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2854. 

CONSERVANCY DISTRICT- DTI<ECTORS ~fAY INVEST SURPLUS 
FUNDS IN BONDS ISSUED BY SUCH DISTidCT. 

SYLLABUS: 
The directors of a co11sCr<'a11cy district may lrm•fu/ly im·est the ,wrplus funds 

of such district in bonds issued by such district, payinq the fair market prier 
therefor. 

CoLUMBUS, OHio, June 23, 1934. 

Bureau of Inspection a11d Superuision of Public 0 ffices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-I acknowledge receipt of your communication in which you ask 

the following question: 

"May the Directo-rs of the Miami Conservancy District legally in­
vest surplus cash in bonds issued by the District, purchasing such bonds 
at a premium, the bonds to be held as investments until maturity?" 

Section 6828-42, General Code, provides that the money~ of a conservancy 
district shall consist of three separate funds: 

"* * * 
(I) Preliminary Fund, by which is meant the proceeds of the ad 

valorem tax authorized by this act and such advancements as may he 
made from the general county funds a-; provided in sectio;1 43 of this 
act (G. C. §6828-43) ; (2) Bond Fund, by which is meant the proceeds 
of levies made against the special assessments of benefits equalized and 
confirmed under the provisions of this act; and (3) 1VIaintenance Fund, 
which is a special assessment to be levied annually for the purpose of 
upkeep, administration and current expenses as hereinafter provided. 

* * *" 

These funds are to be place(! in the custody of the district treasurer, except 
that in case of the bond fund, section 6828-47, General Code, reads in part as 
follows: 

"* ~ * provided, if it should be deemed more expedient to the 
board of directors, as to moneys derived from the sale of bond-; issued 
or from any other source, said board may by resolution, select some 
suitable hank or banks or other depository, which depository shall 
give good and sufficient bond, as temporary or assistant treasurer or 
treasurers, to hold and disburse said moneys on the orders of the 
board as the work progresses, until such fund is exhausted or trans­
ferred to the treasurer by order of the said board of directors. * * *" 

I find no statutory provision expressly authorizing any investment c£ 
surplus funds of a conservancy district, and ordinarily the rule is that a public 
officer has only such powers as arc expressly conferred and such as are 
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implied from those expressly conferred. However, Section 6828-6, General 
Code, provides that such a district shall be a political subdivision of the 
state and "a body corporate with all the powers of a corporation, shall han~ 
perpetual existence, ·with power to sue and be sued to incur debts, liabilities 
and obligations; to exercise the right of eminent domain and of taxation and 
assessment as herein provided; to issue bonds and to do and perform all 
acts herein expressly authorized and ali acts necessary and proper for the 
carrying out of the purposes for which the district was created, and for 
executing the powers with which it is invested." Of course, the board of 
directon is the agency through which the district adts. Section 6828-74, 
General Code, provides that the act shali be liberally constmed to effect the 
control and conservation and drainage of the waters of the state. In referring 
to these statutes, an opinion found in Opnnions of the Attorney General 
for 1922, page 700, reads as follows: 

"The general rule of law with which the Bureau is familial·, being 
called upon to apply it almost daily in the discharge of its functions, 
is that a grant of power to a public officer or board must be strictly 
construed, and that the maxim 'The expression of one thing is the 
exclusion of all others' is to be rigidly applied to such statutes. 
Under such a rule there is, of course, some room for implication, 
as it is almost impos3ible, literally speaking, to create an express 
power or duty without also conferring some slight degree of implied 
power. 

In the case of the conservancy act, however, the rule and the 
exception as they exist in ordinary cases are precisely reversed. By 
the express declarations of the statutes above quoted the powers oi 
a conservancy district as such are not to be limited to those expressly 
granted, but are to include also the power to perform all acts aeces­
sary and proper for the carrying out of the purposes for which the 
district was created. As if to make the point even clearer, it is 
also declared that the act as a whole shall receive a liberal interpreta­
tion and not a strict one." 

vVith reference to surplus funds, Section 6828-57, General Code, reads in 
part as follows: 

"* * * Any surplus funds in the treasury of the district may be 
used for retiring bonds, reducing the rate of assessment or for ac­
complishing any other of the legitimate objects of the district. * "'" 
The letter of the Conservancy District reads in part as follows: 

"The District has funds not immediately required for other pur­
pose5 which may from time to time be invested in its own bonds. 

With the banking situation as it now is the rate of interest on time 
deposits would approximate two per cent. 

The investment of Conservancy funds in its own bonds at a premium 
would approximate 40 per cent. This, you will see, creates a very 
definite source of additional income on Conservancy funds, which at the 
present time is very desirable." 

In view of the broad powers granted to the directors of a conservancy dis­
trict, and in view of the broad language of Section 6828-57, General Code. 
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as to the use of surplus funds, I am unable to say that the use of such funds 
for investment in the bonds of such district, thereby saving interest fort itself, 
is not accomplishing a legitimate object of the district. Surely, the financing of 
the district for the purpose of carrying out the work of conservation therein 
is one of the legitimate objects of such district. The price to be paid for 
such bonds is within the discretion of the directors and the payment of the 
fair market price therefor would not be an abuse of such discretion, eyen 
if such price is more than their par value. 

Consequently, I am of the opinion that the directors of a conservancy 
district may lawfully invest the surplus funds of such distrirt in bonds issued 
by such district paying the fair market price therefor. 

Respectfully, 
JoHN VI/. BRICKER, 

A ttomey General. 

2855. 

APPROVAL, NOTES OF BRIGHTON TOWNSHIP RUI\AL SCI-IOOL DIS­
TRICT, LORAIN COUNTY, OHl0-$-1-,400 00. 

CoLuMnus, OHIO, June 23, 193-k 

RetirPmcllt Board, State Teachers Retireme11t System, Columbus, Ohio. 

2856. 

BANK-BI-MONTHLY REPOHTS UNDER SECTION 710-32a, GENERAL 
CODE, APPLIES TO NATIONAL BANKS AND FOREIGN TRUST 
COMPANIES DOING BUSINESS WITHIN STATE. 

SYLLABUS: 
Secti011 710-32a, Ceaeral Code, reqmrwg bt-mol!ll:iy reports from tnc.~t 

compa11ies and banks doing a trust bu.sin~ss, applies to national ba•tks located 
in this state, and to foreign trust companies doing business withi11 its borders, 
as ~r·rll as to ba11kts organized 1111der. the laws of Ohio. 

CoLUMBUS, OHIO, June 25, 193.J. 

HoN. I. J. FuLTON, Superintendent of Banks, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR :-1 have your request for my opinion as to whether banks other 

than those organized under the laws of this state, viz., national banking associa­
tions, locatul in this state, and foreign trust companies doing business iu this 
state, are required to file bi-monthly reports, setting forth aninvested tru!'t 
funds, as required by Section 710-32a, General Code. 


