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BANK-INCORPORATED TO DO BUSINESS IN NAMED VILLAGE­
ARTICLES OF INCORPORATION AMENDED, PRIOR TO TRANS­
ACTION OF BUSINESS CHANGING SUCH BANK'S NAME-RIGHT 
TO NOW AMEND ARTICLES TO CHANGE PRINCIPAL PLACE OF 
BUSINESS PROVIDING SUPERINTENDENT OF BANKS CERTIFIES 
APPROVAL. 

SYLLABUS: 

When a bank has a legally established branch in a village contiguous to the 
village in which its principal place of business is located, such bank may file with 
the Secretary of State its amended articles of incorporation changing its principal 
place of business to that of its branch bank, which articles may be recorded by 
the Secretary of State ttPon the issuance to him by the Superintendent of Banks 
of a certificate approving such amendment. ' 

CoLUMBUS, OHio, June 17, 1931. 

HoN. I. J. FULTON, Superintendent of Banks, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-Your letter of recent elate is as follows: 

"The M. Banking Company, located at M., Ohio, was incorporated 
under the laws of this state on January 17, 1923. On October 11, 1923, 
amendment to its articles of incorporation was filed in the office of the 
Secretary of State, by which said amendment it changed its name to 
that of The M. N. Banking Company, which amendment referred to 
was made prior to the elate it began to transact business, to wit, January 
4, 1924, upon which said elate the Superintendent of Banks issued his 
certificate of authorization, as provided in Section 710-56 of the General 
Code of Ohio. A branch was legally established at N., an incorporated 
village contiguous to M. 

I am advised it later developed there was more business at N. than 
at M. and thereupon the above named bank was moved from M. to N. 
and a branch conducted at M. 

In order to correct this situation may The 1-I. N. Banking Company, 
by amendment to its articles of incorporation as provided in Section 
8623-14 of the General Code, change the location of its place of business 
from M. to N. ?" 

Articles of incorporation of a bank organized under the banking laws of Ohio 
must contain "the place where its business is to be transacted, designating the 
particular city, village or township." Section 710-41, General Code. 

The community in which a bank is located is to be considered by the Super­
intendent of Banks as a material factor in determining whether or not a cer­
tificate should be issued to the Secretary of State authorizing the recording of 
the articles of incorporation of such bank. Section 710-44, General Code, pro­
vides that the Superintendent of Banks may rcfu'se to so certify to the Secretary 
of State if upon examination and investigation he has reason to believe "that the 
public convenience and advantage will not be promoted by its establishment". It 
has obviously been the general policy of the legislature of this state to localize 
a bank's business. This is in keeping with the general practice in other statea. 
Tiffany on Banks and Banking, p. 270, says: 
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"The charter or articles of incorporation usually designate the 
place-that is, the city or town-where the business is to be transacted 
or the banking house is to be located. It seems that the effect of this 
is to confine the bank to that place, arid that, unless expressly authorized, 
it may not establish a banking house or agency elsewhere for the pur­
pose of receiving deposits and conducting a general banking business." 
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In the case of Bruner v. Citizens Bank, 120 S. W. at p. 348 (Kentucky), the 
court said: 

"It is important that a bank should only have one place of business. 
The management and safe investment of money requires constant and 
painstaking care and attention, as well as sound and discriminating 
judgment on the part of the officers of a bank. These officers, or the 
majority of them, usually live convenient to the place where the bank 
is located; and, although in many small institutions the routine of affairs 
is under the immediate control and direction of the cashier, the president 
and some of the directors are daily in and about the place of business, 
keeping a watchful eye on its cOnduct. But, if branches were established, 
they must in the necessity of things be left almost exciusively to the 
persons immediately in charge, free from the influence and presence of 
the officers and directors, and this practice would not in our judgment 
be conducive to safe and conservative banking methods." 

Authority for the establishment of branch banks in this State is subject to 
the consent of the Superintendent of Banks being granted prior thereto. Section 
710-73, General Code, provides inter alia: 

" * * * * No branch bank shall be established until the consent and 
the approval of the superintendent of banks has been first obtained, and 
no bank shall establish a branch bank in any place other than that desig­
nated in its articles of incorporation, except in a city or village contiguous 

thereto. * * * * * ." 
This section was considered in an opinion of this office appearing in Opinions 

of the Attorney General for 1920, Vol. II, p. 1066, the firs~ branch of the syllabus 
being as follows: 

"A state bank may establish branches in those ctttes and villages 
·only which touch or abut upon the place designated in its a-rticles of 

incorporation for the transaction of its business." 

Obviously, the question of whether or not "the public convenience and ad­
vantage" will be promoted by the establishment of a branch bank, must be con­
sidered by the Superintendent of Banks in the issuance of his consent and approval. 

In the instant case, the branch having already been established pursuant to 
the consent and approval of the Superintendent of Banks, the question of the 
need of a bank in the locality where the branch has been established has already 
been determined, so that as I view your question it is one of technical procedure 
rather than substance. 

I find nothing in the banking act of Ohio prohibiting the amendment of a 
bank's articles of incorporation in the manner sought. It, therefore, becomes 
necessary to examine the General Corporation Act-this in view of Section. 710-
52, General Code, which provides as follows: 

"Such corporation shall be created, organized, governed and con­
ducted, and directors shall be chosen in all respects in the same manner as 
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provided by law for corporations organized under the general incorpora­
tion laws of this state, in so far as the same shall not be inconsistent 
with the provisions of this act (G. C. §§710-1 to 710-189)." 

Section 8623-14, General Code, provides that corporations organized under 
the provisions of the General Corporation Act may, by amendment, "change the 
place in this state where the principal office is to be located." The term "articles" 
is generally stated in Section 8623-2, General Code, to include amended articles 
and therefore it is my view that when a bank files amended articles with the 
Secretary of State, the certificate of the Superintendent of Banks must be issued 
to the Secretary of State before the same may be recorded as provided in the 
case of original articles of incorporation. Sections 710-44 and 710-46, General 
Code. 

In the event a bank were to seek by amendment to change its principal place 
of business from one community to a city or village not contiguous, very possibly 
such an amendment would be inconsistent with Section 710-73, supra, particu­
larly in view of the localized nature of banks as hereinabove commented upon. 
However, you do not inquire as to such matter and no opinion is expressed thereon. 

Considering the specific facts which you present and in view of the fore­
going discussion relative thereto, it is my opinion that when a bank has a legally 
established branch in a village contiguous to the village in which its principal 
place of business is located, such bank may file with the Secretary of State its 
amended articles of incorporation changing its principal place of business to 
that of its branch bank, which articles may be recorded by the Secretary of State 
upon the issuance to him by the Superintendent of Banks of a certificate approving 
such amendment. 

3336. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

CRIMINAL LAW-PERSON GUILTY OF MANSLAUGHTER lVIAY BE 
PLACED ON PROBATION. 

SYLLABUS: 
When a person pleads guilty to or is convicted of the crime of manslaughter, 

he may be put on probation wtder authority of the provisions of section 13452-i 
of the General Code. 

CoLUMBus, OHIO, June 17, 1931. 

HoN. JoHN K. SAWYERS, JR., Prosecttting Attorney, Woodsfield, Ohio. 

DEAR SrR :-This will acknowledge receipt of your recent communication, 
which reads as follows: 

"I direct your attention to sections 13452-1 and 13452-2. The ques­
tion that I desire your opinion on is whether or not a person pleading 
guilty to or convicted of manslaughter comes within the exceptions 
set out in section 13452-2. In other words, my question is whether or 
not manslaughter comes within the term of 'murder' as the same is used 
in said section 13452-2 of the General Code. In brief, can one plead 


