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order of court, the court in such case, as in other cases, speaks only through its 
journal by means of an entry approved by the court for the purpose. It is probable 
that in most cases of this kind such entry is prepared by a party to the action or 
by his attorney. Nevertheless, such entry, when approved by the court, becomes 
the act of the court; and i£ by such entry a particular newspaper is designated in 
which such notice .of sale is to be published, such designation thus made in the 
entry, is the act of the court, and not of such party or attorney, when the court 
approves such entry. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

A ttomey General. 

3461. 

MUNICIPALITY-NEWLY INCORPORATED-SPECIAL ELECTION FOR 
FIRST ELECTION OF OFFICERS-NOTICE OF SUCH SPECIAL 
ELECTON TO BE GIVEN IN ACCORDANCE WITH SECTION 4785-5, 
GENERAL CODE. 

SYLLABUS: 

Notice of a special election of officers in a. newly incorporated municipality 
should be published as provided in Section 4785-5, General Code. 

CoLUMBus, OHio, JuLY 28, 1931. 

HoN. R. H. BosTWICK, Prosecuting Attorney, Chardon, Ohio. 

DEAR SIR:-Your letter of recent date reads as follows: 

"A village has been organized at Geauga Lake, Ohio, under Sections 
3520, 3521, 3522, 3523, 3524 and 3525. The village now desires to hold a 
special election of officers, which I understand from your letter of April 
17, 1931, can be held under Section 3536 of Amended Senate Bill No. 16, 
passed February 23, 1931. 

"I am unable to make up my mind as to how notice shall be given of 
this special election. Will you, therefore, give me your opinion of how 
notice shall be given of such special election to the electors, as we are 
very anxious to get this village functioning at the earliest possible date." 

Section 3536, General Code, prior to repeal by the 88th General Assembly, 
provided that the first election of officers of a newly incorporated municipality was 
to be held at the first municipal election after its creation. The section further 
provided that notice of said election should be published in three or more public 
places within the corporation at least ten days before the election. 

The 89th General Assembly apparently recognizing that no provisions had been 
left in the General Code for the first election of such officers, reenacted this section 
in a modified form in Amended Senate Bill No. 16. In its present form, Section 
3536, General Code, reads as follows: 

"The first election of officers for such corporation may be a special 
election held at any time not e·xceeding six months after the incorporation 



ATTORNEY GENERAL, 1019 

at a time to be fixed by the agent of the petitioners. Unless such special 
election is held, the first election of officers for such corporation shall be 
at the first municipal election after its creation." 

The absence of any special provision as to notice of the special election 
authorized in the foregoing section, compels a reference to the general provisions 
contained in the election laws. Section 4785-5, General Code, is in my opinion, 
tT1erefore, controlling. It provides: 

"At least ten clays before the time for holding an election the board 
shall give public notice by a proclamation, posted in a conspicuous place 
in the court house and city hall; or by one insertion in a newspaper pub­
lished in the county; and if no newspaper is published in such county, then 
in a newspaper of general circulation therein. Such newspaper notice shall 
not exceed six inches in length of double column width." 

Specifically answering your question, it is my opinion that notice of a special 
election of officers in a newly incorporated municipality should be published as 
provided in Section 4785-5, General Code. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

A ttomey General. 

3462. 

OFFICES INCOMPATIBLE-DIRECTOR OF EDUCATION, ASSISTANT 
DIRECTOR AND CHIEFS OF DIVISIONS WITHIN STATE EDUCA­
TION DEPARTMENT MAY NOT TEACH SIMULTANEOUSLY AT A 
UNIV,ERSITY-WHEN EMPLOYES OF EDUCATION DEPARTMENT 
MAY TEACH. 

SYLLABUS: 

The director of education, the assistant director of education and the chzejs 
of divisions ~vithin the Department of Education are not permitted by law to be 
employed as teachers at the Ohio State University or any college, or hold any other 
office or position of employment while serving as such director, assistant or chief 
of a division within the Department of Education. All other employes within said 
Department of Education may legally be employed as teachers at the Ohio State 
University or any other college, providing their schedule be so arranged, with the 
approval of the head of the Department of Education, that they render at least 
eight hours service per day as an employe of tlze Department of Education. 

CoLuMBus, OHIO, July 29, 1931. 

DR. GEORGE W. RIGHTMIRE, President, The Ohio State University, Columbu.r, Ohio. 

MY DEAR DR. RIGHTMIRE:-This will acknowledge receipt of your request for 
my opinion with reference to the following: 

"Two persons regularly employed in the State Department of Educa­
tion have been teaching in the summer school at this University and have 


