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by the court for extra services should also be taxed as costs and paid by the person 
applying for relief. 

I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that the com­
pensation of a commissioner of insolvents, allowed by the court by authority of Sec­
tion 11179, General Code, must be paid by the applicant for relief, who makes an 
assignment to avoid arrest by authority of Section 11146, et seq. of the General Code. 

2708. 

Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

Attorney General. 

TAX AND TAXATION-COUNTY COMMISSIONERS CANNOT BORROW 
MONEY IN ANTICIPATION OF FEBRUARY, 1928, TAX SETTLEMENT 
TO PAY FOR 1927 ROAD CONTRACT. 

SYLLABUS: 
1. County commissioners are without power to borrow money and issue notes 

therefor in anticipation of the Febmary tax settlemmt, before January first of the 
year of such tax settlement. 

2. Where appropriations made by county commissioners for road purposes for 
the fiscal year have been exhausted, it is unlawful for such commissioners to enter into a 
contract for work to be performed during such fiscal year, and to provide in such con­
tract that the contractors shall be paid from the proceeds of the December tax collec­
tion. 

CoLUMBUS, OHIO, October 13, 1928. 

RoN. W. M. McKENZIE, Prosecuting Attonzey, Chillicothe, Ohio. 
DEAR Sm :-This will acknowledge your recent communication as follows: 

"During the year of 1928 the county commissioners of this county ap­
propriated $115,000 for road purposes. This was appropriated for various 
jobs. These appropriations have all been exhausted and there is no unappro­
priated balance in the road fund. I am advised by the county auditor, Mr. S., 
that he has advised them from time to time of the condition of the road fund. 
With all their funds appropriated, there are several miles of service treating 
which should have a second coat and for which they have never made any 
provisions. 

The commissioners want to know if they can borrow the sum of $10,000 
to put on the coat or second treatment on the road. If this can not be done 
they want to know if the contractors were willing to wait for the money 
until December, could the December tax collection be used to pay these con­
tractors." 

The first question asked is whether the commissioners may at this time borrow 
$10,000 to complete the work, in view of the fact that the appropriations for the year 
1928 have been exhausted. I assume that what you have in mind is whether the 
commissioners may issue notes and borrow money in anticipation of current revenues. 
In answering this question I believe it sufficient to quote the provisions of Section 
2293-4 of the Code, which section is as follows : 
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"In ant1c1pation of the collection of current re\·enues in and ior any 
fiscal year, the taxing authority of any subdivision may borrow money and 
issue notes therefor, but the aggregate of such loans shall not exceed one­
half of the amount estimated to be received from the next ensuing semi­
annual settlement of taxes for such fiscal year as estimated by the budget 
commission, other than taxes to be received for the payment of debt charges, 
and all advances. The sums so anticipated shall be deemed appropriated for 
the payment of such notes at maturity. The notes shall not run for a longer 
period than six months and the proceeds therefrom shall be used only for the 
purposes for which the anticipated taxes were levied, collected and appropri­
ated. No subdivision shall borrow money or issue certificates in anticipation 
of the February tax settlement before January first of the year of such tax 
settlement." 

The language of this s!!ction sufficiently negatives any right to borrow in antici­
pation of the February tax collection until after the first of January of 1929. Even 
though the last sentence of the section were not found therein I believe the language 
of the first sentence would be sufficient, since it only authorizes borrowing money 
"in anticipation of the collection of current revenues in and for any fiscal year, and 
the proceeds of the December tax collection of 1928 are not available to the subdivision 
until the February tax collection in 1929, and the levy is made to produce revenues 
for the expenses of the fiscal year of 1929. Consequently, there could not in any event 
be any borrowing except in the fiscal year of 1929 in anticipation of the February 
tax settlement. 

Accordingly, I am of the opinion that the county commissioners are without power 
at this time, to borrow money and issue notes in anticipation of the February 1929 tax 
collection. 

It is further inquired in substance, whether the contract could now be made for 
this work, provided the contractors were willing to wait for their money until the 
rec~:ipt of the proceeds of the December tax collection. In answering this question 
it is necessary to examine the provisions of the budget Jaw (House Bill No. 80-112 
0. L. 391). Section 5625-33, General Code, as therein found, is in part as follows: 

"No subdivision or taxing unit shall: 

(a) ]'\'lake any appropriation of money except as provided in this act; 
provided that the authorization of a bond issue shall be deemed to be an ap­
propriation of the proceeds of the same for the purpose for which such bonds 
were issued, but no expenditure shall be made from any bond fund until first 
authorized by the taxing authority. 

(b) Make any expenditure of money unless it has been appropriated 
as provided in this act. 

(c) :\fake any expenditure of money except by a proper warrant drawn 
against an appropriate fund which shall show upon its face the appropri­
ation in pursuance of which such expenditure is made and the fund against 
which the warrant is drawn. 

(d) Make any contract or give any order involving the expenditure of 
money unless there is attached thereto a certificate of the fiscal officer of the 
subdivision that the amount required to meet the same (or in the case of a 
continuing contract to be performed in whole, or in part, in an ensuing fiscal 
year, the amount required to meet the same in the fiscal year in which the 
contract is made) has been lawfully appropriated for such purpose and is in 
the treasury or in process qf collection to the credit of an appropriate fund 
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free from any previous encumbrances. Every such contract made without 
such a certificate shall be void and no warrant shall be issued in payment 
of any amount due thereon. In case no certificate is furnished as hereinbefore 
required, upon receipt by the taxing authority of the subdivision or taxing 
unit, of a certificate of the fiscal officer that there was at the time of the 
making of such contract or order, and at the time of the execution of such cer­
tificate a sufficient sum appropriated for the purpose of such contract and in the 
treasury or in process of collection to the credit of an appropriate fund free 
from any previous encumbrances, such taxing authority may authorize the 
issuance of a warrant in payment of amounts due upon such contract; but 
such resolution or ordinance shall be passed within thirty clays from the receipt 
of such certificate; provided, however, that if the amount involved is less than 
fifty dollars, the fiscal officer may authorize it to be paid without the affirma­
tion of the taxing authority of the subdivision or taxing unit, if such ex­
penditure is otherwise valid." 

Paragraph (d) specifically prohibits the making of any contract involving the 
expenditure of money unless there is attached thereto a certificate of the fiscal officer 
of the subdivision that the amount required to meet the contract has been lawfully 
appropriated for such purposes and is in the treasury or in process of collection. 
Manifestly, the funds, in this instance, are not in the treasury, but since the levy has 
presumably b.een made for the year 1929, it might be argued that the funds are now 
in process of collection. 

There is, however, the further requirement that the certificate show that the 
money has been lawfully appropriated, and it accordingly is necessary to determine 
whether a lawful appropriation could in this instance be made. 

I have not overlooked the portion of paragraph (d) found in parenthesis which 
constitutes an exception where there is a continuing contract to be performed in 
whole, or in part, in an ensuing fiscal year to the effect that the fiscal officer need not 
certify as to the appropriation and availability of the funds except as to the amount 
required to meet the contract in the fiscal year in which it is made. In this instance, 
however, the contract is to be immediately performed, except that it is proposed to 
withhold payment until after the end of the fiscal year of 1928. I do not believe that 
this kind of contract is contemplated by the exception above noted. The local 
authorities cannot, by an arrangement such as is contemplated here, actually have 
services performed during one fiscal year and postpone ·payment therefor until the 
succeeding fiscal year, thereby encumbering the available funds of such succeeding 
year for the purpose of providing for the expenses legitimately chargeable to the 
previous year. That is to say, I believe that it clearly is the intent of the provisions 
of the section hereinabove quoted, to require an appropriation and certificate for all 
expenditures to be made for contracts to be performed within the fiscal year. 

This necessitates further inquiry as to whether an appropriation can now be made 
effectively so as to encumber the funds which will be available upon the receipt of 
the February tax collection. Paragraph (a) of Section 5625-33, General Code, pro­
hibits any appropriation except in the manner provided by the budget law. Other 
sections of the law provide the machinery whereby on or before the fifteenth day of 
July of each year, each taxing authority submits a budget to the budget com­
mission, which budget covers the estimated rates and the estimated obligations of 
the subdivision for the succeeding fiscal year. After adjustment by the budget com­
mission the results of its action are certified to the taxing authority which proceeds 
to make the levy as permitted. This levy then is applied to the duplicate so that the 
December collection which is made available in February, is based upon the needs 
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of the subdivision for the year in which the settlement is made. That is to say, the 
budget adopted in 1928 and the levy made pursuant thereto is for the needs of the 
subdivision in the fiscal year of 1929. 

Section 5625-27, General Code, makes it the duty of the budget commiSSion to 
revise its estimate of the amount available where changed conditions provide an 
excess of revenues and to certify to the taxing authority of each subdivision an 
amended certificate of estimated resources. The last sentence of that section is as 
follows: 

"The total of appropnatwns made at any time during the fiscal year 
from any fund shall not exceed the amount set forth as available for ex­
penditure from such fund in the official certificate of estimated resources or 
any amendment thereof certified prior to the making of the appropriation or 
supplemental appropriation." 

Section 5625-30, General Code; provides as follows: 

"The total amount of appropriations from each fund shall not exceed 
the total of the estimated revenue available for expenditure therefrom as certi­
fied by the budget commission or in case of appeal by the tax commission of 
Ohio. No appropriation measure shall become effective until there be filed 
with the appropriating authority by the county auditor a certificate that the 
total appropriations from each fund taken together with all other outstanding 
appropriations, do not exceed such official estimate, and if amended the last 
amended official estimate, and in every case in which the appropriation does 
not exceed such official estimate, the county auditor shall give such certificate 
forthwith upon receiving from the appropriating authority a certified copy 
of the appropriation measure. Appropriations shall be made from each fund 
only for the purposes for which such fund is established." 

It is clear that these provisions of law, together with other provisions applicable 
to budget procedure contemplate that no appropriation in any fiscal year shall exceed 
the estimated revenues available for that fiscal year, for the purpose for which such 
appropriations are to be made. In the specific case now under consideration the ap­
propriations for the year 1928 have been exhausted. The funds to meet these ap­
propriations were the proceeds of the tax collection made in December 1927 or June 
1928. The December tax collection of 1928 cannot in any event be available to aug­
ment the revenues to be expended during 1928, since such levies are made for expendi­
tures duri~g the fiscal year of 1929. 

The commissioners in this instance, are accordingly without power to make a 
valid appropriation at this time and such an appropriation is a condition precedent 
to the validity of a contract for work to be performed during the current fiscal year. 

Answering your second inquiry specifically, I am therefore of the opinion that, 
where appropriations made by county commissioners for road purposes for the fiscal 
year have been exhausted, it is unlawful for such commissioners to enter into a contract 
for work to be performed during such fiscal year, and to provide in such contract 
that the contractors shall be paid from the proceeds of the December tax collection. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 


