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cident of his office and he is entitled to it not by force of any contract, but 
because the law attaches it to the office." 

In Ruling Case Law, Vol. 22, page 525, it is said: 

"It is a well established principle that a ~alary pertaining to an office 
is an incident of the office itself and not to its occupation and exercise." 

The president of council while he is president of council, is entitled to the compen­
sation provided for the office of president of council, and no more, and it follows that 
since he is still president of council while he is acting as mayor, he is entitled to the 
salary provided for the office of president of council and not to the salary which is 
provided for the office of mayor. 

Specifically answering your question, I am of the opinion that the president of 
council who is acting as mayor during the period of the mayor's suspension, is still 
president of council and is not the mayor, and that he is entitled only to the com­
pensation provided for the office of president of council, even though the mayor is 
removed upon the charges which were filed and because of which he was suspended, 
and the president of council then becomes the mayor. The time of his "becoming 
the mayor" does not date back to the date of the order of suspension. 

Nothing in this opinion is to be construed as holding that a city council may 
not provide, by ordinance, that the president of council shall receive as compensation 
while acting as mayor, an amount equal to the salary as mayor. Such an ordinance 
would of course have to be passed prior to the incumbent's taking office. 

1219. 

Hespectfully, 
Enw ARD C. TURNER, 

Attorney General. 

BOARD OF EDUCATION-MAY NOT ISSUE NOTES IN ANTICIPATION 
OF BOND ISSUE WHEN SAID NOTES ARE TO BE ALLOWED TO STAND 
UNREDEE::\IED FOR PERIOD FOR WHICH S.UD BO~DS ARE TO RUX. 

SYLLABUS: 

1. Where a board of education wishes to issue notes in anticipation of an issue of 
bonds, which notes are to be allowed to stand unredeemed for the period for which said bonds 
are to run, without actually issuing said bonds, the issue of such notes would be unauth­
orized and illegal. 

2. lVhere such notes are issued in good faith and where a change in the financial 
condition of the subdivision makes possible the discharge of said notes at maturity, it is 
unnecessary to issue the bonds anticipated by such notes. 

CoLUMBUS, Onw, October 31, 1927. 

HoN. FRANK F. CoPE, Prosecuting Attorney, Carrollton, Ohio. 

DEAR SrR:-Acknowledgment is made of the receipt of your recent communi­
cation requesting my opinion upon the following: 

"l:nder the new uniform bond act a Board of Education wishes to issue 
bonds without a vote of the people in compliance with Section 2293-15, and 
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issue notes in anticipation of said bond issue which is a small issue extend­
ing over a period of three years. Is it possible to let the notes so issued 
stand with the purchaser and he redeemed as they become due without com-
pleting the formality of issuing bonds? ' 

In other words, can the Board of Education issue notes and then let 
the matter drag on until the notes are paid, no proceedings or resolutions 
having been passed before the uniform bond act went into effect?" 

The section of the Code under which the board of education intends to proceed 
with the issuance of notes in anticipation of the issuance of bonds is no doubt Section 
2293-25, General Code, as enacted in House Bill No. 1 of the 87th General Assembly 
(112 0. L. 364, 375). Said section reads as follows: 

"Whenever the taxing authority of a subdivision has legal authority 
to, and desires to issue bonds without vote of the people, it shall pass a reso­
lution or ordinance declaring the necessity of such bond issue, its purpbse and 
amount. In such resolution or ordinance the taxing authority shall de­
termine, and in any case where an issue of bonds has been approved by a 
vote of the people, the taxing authority shall by ordinance or resolution 
determine, whether notes shall be issued in anticipation of the issue of bonds, 
and if so, the amount of such anticipatory notes, not to exceed the amount 
of the bond issue, the rate of interest, the date of such notes, and their maturity, 
not to exceed two years. Such notes shall be redeemable at any interest 
period. A resolution or ordinance providing for the issue of notes in antici­
pation of the issue of bonds shall provide for the levy of a tax during the 
year or years while such notes run, not less than that which would have been 
levied if bonds had been issued without the prior issue of such notes." 

Section 2293-25, supra, directs that the taxing authority of'a subdivision, which 
desires to issue bonds without a vote of the people, shall, in the resolution or ordinance 
declaring the necessity of such bond issue, determine whether or not notes shall be 
issued in anticipation of the issue of bonds and, if so, the amount of such anticipatory 
notes, which must not exceed the amount of the bond issue, the rate of interest, the 
date of such notes and their maturity, which shall not extend beyond two years. Said 
section also provides that said resolution shall provide for the levy of a tax during 
the year or years while such notes run not less than that which would have been levied 

"if bonds had been issued without the prior issue of such notes. 

If I understand your letter correctly, it is the intention of the board of education to 
issue notes maturing in two years in anticipation of an issue of bonds to mature in 
three years but to allow said notes to stand unredeemed until the end of three years, 
without actually issuing the bonds. In other words, it is apparently the intention of 
the school board to proceed as though bonds were to be issued, issue notes in antici­
pation of such issue of bonds, and then permit the notes to run for the term of the 
proposed bond issue, which is a year beyond the maximum maturity authorized by 
statute, without issuing bonds. 

Boards of education are creatures of statute and as such have only those powers 
which are specifically conferred upon them by statute and those which are incident 
to the powers so conferred. Section 2293-25, General Code, supra, authorizes the 
issuance of notes in anticipation of the issuance of bonds. It follows that unless it 
is proposed to issue bonds, there is no authority to issue such notes. The theory of 
the law pertaining to bonds is that where a subdivision proposes to incur any indebted­
ness for an improvement, such indebtedness shall be evidenced by bonds. The notes 
authorized by Section 2293-25, supra, are a temporary financing proposition. Their 
purpose is to furnish a medium for obtaining money quickly so that funds may be 
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available for use in the construction of an improvement until such time as bonds can 
be issued pursuant to proper legislation. It was never the intention that the indebted­
ness of a subdivision should be evidenced by notes. Such notes are purely temporary 
in character and, as provided in Section 2293-25, supra, can be issued only in anticipa­
tion of the issuance of bonds. There is, of course, authority in Section 2293-4, General 
Code, for a subdivision to borrow money and issue notes in anticipation of the col­
lection of current revenues in and for any fiscal year, but such notes may run for a 
period of six months only and the proceeds therefrom may be used only for the pur­
poses for which the anticipated taxes were levied, collected and appropriated. 

Section 2293-4, General Code, provides: 

"In anticipation of the collection of current revenues in and for any 
fiscal year, the taxing authority of any subdivision may borrow money and 
issue notes therefor, but the aggregate of such loans shall not exceed one-half 
of the ainount estimated to be received from the next ensuing semi-annual 
settlement of taxes for such fiscal year as estimated by the budget commis­
sion, other than taxes to be received for the payment of debt charges, and 
all advances. The sums so anticipated shall be deemed appropriated for 
the payment of such notes at maturity. The notes shall not run for a longer 
period than six months and the proceeds therefrom shall be used only for the 
purposes for which the anticipated taxes were levied, collected and appro­
priated. No subdivision shall borrow money or issue certificates in antici­
pation of the February tax settlement before January first of the year of 
such tax settlement." 

The notes which the board of education referred to in your letter proposes to 
issue clearly do not fall within the class referred to in the above section. 

From what has been said above, it seems clear that where a board of education 
or the taxing authority of any other subdivision proposes to issue notes in anticipation 
of an issue of bonds, knowing from the beginning of the proceedings that bonds arc 
not to be issued, the issue of such notes would be illegal. There exists, of course, the 
possibility that where notes are issued in good faith, in anticipation of an issue of 
bonds, the iswe of euch bonds may become unnecessary because of a change in the 
financial condition of the subdivision through circumstances such as the receipt of 
gifts or bequests, a substantial and unanticipated increase in the tax duplicate, or the 
receipt of funds from other unanticipated sources, which, together with the funds de­
rived from the tax levy hereinafter discussed, make it possible to pay or otherwise 
discharge mid notes at maturity. Nothing in this opinion is to be construed as hold­
ing that where notes are issued in good faith, in anticipation of an issue of bonds, and 
where a change in the financial condition of the subdivision makes possible the dis­
charge of mid notes at maturity, such bonds must in any event he issued. 

There exists another reason for holding that the proposed note issue referred to 
in your letter would be illegal. 

Your attention is directed to that provision of Section 2293-25, supra, which 
provides that a tax shall be levied during the year or years while such notes run, not 
less than that which would have been levied if bonds had been issued. The clear im­
port of this language seems to be that no tax can be levied beyond the year or years 
during which such notes run unless the bonds in anticipation of which such notes have 
been issued are actually issued, as provided in Section 2293--26 of the General Code. 
'!his section provides that when the notes are about to fall due, the taxing authority 
shall adopt a resolution or ordinance determining whether the bonds are to be issued 
in one lot or in installments and fixing the amount of the bonds to be presently issued 
which shall not be greater than the amount authorized, etc. There being no authority 
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in Section 2293-25, General Code, for the levying of a tax beyond the period during 
which such notes are to run, which period can never be longer than two years, there 
can be no source of revenue for the discharge of ~:aid notes beyond said two year 
period. In other words, under the state of facts which you have submitted, 
there would be no source of revenue during the third year, that is, the year following 
the maximum maturity of such notes from which funds could be obtained to pay said 
notes. 

For the foregoing reasons, it is my opinion that where a board of education wishes 
to issue notes in anticipation of an issue of bond~, which notes are to be allowed to 
stand unredeemed for the period for which mid bonds are to run, without actually 
issuing said bonds, the issue of such notes would be unauthorized and illegal. 

1220. 

Respectfully, 
EDwARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

DOG WARDEN-COMPENSATION-MAY BE APPROPRIATED FROM 
DOG AND KENNEL FUND BY COUNTY COMMISSIONERS-LIMIT 
OF APPROPRIATION. 

SYLLABUS: 

A board of county commissioners has authority to provide by appropriation from the 
dog and kennel fund collected prior to August 10, 1927, the ejfecti1'e date of H. B. No. 164, 
'(112 0. L. 347) for the purpose of compensating a county dog warden or deputies. The 
amount of money which such board may lawfully appropriate for such purpose is a matter 
within its discretion; but in no event may such board appropriate more than fifty per cent 
of the gross receipts of such fund, not more than three-tenths of which amount so appro­
priated may be expended by the county auditor for 1·egislwtion tags, blanks, records and 
clm·k hi1e. 

CoLUMBus, OHio, October 31, 1927. 

HoN. IsAAC E. STUBBs, Prosecuting Attorney, Camb?idge, Ohio. 
DEAR Sm:-This will acknowledge receipt of your letter of recent date which 

reads as follows: 

"I would like to have your opinion as to whether the County Commis­
sioners can appropriate sufficient funds out of the clog ::mel kennel fund already 
collected and on hands before the taking effect of the new dog l:lw, for the 
purpose of paying the salary or compensation to a county dog warden. 

You will realize that practically all of the funds in the dog and kennel fund 
have been collected under the old law, and the point that is bothering me is 
as to whether or not we have a right to take a part of those funds for pay­
ing the dog warden's salary for the balance of this year, or .before the funds 
have been collected under the new law." 

Prior to August 10, 1927, the effective date of H. B. No. 164, passed by the 87th 
General Assembly (112 0. L. 347), Sections 5652-12 and 5652-13, General Code, read 
as follows: 


