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It has become the practice and without question so far as I am informed, to 
allow mileage to state officials and state employes for the use of their private auto­
mobiles in the prosecution of their public duties. 

I am, therefore, of the opinion, in answer to your second question, that mileage 
may be allowed to those members of county boards of elections who attended the 
meeting of those boards held at Columbus, Ohio, on ::\1ay 22nd, 1930, upon call of the 
Secretary of State, for the use of their automobiles in attending such meeting as 
part of their legitimate expense in attending the said meeting. The mileage rate should 
be fixed in good faith and at such an amount as will be commensurate with the actual 
cost of operating the automobile. 

2047. 

Respectfully, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

BANK CONSOLIDATION-STATE TREASURER MUST WITHDRAW 
STATE DEPOSITS IN EXCESS OF $300,000.00. 

SYLLABUS: 
In the event two or more banks are consolidated b:>' authority of Section 710-86, 

et seq., General Code, and by reason of such consolidation the consolidated bank has 
on deposit State funds in excess of the nza:rimum permitted by Section 330-1, General 
Code, it becomes the duty of the State Treasurer to readjust the deposits of State 
funds in such a manner that no one bank will have 01~ deposit at any one time, 
futws in e:rcess of the maximum permitted by law. The same rule would apply 
in case of the merger of banks and wlzu~ national banks are consolidated or when 
a State bank or trust comPat~y is consolidated into a National Banking Association 
by authority of the National Banking Act. 

CoLUMBUS, OHIO, July 1, 1930. 

HoN. H. Ross AKE, Treasurer of State, Columbus, Ohio. 
DEAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows : 

"The practice of some of the banks of the State of Ohio in merging 
and consolidating raises the following question with reference to deposits 
by the State of Ohio in such banks prior to their merger or consolidation. 

Under Section 330-1, General Code, the maximum amount which may 
be deposited in any one bank is fixed at $300,000. In case of a merger or 
consolidation of two or more banks whose combined deposits exceed the 
maximum of $500,000 as fixed in Section 330-1, General Code, is the 
authority to hold the apparent excessive deposit retained by the merged 
or consolidated institution, or must the Treasurer of State, under the 
Section above referred to, withdraw such amount of State deposits as 
may be in excess of the statutory maximum of $300,000 ?" 

The law with reference to State depositories, fixes the maximum amount of 
deposits which may be on deposit at any time in one depository. Section 330-1, 
General Code, provides with reference thereto: 
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"No inactive depository shall have on deposit at any time state funds 
and state insurance funds in excess of the amount of its paid in capital 
stock and in no event more than three hundred thousand dollars 
($300,000.00). No active depository shall have on deposit at any time 
state funds and state insurance funds in excess of double the amount of its 
paid in capital stock." 

Section 710-86, General Code, provides that a bank may consolidate with or 
transfer its assets and liabilities to another bank. J?efore such consolidation or 
merger becomes effective, each bank concerned in such consolidation or transfer 
shall file or cause to be filed with the Superintendent of Banks certified copies of 
all proceedings had by its directors and stockholders with reference to such con­
solidation or transfer, including a complete copy of the agreement made and entered 
into between the said banks with reference to such consolidation or transfer. 

Section 710-88, General Code, provides in part, as follows: 

"In case of consolidation, when the agreement of consolidation is made 
and a duly certified copy thereof is filed in the office of the Secretary of 
State, together with a certified copy of the approval of the superintendent 
of banks to such consolidation, the banks, parties thereto, shall be held to 
be one company possessed of the rights, privileges, powers and franchises 
of the several companies, but subject to all the provisions of law relating 
to the different departments of its business. * * 

On filing such agreement all and singular the property and rights of 
every kind of the several companies, including the exclusive right in and 
to the corporate name of each of the banks parties to such agreement shall 
thereby be transferred to and vested in such new compeny, and be as fully 
its property as they were of the companies parties to such agreement. * * " 

From the foregoing, it appears that when banks consolidate, the new company 
thus formed, possesses all the rights, privileges, powers and franchises, and all 
the property of the several banks which are parties to the consolidation. It is 
subject, however, to all provisions of law relating to the different departments of 
its business. Similar provisions are made in the National Banking Act with 
reference to the consolidation of national banks. (Section 34 Title 12 U. S. C. A.), 
also with reference to the consolidation of a state bank or trust company with a 
national bank, (Section 34a Title 12 U. S. C. A.) and with reference to the 
organizations of a state bank as a National Banking Association, (Section 35 
Title 12 U. S. C. A.) 

From the fact that the new company, formed by the consolidation of two or 
more banks, succeeds to all the rights and powers of the several constituent banks, 
it follows that the new bank thus formed, possesses the power to receive deposits 
of State funds as per the awards which had previously been made to each of the 
individual banks which join to form the consolidation, without the formality and 
necessity of a new award being made to the newly constituted bank formed by 
the consolidation. This right, however, is subject to whatever restrictions or 
limitations may exist with reference to the deposit of State funds in public de­
positories. One such limitation is set forth in Section 330-1, supra, and, as will 
be noted, places an inhibition on any one bank holding at one time inactive State 
deposits in excess of $300,000, and active State deposits and State insurance funds 
in excess of double the amount of its paid in capital stock. 

Should a bank, formed by the consolidation or merger of two or more banks, 
have by reason thereof, deposits of State funds in excess of the amounts permitted 
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by Section 330-1, General Code, it is, in my opinion, the duty of the State Treasurer 
to readjust the State deposits in such a manner so that no one bank will have on 
deposit an amount in excess of the maximum fixed by law. The same rule would 
apply in case of the merger of banks and when national banks are consolidated by 
authority of the National Banking Act. · 

2048. 

Respectfuliy, 
GILBERT BETTMAN, 

Attorney Gmeral. 

ENGINEERS-EMPLOYED BY MUNICIPALITY ON PER DIEM BASIS­
WHEN SALARIES PROPERLY INCLUDED AS PART OF COST OF 
SPECIFIC IMPROVEMENT AND PAYABLE FROM ASSESSMENTS­
REIMBURSEMENT OF GENERAL FUND FROM SPECIAL ASSESS­
MENTS UNAUTHORIZED. 

SYLLABUS: 
1. Whet~ a 11ttmkiPality employs engineers on a per diem basis for the purpose 

of performing engineering services in connectio11 with any improvements which 
have been mtdertaken, and such engineers' employment is dependent upon the ex­
istence of improve11umt projects, their daily wage may be designated as payable out 
of any such specific improz,emmt fuud or funds, aud it constitutes a proper item 
of cost of such improvement or improvements, and as such is assessable. 

2. If such engineers are paid salaries out of the general fund, there is 110 
authority for reimbursing the general fund to the extent that a portio11 of such 
salaries may be allocated to a particular improvement, and therefore such engineering 
cost may not be assessed. 

CoLUMBUs, OHIO, July 1, 1930. 

Bureau of InspectiOI~ and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-Your letter of recent date is as follows: 

"Section 38%, G. C., in part provides that the cost of an improvement 
which is to be assessed, shall include the expense of the preliminary and 
other surveys. 

The syllabus of Opinion No. 2165, page 1278, year 1928, reads:­
'Where the surveying and engineering of an improvement are performed 

by engineers appointed for a definite period and paid regular salaries by a 
city from appropriations made by council from the general fund, the cost 
of such service, although it may be definitely and accurately ascertained, 
cannot be included in the cost of the improvement and assessed against 
property owners, thereby effecting a reimbursement of the general fund 
from which the salaries of such engineers are paid.' 

Question 1. When a municipality employs engineers on a per diem 
basis and definitely determines the engineering cost in connection with an 
improvement, the cost of which is to be assessed against benefited property, 
may such engineering be included as a part of the cost of such improvement? 

Question 2. 1\-fay the compensation of such engineers be paid from the 
general fund of a municipal corporation, and such fund be reimbursed from 
the special assessment improvement fund?" 


