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"If the board of education in a district under the supervisiOn of the 
county board of education fails to provide sufficient school privileges for 
all the youth of school age in the district, or * * to elect a superintendent 
or teachers, * * the county board of educat:on of the county to which 
such district belongs, upon being advised and satisfied thereof, shall per­
form any and all such duties or acts, in the same manner as the board 
of education by this title is authorized to perform them. * *" 

The Supreme Court in the case of State ex rei. vs. Beamer, 109 0. S., 133, at 
page 139, said, with reference to the above provision of the statute: 

"Under Section 7610-1. General Code, the duty of the county board 
of education is measured by the duty of the board of education in the 
district." 

There is no proviSIOn of law authorizing the clerk of a board of education, 
as such clerk, to vote under any circumstances on any proposition before the 
board. 

I am therefore of the opinion, in specific answer to your question, that the 
tic vote spoken of by you may not be broken by the clerk. If the members of this 
board persist in their course of action and fail to employ a teacher for the school 
in question before the time, or approximately the time for school to open, it be­
comes the duty of the county board of education by virtue of Section 7601-1, 
General Code, to employ a teacher for the school in question. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

A tto~·11ey General. 

4629. 

VILLAGE SOLICITOR-COUNTY COMMISSIONERS MAY NOT PAY ANY 
PART OF COMPENSATION OF LEGAL COUNSEL FOR VILLAGE. 

SYLLABUS: 
A board of county commissioners may not make an allowance for the compen­

sation in whole or in part of legal cow1se/ provided for a village by a village COtt11-

cilunder authority of section 4220, General Code. 

CoLUMBus. OHio, September 20, 1932. 

lioN. LuciAN YouNG, Prosecuting Attomey, Caldwell, Ohio. 

DEAR SIR:-Your recent request for my opinion reads as follows: 

"Will you kindly inform me of your opinion as to the following 
questions: 

1. Under section 4307 as interpreted in 93 0. S. 42, are county 
commissioners required to make an allowance for legal counsel employed 
by a village under section 4220? 

2. May they make such an allowance if they desire to so do?" 
Section 4307, General Code, relative to solicitors of cities, reads: 
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"The prosecuting. attorney of the police or mayor's court shall 
prosecute all cases brought before such court, and perform the same 
duties, as far as they are applicable thereto, as required of the prosecuting 
attorney of the county. The city solicitor or the assistant or assistants 
whom he may designate to act as prosecuting attorney or attorneys of 
the police or mayor's court shall receive for this service such compensa­
tion as council may prescribe, and such additional compensation as the 
county commissioners shall allow." 

Section 4220, General Code, relative to the appointment of legal counsel for 
villages and the payment of compensation therefor, provides as follows: 

"When it deems it necessary, the village council may provide leg.al 
counsel for the village or any department or official thereof, for a period 
not to exceed two years, and provide compensation therefor." 

The case of Board of Commissioners of Bttfler County vs. Primmer, et al., 93 
0. S. 42, concerns the right of a city solicitor to receive compensation from a 
county, and the question of the power of a counsel of a village to receive com­
pensation was not considered therein. 

It should also be noted that section 4307, General Code, specifically authorizes 
the county commissionet:s to allow, if they deem it advisable, additional com­
pensation to the person designated as prosecuting attorney or as assistant or as­
sistants of the police or mayor's court. No such provision is made as to the com­
pensation of legal counsel employed under the authority of section 4220, General 
Code. 

Article X, section 5, of the Ohio Constitution, which is pertinent to your 
inquiry, provides: 

"No money shall be drawn from any county or township treasury, 
except by authority of law." 

See also Clark vs. Comm~ssioners, 58 0. S. 107. 
An examination of section 4220, General Code, discloses no proviSion which 

would authorize a board of county commissioners to make an allowance for legal 
counsel employed by a village by virtue of such section. 

In view of the above constitutional provision and the fact that there exists 
no statute which authorizes a board of county commissioners to compensate legal 
counsel provided by a village council under section 4220, General Code, even if 
the board so desire, I am of the opinion that a board of county commissioners 
may not make an allowance for the compensation in whole or in part of legal 
counsel provided for a village by a village council under the authority of section 
4220, G.eneral Code. 

Respectfully, 
GiLBERT BETTMAN, 

Attorney General. 


