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been for a year previous to his election a member or officer of the 
Board of Education. 

Question: Are sch9ol superintendents of public schools, principals 
of public schools. or members of. the teaching staffs eligible to be ap­
pointed members of a board of library trustees of a school district 
library?" 

The only statutory .limitations upon the eligibility of public library trustees 
to serve in that capacity are contained in Section 4004, General Code, with respect 
to trustees of municipal libraries; in Section 7636, General Code, as to trustees of 
public school libraries; and in Section 7643-2, General Code, as to trustees of 
county library districts. 

Section 4004, General Code, provides that the custody, control and admin­
istration of free public libraries, established by municipal corporations, shall be 
vested in a board of six trustees, not more than five of whom shall belong to 
the same political party, and not more than three of whom shall be women. 

Section 7636, General Code, provides, with respect to the board of library 
trustees of a public school library, established by favor of Sections 7631, et seq., 
General Code, that "* * * No one shall be eligible to membership on such 
library board who is or has been for a year previous to his election, a member 
or officer of the board of education." 

Section 7643-2, General Code, limits the membership of boards of trustees 
of county library districts to residents of the district, but contains no other in­
hibition upon such membership. A teacher or principal or superintendent of 
schools cannot lawfully be a member of the board of education in the district 
in which he is employed, and is not, by reason of such employment an officer of 
the board of education which employs him. He, therefore, does not come within 
the inhibition imposed by Section 7636, General Code, upon the membership of 
a board of library trustees of a school district library. 

I am therefore of the opinion in specific answer to your question, that school 
superintendents, principals of schools, and teachers in the public schools may 
lawfully be appointed and serve as members of the board of library trustees of 
the school district library in the district in which they are employed, as well as 
any other board of library trustees, providing they are residents of the district, 
and provided further, in so far as boards of trustees of school district libraries 
are concerned, that they had not been members or officers of the board of educa­
tion in the district in which the library IS located, for one year previous to their 
election to the said board of trustees. 

3163. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL-LEASE OF THE FlRST AND SECOND FLOOR OF THE 
PURE OlL BUILDING FOR USE BY THE STATE OF OHIO FOR THE 
STATE RELIEF COMMISSION. 

CoLUMBUS, OHIO, September 6, 1934. 

HoN. T. S. BRINDLE, Superinte11dent of Public Works, Columbus, Ohio. 



1324 OPINIONS 

DEAR Sm :-This is to acknowledge receipt of your communication enclosing 
for my approval a certain lease, in quintuplicate, whereby The Gasco Realty Com­
pany, as lessor, leases and demises unto you, as Superintendent of Public Works 
and as Director of said Department, for the State of Ohio, for the use of the 
State Relief Commission, 12,000 square feet on the first and second floors of the 
Pure Oil Building, Chestnut and High Streets, Columbus, Ohio. Said lease is 
for a period from June 1, 1934, until December 31, 1934, at a monthly rental of 
nine hundred dollars ($900.00). 

Upon examination, I find the lease to be in proper form. A copy of a reso­
lution of the board of directors shows that the vice-president of the Gasco Realty 
Company is authorized to enter into this lease on behalf of the company. 

The encumbrance estimate, No. 33, shows that there is a sufficient balance in 
a proper appropriation account to pay the rental for the period of the lease, as 
required by section 2288-2, General Code. 

Finding said lease in proper form, I hereby approve it as to form, and am 
returning it herewith to you, together with all other data submitted. 

3164. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

APPROVAL, CONTRACT BETWEEN STATE OF OHIO AND THE 
SAMUEL A. ESSWEIN HEATING AND PLUMBING COMPANY OF 
COLUMBUS, OHIO, COVERING THE CONSTRUCTION AND COM­
PLETION OF CONTRACT FOR MECHANICAL WORK AT BOWLING 
GREEN STATE COLLEGE, BOWLING GREEN. 

CoLUMBUs, OHIO, September 6, 1931. 

RoN. T. s. BRINDLE, Snperintendent of Public vv' arks, c ol!tmbus, Ohio. 
DEAR SIR:-You have submitted for my approval a contract between the St:ttc 

of Ohio, acting by the Department of Public \Vorks for the Doard of Trustees 
of Bowling Green State College, Bowling Green, Ohio, and The Samuel A. Ess­
wein Heating and Plumbing Company of Columbus, Ohio. This contract covers 
the construction and completion of contract for mechan:cal work for a project 
known as Alterations to Chemical Laboratory and Stock Room, Dowling Green 
State College, Bowling Green, Ohio, in accordance with Item No. 2 of the Form 
of Proposal dated August 3, 1934. Said contract calls for an expenditure of one 
thousand three hundred and sixty-nine dollars ($1,369.00). 

You have submitted the certificate of the Director of Finance to the effect 
that there are unencumbered balances legally appropriated in a sum wfficient to 
cover the obligations of the contract. In addition, you have submitted a contract 
bond upon which the Massachusetts Bonding and Insurance Company of Boston, 
lVIassachusetts, appears as surety, sufficient to cover the amount of the contract. 

You have further submitted evidence indicating that plans were properly pre­
pared and approved, notice to bidders was properly given, b:ds tabulated as re­
quired by law and the contract duly awarded. Also it appears that the Jaws relat­
ing to the status of surety companies and the workmen's compensation have been 
complied with. 


