preferred stock so issued would be subject to the double 
liability imposed by Article XIII, Section 3, of the Constitution of Ohio, 
and Section 710-75 of the General Code of Ohio. 

711. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

BOARD OF EDUCATION-MATURITY OF NOTES EVIDENCING MONEY 
BORROWED PRIOR TO TAX SETTLEMENT, NEED NOT BE AN­
TICIPATED FROM ADVANCE PAYMENT OF TAXES-COUNTY 
TREASURER NOT REQUIRED TO MAKE DEDUCTIONS FOR AN­
TICIPATORY INDEBTEDNESS IN MAKING ADVANCE PAYMENT 
TO BOARD OF EDUCATION. 

SYLLABUS: 
1. When a board of education has borrowed money in anticipation of a tax 

settlement pursuant to the provisions of Section 2293-4, General Code, and there­
after, but before the maturity date of the notes issued in evidence of such borrow­
ing and before the date of the semi-annual settlement between the county treasurer 
and the county auditor, the county make:s an advance payment of taxes to such 
board of education which does not reduce the unpaid balance of anticipated re­
ceipts from the next semi-annual settlement of taxes below twice the aggregate 
amount of the anticipatory notes, debt charges and other advances, there is no' 
mandatory duty on such board of education to anticipate the maturity of such notes 
from such advance payment. 

2. In determining the amount of an advance payment to a board of education 
by the county treasurer pursuant to the provisions of Section 2692, General Code, 
under like circumstances, there is no duty on the county treasurer to make deduc­
tions therefrom for such anticipatory indebtedness created by such board of educa­
tion. 

CoLUMBus, Omo, April 24, 1933. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I am in receipt of your request for my opinion on questions 

of law from the following set of facts: 
The P. City School District has borrowed in anticipation of the February, 

1933 tax settlement the sum of $77,000 and issued its promissory notes evidencing 
such fact. Such board of education's budget for the general fund payable in 
February, 1933, is $239,000. Such board of education desires to procure an "ad­
vance draw" of $33,000 and, in addition, borrow from the banks in anticipation 
of such settlement a further sum of $9,000. It is contended that if moneys are 
advanced by the county treasurer to such board in anticipation of such settle-
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ment such sums so advanced must be applied in payment of the $77,000 loan 
which has already been procured in anticipation of the February settlement. 

The authority of such board of education to borrow money and issue its notes 
in anticipation of the collection of current revenues as well as the authority for 
the repayment thereof is statutory. It is therefore necessary that such authority 
be found in some statute. Section 2293-4, General Code, which sets forth the 
rights of the taxing authority to borrow money in such manner, reads: 

"In anticipation of the collection of current revenues in and for any 
fiscal year, the taxing authority of any subdivision may borrow money 
and issue notes therefor, but the aggregate of such loans shall not exceed 
one-half of the amount estimated to be received from the next ensuing 
semi-annual settlement of taxes for such fiscal year as estimated by the 
budget commission, other than taxes to be received for the payment of 
debt charges and all advances. The sums so anticipated shall be deemed 
appropriated for the payment of such notes at maturity. The notes shall 
not run for a longer period than six months and the proceeds therefrom 
shall be used only for the purposes for which the anticipated taxes 
were levied, collected and appropriated. No subdivision shall borrow 
money or issue certificates in anticipation of the February tax settle­
ment before January first of the year of such tax settlement." (Italics 
the writer's.) 

Section 2293-4, General Code, supra, in laying down the limitation of the 
aggregate amount of borrowing, places the following restrictions on Euch bor­
rowing: It shall not exceed one-half of the amount estimated to be received at 
the next. semi-annual settlement, less amounts levied for payment of debt charges 
and advances. 

Thus, if the board of education in question had borrowed in anticipation of 
such tax settlement after the "advanced draw" had been received, the amount of 
such draw, or $33,000, would have been deducted from the estimated receipts 
of $239,000 for the purpose of determining the limit of such borrowing. Thus, 
assuming that no part of the $239,000 was for the payment of debt charges (which 
assumption I have made throughout this opinion) the limit of such borrowing 
would be one-half ($239,000-$33,000) or $103,000. 

Secfion 2293-4, General Code, clearly lays down the rule that advance pay­
ments shall be considered in determining the aggregate amount which may be 
borrowed in anticipation of a semi-annual settlement of taxes. Since, after de­
ducting the advance payment of $33,000 from the anticipated receipts for the half 
year there would remain $206,000 and the sums borrowed and to be borrowed 
by such board of education are not in excess of one-half of this amount, I am 
expressing no opinion on the question as to the applicability of an advance pay­
ment if by its receipt the remainder of the taxes estimated to be received at the 
next semi-annual settlement wotild be less than twice the amount of the borrowing 
in anticipation of such tax settlement. My opinion herein is specifically limited 
to the facts of your request, that is, to a state of facts where the receipt of the 
"advance ·draw" does no decrease the remaining tax funds estimated to be re­
ceived at the next semi-annual settlement below a sum equal to twice the aggre­
gate amount of such anticipatory borrowing. 

An examination of the statutes of Ohio fails to disclose any provision which 
would require the advance payment in question to be applied to the payment of 
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outstanding anticipatory notes issued by the board of education. In the absence 
of such statutory requirement I am of the opiniol) that the "advance draw" in 
question may be used for purposes other than the payment of such notes if the 
board of education in the use of its discretion deems it to be advisable to use 
such funds for other purposes. 

Section 2692, General Code, which authorizes the advancement of tax funds 
by the county treasurer to the taxing authorities, authorizes the county treasurer 
to withhold or retain "amounts that may be needed to make such payments of 
the obligation of the local political subdivision or taxing districts as are required 
by law to be paid directly l.iy the county authorities." 

It might be argued with considerable force, that Section 2293-4, General Code, 
is in pari materia with such Section 2692, General Code, and would prevent the 
county auditor and county treasurer from making an advance in such amount as 
will reduce the remaining tax funds to be accounted for to an amount less than 
twice the aggregate amount of such anticipatory borrowing; however, such ques­
tion is not presented by the facts in your inquiry, and no opinion thereon is 
herein expressed. Assuming such method of construction to be correct, there 
would yet be no language in such sections which would authorize the county 
treasurer to withhold the $33,000 in question, since such limit would not thereby 
be reached. 

In specific answer to your inquiries it is my opinion that: 
1. When a board of education has borrowed money in anticipation of a tax 

settlement pursuant to the provisions of Section 2293-4, General Code, and there­
after, but Defore the maturity date of the notes issued in evidence of such bor­
rowing and before the date of the semi-annual settlement between the county 
treasurer and the county auditor, the county makes an advance payment of taxes 
to such board of education which does not reduce the unpaid balance of anticipated 
receipts from the next semi-annual settlement of taxes below twice the aggre­
gate amount of the anticipatory notes, debt charges and other advances, there is 
no mandatory duty on such board of education to anticipate the maturity of such 
notes from such advance payment. 

2. In determining the amount of an advance payment to a board of educa­
tion by the county treasurer pursuant to the provisions of Section 2692, General 
Code, under like circumstances, there is no duty on the county treasurer to make 
deductions therefrom for such anticipatory indebtedness created by such board 
of education. 

712. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

BANKS-DIVULGING INFORMATION REGARDING BANK OPERATING 
ON RESTRICTED BASIS TO PRIVATE INDIVIDUALS PROHIBITED 
WHEN-BANK OPERATIN.G ON RESTRICTED BASIS AND LIQUI­
DATING BANK DISTINGUISHED-BAKER ACT DISCUSSED. 

SYLLABUS: 
The officers mentioned in section 710-35 of the General Code, are prohibited 

from divulging information concerning a bank operating upon a restricted basis, 
whether under the control of a conservator or not, to private individuals, other than 


