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course, the notes were validly issued under section 2293-4, General Code, and are 
therefore valid obligations of the subdivision. Such notes would unquestionably 
constitute a debt charge and in the event of default a sufficient amount required 
for all debt charges must be included in the annual budget of the subdivision. 
Section 5625-21, General Code. . 

vVith respect. to the power of a bank to hold past-due paper, this is a matter 
under the jur:sdiction of the Superintendent of Banks. It has no bearing on the 
problems of the school district and I assume that you arc not requesting an 
opinion thereon. 

Coming now to your third question, I am not aware of any section of the 
General Code which specifically imposes any liability upon the members of the 
board of education or the clerk of such a board for diverting funds appropri­
ated for the payment of notes to general school operating purposes. Your atten­
t"on is, however, directed to the provisions of the Budget Law, as contained in 
Sections 5625-1 to 5625-39, both inclusive. 

Section 5625-33, General Code, provides that "No subdivision or taxing unit 
shall make any expenditure of money unless it has been appropriated as provided 
in the Budget Law." Section 5625-37 of that law imposes a penalty upon any 
officer, employe or other person who expends any public funds contrary to the 
provis · ons of that act. Should the diversion of these funds result in the expendi­
ture . of money not appropriated as provided 111 Sections 562S-29, 5625-30 and 
5625-32, then Section 5625-37 would be applicable. Otherwise, your inquiry must 
be answered in the negative. 
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Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 
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4784. 

PROBATE JUDGE-LTl\IITED TO $10 IN FEES WHERE ASSETS OF AN 
ESTATE ARE $500 OR LESS. 

SYLLABUS: 

The ten dollar limitation contained in Section 10501-42, subsection 48, General 
Code, applies to the total amount of fees chargeable by a probate judge against aa 
estate, the assets of which do not exceed $500 in z•alue, regardless of the natttre or 


