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Rule 2 adopted by the trustees of the firemen's pension fund of the city of 
Lancaster reads: 

'Any member of the Lancaster fire department who, having performed 
faithful service therein for a period of not less than twelve and one-half years 
actual service, shall become permanently disabled from performing the duties 
of a fireman by reason of sickness or disease caused by such service, unless 
the same be of a hereditary nature or the result of vicious habits, and who 
shall have been removed from active duty in such department for the above 
cause, shall, when such disability has been determined by examination by a 
medical officer ordered by the trustees of the firemen's pension fund, be 
entitled to have his name placed by the said board of trustees of the firemen's 
pension fund upon the pension ·roll, and he shall receive a monthly pension 
as. follows: 

(a) If such disability be partially permanent, a sum to be determined 
by said board of not less than $1.00 nor more than $50.00. 

(b) If such disability be totally permanent, a sum of 860.00.' 

s·everal members of the fire department who are eligible to pensions 
have been examined by local physicians at the request of the board of trustees 
and bills for such services have been presented. 

Question: May medical fees for this purpose be paid from the funds 
under the control of the firemen's pension fund trustees?" 

It would seem that Rule 2, to which you refer, was adopted in pursuance to the 
statutory authority of Section 4612, which you quote in your letter. 

The only question, thenifore, presented is whether or not a local physician making 
an examination at the request of the board of trustees is the equivalent of "examina­
tion by a m.edical officer ordered by the trustees," as provided in the rule. No doubt 
under the rule the trustees could appoint a physician as an officer and he could be 
compensated out of the fund. Certainly such an examination is essential in order 
to properly protect such funds, and such an expense would be a proper one to be borne 
by the fund. 

The practice adopted in the inquiry presented would not seem to be in conflict 
with the authority of the rule, and would seem to be a substantial compliance there­
with, and it is my opinion that such bills may properly be paid from such fund. 

3716. 

Respectfully, 
c. C. CRABBE, 

Attorney-General. 

COSTS OF OPERATIO~ OF STATE FAIR SHALL BE PAID FRO:\! FU~D 
APPROPRIATED BY THE LEGISLATURE. 

SYLLABUS: 

It is the intent of the law that the total expenditure and costs of the operation of the 
State Fair shall be paid frorn the fund appropriated by the legislature, and that all receipts 
frorn such operation shall be paid into the state treasury to the credit of the agricultural 
division of the general revenue fund. 
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CoLUliBUS, Oaro, October 16, 1926. 

HoN. JoSEPH T. TRACY, Auditor of State, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-In a recent communication Hon. Harry D. Silver, Deputy Auditor, 

requests my opinion on the following: 

"By virtue of a careful audit of the Division of State Fair, in the Depart­
ment of Agriculture, in addition to the items charged by said Department 
against their appropriation, we find the following: 

Contract for fireworks whereby the Department of Agriculture 
agrees to pay percentages of the grand stand receipts amounting to.$ 9,109 35 

Auto races to the amount of_____________________________ 2,758 62 
Deductions made from premium accounts to cover bills pay-

able to the Department to the amount________________________ 1,275 25 
Contract whereby the Auto Show Association were to pay for 

State Fair advertising to amount of.__________________________ 1,250 00 
The amount due from said association for rental of exhibition 

building for winter auto show. 
0. S. U. Athletic Association contributed to amount of_____ 1,000 00 
As rental fee for coliseum by way of advertising for &tate Fair. 

The aggregate of said items totaL ________________________ $15,393 22 

It is the desire of this Department to be officially advised by the Attorney­
General as to whether or not these are legal charges against the State Fair 
appropriation of $200,000 for uses and purposes of the State Fair, as made 
under House Bill 517." 

Section 1094 provides: 

"The board of agriculture shall hold an annual exhibit of the agricul­
tural and general productive industries of the state, and may .make rules for 
the payment of premiums to exhibitors. The state agricultural fund shall 
be at the disposal of the board of agriculture for the improvement of the 
agricultural interests of the state. All moneys derived from the provisions 
of this act shall be paid to the board of agriculture and by it paid into the 
state treasury upon the draft of the auditor of state and credited to the agricul­
tural division of the general revenue fund. When escheated property is 
legally reclaimed by an heir, the state agricultural fund shall be held sub­
ject to the payment to the purchaser from the state of so much of the original 

. purchase money as it receives with legal interest to the time of reclamation. 
The board. of agriculture shall have the custody of the land, buildings, and 
other property at the state fair grounds at Columbus, and shall use the same 
for agricultural purposes and may permit the use of the same to persons, 
firms, associations, or corporations for such exposition purposes and under 
such conditions as the board of agriculture may from time to time prescribe." 

From the above it will be noted that the Board of Agriculture is required to hold 
annual exhibits of the agricultural and general productive industries of the state, and 
all moneys derived from the provisions of the act relating thereto shall be paid to the 
Board of Agriculture and by it paid into the state treasury and credited to the agri­
cultural division of the general revenue fund. It will further be observed that the 
board, under the provisions of the section above quoted, shall have the custody of the 

14-A. G. 
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land, buildings and other property at the state fair grounds and use the same for agri­
cultural purposes, and may permit the use of same to persons, firms, associations or 
corporations for exhibition purposes under such conditions as •the board prescribes. 

The duties and powers of the State Board of Agriculture, as set forth in this section, 
were transferred to the Department of Agriculture under the provisions of section 
154-42 of the General Code as enacted in 109 Ohio Laws, which act abolished the 
State Board of Agriculture as it existed prior to said enactment. It will be seen, there­
fore, that whatever duties the State Board of Agriculture had under the provisions of 
said section in reference to managing and conducting fairs are now vested in the De­
partment of Agriculture. Also any duties which said section imposed upon the State 
Board of Agriculture are likewise imposed upon the Department of Agriculture. 

The General Appropriation Bill (H. B. 517), of the 86th General Assembly, under 
the caption "Department of Agriculture", among other things, provided: 

"Uses and Purposes State Fair (to be budgeted 
with the advice and approval of the State Board 

First 
Year. 

of Agriculture)_______________________________ $200,000 

Second 
Year. 

$210,000" 

Section 1094, above referred to, would seem to specifically require any money 
derived in the management or conducting of the state fair to be turned into the state 
treasury. While the department has considerable discretion in reference to the con­
ducting of the state fair, in arranging for displays and attractions, it is believed that 
it may not make such arrangements as to deprive the state treasury of its legitimate 
funds. 

Section 22 of Article II of the Ohio Constitution provides: 
"No money shall be drawn from the treasury, except in pursuance of 

a specific appropriation, made by law; * * *" 

and it follows, therefore, that the Department of Agriculture may not spend funds in 
excess of its appropriation, as set forth in the appropriation bill. Any manipulation 
of contracts whereby moneys or the equivalent of moneys are allowed to the Depart­
ment of Agriculture for the conducting of fairs in excess of the appropriation made by 
the legislature cannot be successfully defended from a legal standpoint, however at­
tractive it may be otherwise. Of course, there is no objection to a contract whereby 
a percentage of the receipts may be turned into the state treasury, but such receipts 
go into the general revenue fund and are not available for the use of the department 
without a specific appropriation. 

What is true with cash receipts would likewise be true of any other arrangement 
whereby a value is received by the Department of Agriculture in connection with its 
fair operations. If it receives a thing of value for which it would be required to expend 
funds, were it not for an arrangement such as you refer to, this would properly be 
charged against the appropriation. In other words, it is the intent of the law that 
the Department of Agriculture shall turn into the general revenue fund all receipts 
derived from the operation of the fair. 

It further requires that contracts be made in such manner so as to credit the state 
for services and rights granted by the state. It is further the clear intent that the entire 
cost of said state fair shall be expended from the amount appropriated. 

, In view of the foregoing, it is believed that the items to which you refer are de­
ductible from the sum set forth in the appropriation bill. In reaching this conclusion 
section 1107 G. C. has not been overlooked. However, it is not believed this section 



ATTORl'l'EY -GENERAL. 419 

alters the situation, as it simply authorizes the Treasurer of State and Auditor of State 
to arrange for expenditures and making changes during the progress of the fair, and all 
of such transactions are to be included within the regular appropriation made for the 
purpose of operating the fair. 

3717. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney-General. 

OFFICES COMPATIBLE-DEPUTY CLERK OF COURTS MAY ACT AS 
STENOGRAPHER TO PROSECUTING ATTORNEY. 

SYLLABUS: 
A deputy clerk of courts may act as stenographer t{J the prosecuting attorney when the 

same can be done without in some degree neglecting the duties of the other position. 

CoLUMBus, Oaw, October 16, 1926. 

HoN. H. 0. McGoNAGLE, Prosecuting Attorney, McConnelsville, Ohio. 
DEAR Sm:-1 am in receipt of your communication as follows: 

"In this county it is difficult to obtain persons with suitable qualifications 
to act as stenographer and clerks in the various county offices, especially is this 
true in obtaining stenographers because of the fact that the allowances made in 
this little county are so small that competent persons will not accept employ­
ment or appointment at the salaries allowed except in cases where such person is 
otherwise obliged to reside here. In my own case I have been without a ste­
nographer since last April until the 20th day of September when I appointed 
one under the allowance made by the court at the beginning of the year, and 
she is appointed at the salary of $75.00 from now until the first of the year. 

In the case of the Clerk of Courts his year's allowance for deputy hire 
which was small is consumed except about $75.00, he has been without a deputy 
for some time and is much in need of the services of a clerk who can make record 
on the typewriter, but of course is unable to find anyone who will give their time 
to his office for the allowance paid. The stenographer in my office will have 
sufficient time to do this extra work for the clerk of courts, the two offices being 
close together and in same building, her performing both duties would in no way 
lesson her effectiveness in either positions. The question is therefore: 

May the same person who is now duly appointed as stenographer in 
the prosecuting attorney's office accept appointment as deputy clerk until 
the first of the year, or longer, and receive the small compensation as such from 
both offices? 

One may readily see that situated as we are, it is a saving to the county 
and at the same time will give one person a better salary, this arrangement is 
very much desired by both clerk and myself if he may legally pay such salary 
as above explained. Under the provisions of Section 2871 G. C. I find no 
provisions for the appointment by the clerk of other than a deputy and I am 
doubtful about the provision of Section 2981 G. C. changing that construc­
tion. However, the only question as it appears to me is whether or not the 
same person may hold both positions and legally draw the allowance there­
for. Your opinion of the matter will be very much appreciated." 


