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bonds purchased by you. These bonds comprise part of an issue of bonds 
for the purpose of purchasing sites and erecting and furnishing school 
buildings thereon, in the aggregate amount of $155,000, dated August 1, 
1919, and bearing interest at the rate of 5}:'4% per annum. 

From this examination, in the light of the law under authority of 
which the above bonds have been authorized, I am of the opinion that 
bonds issued under these proceedings constitute valid and legal obliga­
tions of said city school district. 

1484. 

Respectfully, 
THOMAS J. HERBERT, 

Attorney General. 

POOR RELIEF FUNDS-BOARDS OF TOWNSHIP TRUSTEES 
-MAY TRANSFER SUCH FUNDS TO BOARD OF COUNTY 
COMMISSIONERS FOR POOR RELIEF- SEE SECTION 
5625-13h G. C.-IF STATE DIRECTOR OF PUBLIC WEL­
FARE APPROVES SUCH FUNDS AS "OBLIGATIONS FOR 
POOR RELIEF"-PROCEDURE TO MATCH STATE CON­
TRIBUTIONS- SEE SECTION 3391-11 G. C.- BOARD OF 
TOWNSHIP TRUSTEES HAS NO AUTHORITY TO LEVY 
TAX FOR 1940 FOR POOR RELIEF-NOT A TAX LEVYING 
AUTHORITY-SEE SECTION 3391 G. C.-SEE OPINIONS 
ATTORNEY GENERAL 1939, VOLUME II, PAGE 1653. 

SYLLABUS: 

1. After the effective date of Sections 3391, 3391-1 to 3391-12, both 
inclusive, General Code, boards of township trttstees may, under authority 
of Section 5625-13h, General Code, transfer poor rdief funds in their 
custody to the board of county commissioners of the county within which 
such township lies, for poor relief purposes. (0. A. G. 1939, Volume II, 
page 1653, approved and follo'Wed.) 

2. Expenditures for poor relief tttad6· by a board of county commis­
sioners from funds transferred to it by a township for poor relief pur­
poses, if of the type approved by the State Director of Public Welfare as 
((obligations for poor relief," ·may und6r authority of Section 3391-11, 
General Code, be included in con~puting funds for nwtching state contri­
butions. 

3. A board of township trustees has no authority to include in its 
budget or levy a tax for the year 1940 for poor relief as that term is de-
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fined in Section 3391, General Code, since it is not a tax levying authority 
for such purpose. 

CoLUMBUS, OHIO, December 1, 1939. 

HoN. CARL W. RICH, Prosecuting Attorney, Cincinnati, Ohio. 

DEAR SIR: I am in receipt of your request for opinion reading: 

· "Certain questions have arisen with regard to the application 
of Sections 3391 to 3391-12 and 5625-13h of the General Code 
of Ohio, which concern poor relief in the townships and the 
transfer of funds for payment therefor. Since these questions 
have state-wide importance we believe an opinion from your office 
with regard to them advisable. The questions are as follows: 

1. Since the effective date of Sections 3391 to 3391-12 Gen­
eral Code, may the township trustees transfer funds, which had 
been appropriated in 1939 for poor relief purposes, to the County 
Commissioners to be spent by the County Commissioners for 
poor relief in the township transferring said fund? 

2. If said funds appropriated in 1939 may be transferred, 
can this money be considered part of the incurred obligation of 
the local relief authority for matching purposes under Section 
3391-11 of the General Code, providing same is used by the local 
relief authority for relief purposes in that township? 

3. May the Township Trustees include in their budget for 
1940 an item for poor relief in the township, or should the 
County Commissioners include this item in their budget and, if 
approved, appropriate money therefor in 1940? 

4. Is there any procedure by which the Township Trustees 
can transfer money from the township funds to the County Com­
missioners in 1940 to be used by the County Commissioners for 
poor relief in the township transferring same? 

5. If such a transfer is possible, can the transferred money 
be considered part of the incurred obligation of the local relief 
authority for the purposes of matching by the State Department 
of Public Welfare under Section 3391-11 of the General Code 
of Ohio?" 

Under date of September 2, 1939, I rendered an opm10n to the 
Prosecuting Attorney of Lucas County, which has been given number 
1126, with which you are undoubtedly familiar, the syllabus of which 
reads as follows : 

"1. Boards of township trustees are authorized by Section 
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5625-13h, General Code, to transfer any poor relief funds in their 
possession to the county for poor relief purposes. 

2. The ianguage of Section 5625-13h, General Code, is per­
missive and not mandatory. Such section does not require the 
board of township trustees to transfer to the county poor relief 
funds in its custody when such funds may otherwise be legally 
used." 

Section 5625-13h, General Code, which was quoted in full in such 
opinion, makes specific provisions for the transfer of such funds. Such 
opinion will answer the first, second and fourth of your inquiries. 

It is fundamental that a board of township trustees may levy taxes 
for township purposes. From the language of Section 3391-1, General 
Code, you will note that since the enactment of House Bill No. 675 by the 
present General Assembly there are now two types of poor relief areas; 
the "county local relief area" and the city local relief areas, except when 
one or more city local relief areas combine for purposes of administration 
with the county local relief area. The county local relief area includes 
all of the geographical area of the county except that lying within the 
Cities. It would include all the area within the township not located 
within cities. (Section 3391-1, General Code.) The territory outside of 
the city has been made a special taxing district for purposes of poor relief, 
of which the tax levying authority is the board of county commissioners. 
Section 3391-1, General Code, specifically provides: 

"If the county local relief area is not coextensive with the 
county, it shall constitute a special taxing unit on the taxable 
property within which the county commissioners of the county 
shall have authority to levy a tax for poor relief and to the 
electors within which the county commissioners shall have author­
ity to submit the question of a special levy outside of the ten mill 
limitation for such purpose in the manner provided by sections 
5625-15 to 5625-18, both inclusive, of the General Code. The 
county treasurer shall be the treasurer of such county local relief 
area and all expenditures from the treasury of such county local 
relief area shall be governed by the appropriate provisions of law 
relative to the expenditure of moneys in the county treasury 
and by the provisions of this act." 

As I pointed out in my Opinion ~o. 948, rendered under date of 
July 27, 1939, the General Assembly, by the enactment of House Bill No. 
675, has taken from boards of township trustees the powers and duties 
which it had theretofore granted to such boards with reference to the 
administration of poor relief, with the exception of hospitalization of 
indigents. Such boards, being creatures of the legislature, can possess 
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and exercise only such powers as have been granted them by the legis­
lation creating the office and defining its duties and power>. 

From the provisions of Section 3391-1, General Code, it is evident 
that the board of county commissioners is the only body possessing the 
authority to levy taxes for purposes of poor relief, other than for hos­
pitalization services. Such being true, it is evident that the board of 
township trustees has no authority to levy taxes for poor relief, as that 
term is defined in Section 3391, General Code, for the year 1940; that 
taxes for such purpose must be levied by the board of county commission­
ers, except to the extent that a portion of the township territory may lie 
within a municipal poor relief area. 

The provisions with reference to matching poor relief funds are 
contained in Section 3391-11, General Code, as follows: 

"'The payment by a local relief area of its obligations for 
poor relief lawfully incurred during the month, in an amount 
equal to the contribution to such local relief area by the state with 
respect to that month, or the delivery to the state director of a 
certificate by the fiscal officer of the local relief era that the 
amount of money required for the payment of such obligations 
has been lawfully appropriated for such purpose and is in the 
treasury or in the process of collection to the credit of the appro­
priate fund free from any previous encumbrance, as provided for 
by Section 5625-33 of the General Code, or that during the period 
July 1 to December 31, 1939, such local relief area has otherwise 
made expenditures for poor relief, encumbered any funds other 
than the proceeds of taxes earmarked for bond or note retirement 
in the process of distribution from the state or from other sources 
which have not been included in any certificate of estimated re­
sources, shall be considered as the matching of the contribution 
by the state for such month for the purposes of this act, and 
such matching of contributions shall also be considered as the 
matching of state funds or state grants for poor relief, as re­
ferred to in Amended Substitute Senate Bill No. 40, passed 
May 22, 1939, and in Amended Senate Bill No. 4, passed May 
17, 1939." 

When funds have been transferred to the county by a township by 
authority of Section 5625-13h, General Code, supra, they may be used 
for poor relief purposes within the area. If, after such transfer has 
been made, expenditures have been made therefrom in payment of the 
type of obligations which the Director of Public V\T elf are has, under 
authority of Section 3391-11, General Code, determined to be "obliga­
tions for poor relief," such section expressly authorizes them to be con­
sidered for the purposes of matching state funds. 
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Specifically answering your inquiries, it is my opinion that: 

1. After the effective date of Sections 3391, 3391-1 to 3391-12, both 
inclusive, General Code, boards of township trustees may, under authority 
of Section 5625-13h, General Code, transfer poor relief funds in their cus­
tody to the board of county commissioners _of the county within which 
such township lies, for poor relief purposes. (0. A. G. 1939, Volume 
II, Page 1653, approved and followed.) 

2. Expenditures for poor relief made by a board of county com­
missioners from funds transferred to it by a township for poor relief 
purposes, if of the type approved by the State Director of Public Welfare 
as "obligations for poor relief," may under authori·ty of Section 3391-11, 
General Code, be included in computing funds for matching state con­
tributions. 

3. A board of township trustees has no authority to include in its 
budget or levy a tax for the year 1940 for poor relief as that term is 
defined in Section 3391, General Code, since it is not a tax levying author­
ity for such purpose. 

1485. 

Respectfully, 
THOMAS J. HERBERT, 

Attorney General. 

PARK DISTRICT-WHEN CREATED UNDER SECTIONS 2976-1 
ET SEQ., G. C.-NO PROVISION TO CHARGE SUCH DIS­
TRICT WITH BONDED INDEBTEDNESS COVERING IN­
CLUDED TERRITORY LYING IN A SCHOOL DISTRICT OR 
DISTRICTS OR POLITICAL SUBDIVISIONS-NO WAY TO 
SECURE FUNDS FROM PARK DISTRICT TO PAY PRO­
PORTIONATE SHARE OF SUCH BONDED INDEBTED­
NESS. 

SYLLABUS: 
When a park district is created in pursuance of Sections 2976-1 et 

seq. of the General Code of Ohi<J, and included therein is territory lying 
in a school district or school districts or political subdiwisions having 
bonded indebtedness, no provision of la:w exists whereby the park district 
becomes charged with any portion of the said bonded indebtedness and 
no way exists under the law whereby the ta..xmg authority or the bond 
issuing authority of any such subdivision may secure from the park com­
mission for said park district, ftmds for the payment of a proportionate 
share or any part of the said bonded indebtedness. 


