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"Sec. 1182. It shall be the duty of the director to divide the state into 
not exceeding fifteen divisions * * *. He shall appoint and assign to each 
of such divisions a resident division deputy director, who shall perform such 
duties as may be prescribed by the director * * *. Each division deputy director 
shall give bond in the sum of five thousand dollars, conditioned for the faith­
ful performance of his duties with sureties to the approval of the state highway 

director. * * * " 
"Sec. 1182-3. * * * All bonds hereinbefore provided for shall be con­

ditioned upon the faithful discharge of the duties of their respective positions, 
and such bonds * * * shall be approved as to the sufficiency of the sureties 
by the director, and as to legality and form by the attorney general, and be 
deposited with the secretary of state. * * * " 

Finding said bonds in proper legal form in accordance with the foregoing statutory 
provisions, I hereby approve said bonds as to form and return them herewith. 

3928. 

Respectfully, 
JOHN \V. BRICKER, 

Attorney General. 

SHERIFF-COUNTY COMMISSIONERS UNAUTHORIZED TO REIMBURSE IN 
1935 FOR SALARY PAID TO DEPUTY SHERI,FF FROM PERSONAL FUNDS 
OF SHERIFF IN 1934. (0. A. G. 1933, Vol. II, P. 893 APPROVED.) 

SYLLABUS: 
County Commissioners are not authorized to ~nake an appropriation in 1935 for the 

purpose of reimbursing a sheriff for salary paid by him from his personal funds to a 
deputy sheriff for ser'Vices rendered in 1934, when there was no appropriation therefor 
at the time those ser'Vices were rendered. (Opinions of the Attorney General for 1933 
Vol. ll, page 893, Approved and followed.) 

COLUMBUS, OHIO, February 8, 1935. 

RoN. W. RALPH PENCE, Prosecuting Attorney, Hillsboro, Ohio. 
DEAR SIR:-Your recent letter requesting my opinion reads as follows: 

"May I respectfully request your opinion upon the following: 
For the year 1934 the County Commissioners appropriated to the Sheriff's 

funds for deputy hire the sum of fifteen hundred fifty ($1550.00) dollars. Said 
funds became exhausted during the first nine (9) months of 1934. 

The Sheriff employed a special deputy during the latter half of 1934 and 
as shown by receipts given by said Special Deputy the Sheriff paid him out of 
his own personal fund for October, 1934, one hundred ($100.00} dollars; for 
November, 1934 one hundred ($100.00} dollars; for December, 1934, one hun­
dred ($100.00} dollars making a total of three hundred ($300.00} dollars. 

Realizing that his Deputy Fund was exhausted the Sheriff presented a 
claim to the County Commissioners under Section 2997 of the General Code of 
Ohio for three hundred ($300.00} dollars, to pay said Special Deputy or to 
reimburse the Sheriff. The claim was allowed by the County Commissioners 
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but the County Auditor now refuses to 1ssue his warrant or order to the 
County Treasurer for payment. 

The Auditor admits that there are ample funds under Section 2997 to 
pay the claim -but contends that payment thereof would be illegal except it 
be paid from the Deputy Fund above referred to which is now exhausted. 

The Sheriff claims that the Special Deputy was absolutely necessary and 
that among other things said deputy assisted in transporting persons accused 
or convicted of crimes and conveyed persons to and from State Hospitals for 
the insane, etc. 

QUESTION: Is it the duty of the County Auditor to issue his warrant 
in payment of the three hundred ($300.00) dollars, to pay the Sheriff or 
reimburse him for money paid the Deputy as explained above? If your answer 
should be in the negative what are the rights of the Sheriff and what would 
be the proper procedure to follow in order to obtain the three hundred 
($300.00) dollars expended for Deputy hire?" 

In a subsequent letter you have informed that the Sheriff presented his claim in 
the amount of Three Hundred ($300) to the Board of County Commissioners on 
January 7, 1935, and that said claim was approved on that day by the Board of County 
Commissioners. 

Rather than decide from which fund the claim may be paid it is first necessary to 
determine if the County Commissioners were authorized to approve the claim as 
presented by the Sheriff. 

Your statement of facts reveal that the County Commissioners, in 1934, appropriated 
Fifteen Hundred Fifty ($1550) dollars apparently pursuant to Section 2981, General 
Code, which authorizes a Sheriff to appoint and employ necessary deputies, fix their 
compensation, and discharge them. The following sentence is contained in Section 2981, 
General Code: 

"Such compensation shall not exceed in the aggregate for each office the 
amount fixed by the commissioners for such office." 

According to your statement the sum appropriated to the Sherifi under Section 2981, 
General Code, became exhausted before the end of the year 1934. As a consequence, 
because of the employment of a special deputy, there were insufficient funds with which 
to pay the salary of such deputy to the extent of Three Hundred ($300.00) dollars. 
The Sheriff's claim for reimbursement was presented and allowed by the County Com­
missioners January 7, 1935. 

By virtue of the provisions of Section 260-1, General Code, the fiscal year of every 
county shall begin at the opening of the first day of January of each calendar year and 
end at the close of the succeeding thirty-first day of December. 

Section 5625-29, General Code, provides for the annual appropriation measure and 
such supplemental appropriation measures as may be necessary, based on the revised 
tax levy and the official certificate of estimated resources or amendments thereof. 

Section 5625-30, General Code, reads as follows: 

"The total amount of appropriations from each fund shall not exceed the 
total of the revenue available for expenditure therefrom as certified by the 
budget commission or in case of appeal by the tax commission of Ohio. No 
appropriation measure shall become effective until there be filed with the 
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appropriating authority by the county auditor a certificate that the total appro­
priations from each fund taken together with all other outstanding appro­
priations, do not exceed such official estimate, and if amended the last amended 
official estimate, and in every case in which the appropriation does not exceed 
such official estimate, the county auditor shall give such certificate forthwith 
upon receiving from the appropriating authority a certified copy of the appro­
priation measure. Appropriations shall be made from each fund only for the 
purposes for which such fund is established." 

Section 5625-32, General Code, provides that any appropriation measure may be 
amended or supplemented from time to time, provided that such amendment or supple­
ment shall comply with all provisions of law relating to an original appropriation. 

Section 5625-33, General Code, reads in part as follows: 

"No subdivision or taxing unit shall: 

(a) Make any appropriation of money except as provided in this act; 

* * *. 
(b) Make any expenditure of money unless it has been appropriated 

as provided in this act (G. C. Sees. 5625-1 to 5625-39). 

(c) Make any expenditure of money except by a proper warrant drawn 
against an appropriate fund which shall show upon its face the appropriation 
in pursuance of which such expenditure is made and the fund against which 
the warrant is drawn. 

(d) Make any contract or give any order involving the expenditure of 
money unless there is attached thereto a certificate of the fiscal officer of the 
subdivision that the amount required to meet the same (or in the case of a 
continuing contract to be performed in whole or in part, in an ensuing fiscal 
year, the amount required to meet the same in the fiscal year in which the 
contract is made}, has been lawfully appropriated for such purpose and is in 
the treasury or in process of collection to the credit of an appropriate fund 
free from any previous encumbrances." 

In an opinion to be found in Opinions of the Attorney General for 1933, Vol. I, 
page 790, it was held as disclosed by the second branch of the syllabus: 

"In the event no appropriation is made for the payment of the salaries of 
policemen and firemen in a city operating under general laws, the said police­
men and firemen have no claim against the said municipality for their ser­
vices, although they continue in the service." 

This opinion was cited with approval in a subsequent opinion appearing in Opin­
ions of the Attorney General for 1933, Vol. II, page 893. The facts upon which the 
later opinion was based are so similar to the facts stated in your inquiry that I quote 
therefrom: 

"The amount of money appropriated by the board of county commissioners 
of a certain county for the employes in the office of the county surveyor, was 
exhausted on the 15th day of December, 1932. The commissioners, at that time, 
refused to make any additional appropriation. The employes continued to serve 
for the last half of December, 1932. 
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QUESTION: May the county commissioners make an appropnatwn in the 
year 1933 for the purpose of paying these employes for the last half of Decem­
ber, 1932 ?" 
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In response to that question, after recalling the pertinent prov1s1ons of Sections 
5625-29, 5625-30, 5625-32, and 5625-33, General Code, cited supra, the opinion said: 

"One of the main purposes of the budget act is to compel ·political sub­
divisions to live within their income. The appropriations for a year must not 
exceed the estimated receipts for that year, and all expenditures for that year 
must be within those appropriations. To allow an appropriation to be made 
in 1933 for payment of salaries for services rendered in 1932 .when there was 
no appropriation therefor, would, in my opinion, violate both the spirit and 
letter of this act. To say that obligations can thus be incurred without any 
appropriations therefor, to be paid by appropriations in subsequent years, 
would be to permit a political subdivision to create indebtedness for current 
operating expenses in one year far in excess of its income for that year. 

I am of the opinion therefore that county commissioners are not author­
ized to make an appropriation in 1933 for the purpose of paying the employes 
of a county surveyor for services rendered in the last half of December, 1932, 
when there was no appropriation therefore at the time those sen;ices were 
rendered." 

Feeling that the conclusions reached in the 1933 opinions quoted supra are correct 
and that the same are pertinent to your inquiry, it is my opinion that the Board of 
County Commissioners was unauthorized to make an appropriation in 1935 for the 
purpose of paying a Deputy Sheriff for services rendered during 1934, when there was 
no appropriation therefor at the time those services were rendered. 

The latter part of your question is: 

"If your answer should be in the negative what are the rights of the 
sheriff and what would be the proper procedure to follow in order to obtain 
the $300.00 expended for deputy hire?" 

It is quite apparent from the discussion herein that whatever moral obligation 
there might be ori the part of the county to reimburse the Sheriff, the. fact is that there 
exists no legal obligation so to do and no authority by which such reimbursement may 
be made. 

Respectfully, 

}OHN \V. BRICK'ER, 

Attorney General. 


