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were described and included in the provisions of Sections 2732, 4295, 7605 and 
7607, of the General Code. 

The questions of law contained in your second and third inquiries are now 
being adjudicated by the courts arising out of litigation in Cuyahoga County and 
I therefore can express no opinion thereon at this time. 

I am therefore of the opinion that township trustees may accept from deposi­
tories of township funds, and depository banks may deposit in lieu of the bond 
required by Section 3324 of the General Code, the securities mentioned in Sections 
4295 and 2288-1, General Code, therein imposed. (Opinions of the Attorney General, 
1928, page 108, approved and followed.) 

4077. 

Respectfully, 

GILBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

OFFICES INCOMPATIBLE-JUDGE OF SUPREME OR COMJ\WN PLEAS 
COURT AND CENTRAL COMMITTEEMAN-MEMBER OF CONGRESS 
IS STATE OFFICER-ARTICLE IV, SECTION 14, CONSTITUTION OF 
OHIO INAPPLICABLE TO MUNICIPAL JUDGE. . 

SYLLABUS: 
1. A j~tdge of the supreme court or of a court of common pleas may not be 

elected to the office of ce11tral committeeman. 
2. The office of member of Congress is an office under authority of this state 

-within the meani11g of the phrase as used in Article IV, Section 14 of the Consti­
tution. 

3. The provision of Article IV, Section 14 of the Constitution that votes for 
a judge of the supreme court or judge of the court of cotmno11 pleas for an electi·ue 
office, e.rcept a judicial office, shall be void, has no applitation to judges of a• 
municipal court. 

CoLUMBUS, OHio, February 20, 1932. 

RoN. CLARENCE J. BROWN, Secretary of State, Columbus, 0/zio. 

DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"The primary election this year, as you are aware, will be held on 
May lOth, and consequently the final filing date for Declarations of 
Candidacy, March 11th, is close at hand. 

In the primary this year, members of party controlling committees 
are elected in the same manner in which other candidates arc nominated. 
Article IV, Section 14 of the Constitution of Ohio reads as follows: 

'The judges of the supreme court, and of the court of common 
pleas, shall, at stated times, receive, for their services, such compensa­
tion as may be provided by law, which shaH not be diminished, or in­
creased, during their term of office; but they shall receive no fees or 
perquisites, nor hold any other office of profit or trust, under the au­
thority of this state, or the United States. All votes for either of them 
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for any elective office, except a judicial office, under the authority of this 
state, given by the general assembly, or the people, shall be void.' 

Taking these matters into consideration, we now have the question 
submitted to us, '~fay a judge run for party committeeman?' Again, 'Is 
a central committeeman a public officer?' 

Also in g1vmg consideration to the constitutional provisions referred 
to, will you please favor us with your opinion upon the following ques­
tions: 

First, is the office ':\fember of Congress', an office 'under the au­
thority of the State of Ohio', in the sense in which that phrase is used; 
and second, would votes cast in the November election for a municipal 
judge, running for member of Congress be void under the constitutional 
inhibition of th" section referred to, that is, Article IV, Section 14?" 

Your first question refers, I assume, to judges of the court of common pleas 
or to judges of the supreme court, since you quote the constitutional inhibition 
against such judges being elected to any elective office unc1er authority of this 
state, except a judicial office. 

Section 4785-63, General Code, provides for the election of central commit­
teemen in the following language: 

"The controlling committees of each political party or organization 
shall be a state central committee, consisting of two members, one a man 
and one a woman, from each congressional district in the state; a county 
central committee, consisting of one member from each election precinct 
in the county, or of one member from each ward in each city and from 
each township in the county, as the outgoing committee may determine; 
and such district, city, township or other committees as the rules of the 
party shall provide. All the members of such committees shall be mem­
bers of the party and shall be elected by direct vote at the primary held 
in the even numbered years. Candidates for election as state central 
committee members shall be elected at primaries in the same manner as 
herein provided for the nomination of candidates for office in a county; 
and candidates for election as members of the county central committee 
shall be elected at primaries in the same manner as provided herein for 
the nomination of candidates for county offices. Each party controlling 
committee shall elect an executive committee which shall have such 
powers as may be granted to it by the party controlling committee, and 
as may be provided by law. Existing state, district, and county com­
mittees shall continue to act and be recognized as such, until their suc­
cessors arc chosen as herein provided. Where a judicial, senatorial or 
congtressional district is comprised of more than one county the chair­
man and secretary of the county central committee from each county in 
such district shall constitute the judicial, senatorial or congressional com­
mittee of such district. Where a judicial, senatorial or congressional 
district is included within a county, the county central committee shall 
constitute the judicial, senatorial or congressional committee of such 
district." 

The following section, being Section 4785-64, refers to the organization of 
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party central committees, and Section 4785-65 provides the terms of service of 
central committeemen in the following language: 

"All party controlling committees, the selection of which is herein 
provided for, shall serve from the date of the party primary in the 
even numbered year at which they were elected, until the date of the 
next party primary in the next even numbered year, and until their 
successors are selected. In case of vacancies caused by death, resignation 
or removal from the precinct or district from which a committeeman 
was chosen, the controlling, or if authorized, the executive committee, 
shall fill the vacancy for the unexpired term by a majority vote of the 
members of such committee." 

Among the duties of central committeemen which arc pertinent to consider 
111 a determination of whether or not such committeemen hold an elective office 
under authority of this state within the meaning of Article IV, Section 14 of the 
Constitution, which you quote, arc those provided in Sections 4785-74 and 4785-94, 
General Code. Section 4785-74 provides as follows: 

"Candidates for presidential elector shall be nominated by delegate 
state conventions, the delegates to which shall be chosen at a primary 
election which shall be held on the second Tuesday in May 1932, and 
similarly every fourth year thereafter. The state committee of each 
political party shall determine the time and place for holding the state 
convention of such party and shall apportion the delegates and alternates 
throughout the state in proportion to its party vote for governor cast in 
the several counties at the last preceding general election. ·Each state 
committee shall also by resolution determine the ratio of representation 
in such state convention. In addition to nominating candidates for presi­
dential elector such state convention shall formulate the state party plat­
form for that year. 

In the year 1930 and every fourth year thereafter, the candidates 
for state offices, except judicial offices, the candidates for member of 
the General Assembly, the members of the state executive and central 
committees and the chairman of the county central and· executive com­
mittees of each political party shall meet at such place and time as the 
state central committee of such party may designate and shall forthwith 
formulate the state platform of such party, and such platform shall be 
made public when so formulated." 

Section 4785-94 provides that vacancies occurring m party nominations shall 
be filled by the executive committee of such party. 

It is clear in view of the foregoing provisions of the Election Laws of the 
state of Ohio that central committeemen arc elected to serve for a statutory term 
and that their duties are prescribed by statute. These duties, such as electing 
chairmen for the purpose of assisting in the formulation of state party platforms 
and such as filling vacancies occurring in party nominations comprise the exercise 
of a very important sovereign function in the state government. An application 
of the rules laid down by the courts for determining what is a public office which 
have been adhered to in innumerable decisions clearly disclosed that members of 
a party central committee, whether county or state, are public officers. State, ex rei. 
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vs. Htmt, 84 0. S. 143; State, e.r rel. vs. Coon, 4 0. C. C. (N. S.) 560; State, c.r 
rel. vs. Kennon, 7 0. S. 546. 

Specifically answering your first question, therefore, it is my opinion that a 
judge of the supreme court or of a court of common pleas may not be elected 
to the office of central committeeman. 

You next inquire whether or not the office of member of Congress is an 
office under authority of this state. In Opinion No. 3069, rendered under date 
of March 20, 1931, representatives in Congress were expressly recognized as state 
officers. The language of the opinion in regard to this matter is as follows: 

"Representatives in Congress represent the entire state, even when 
elected by districts, McPherson vs. Blacker, 146 U. S. 1, and in my opinion, 
are properly elected by the people of an entire state, unless otherwise 
provided by law, without any specific legislation providing for such elec­
tion other than general provisions for the election of officers to represent 
the entire state in any capacity, commonly called state officers, provision 
for the election of which is made by the general law relating to public 
elections. Section 4785-1, ct seq. of the General Code of Ohio." 

It is my opuuon, therefore, in answer to your second question that the office 
of member of Congress is an office under authority of this state within the mean­
ing of the phrase as used in Article IV, Section 14 of the Constitution. 

Your third question relates to whether or not the inhibition of Article IV, 
Section 14 of the Constitution here under consideration extends to municipal, as 
well as supreme court and common pleas judges. I am advised that the municipal 
judges to which you refer arc judges of the Municipal Court of the city of Toledo. 
Section 1579-281, General Code, relating to the municipal court of the city of 
Toledo provides that "The jitdges of the municipal court shall be nominated and 
elected by the electors of the city of Toledo at municipal elections in the same 
manner as judges of the court of common pleas are nominated and elected." 

The case of Fulton vs. Smitlz, 99 0. S. 230, is dispositive of your third ques­
tion. In that case, the court determined the matter of whether or not a duly 
dected, qualified and acting judge of the probate court of Muskingum County who 
had received a majority of votes cast for the office of Secretary of State was 
entitled to have the votes cast for him counted and considered as valid. Section 
4826, General Code, provided that "All votes for any judge for an elective office 
except a judicial office, under the authority of this state, given by the general 
assembly, or by tlic people, shall be void." After quoting Section 14 of Article 
lV of the Constitution, supra, the Supreme Court held: 

"The whole judicial article must be viewed and construed together, 
and, in the creation of the judicial structure in our system of jurispru­
dence, the constitutional convention and the people specifically selected 
two courts the judges of which should not be voted for except for a 
judicial office. 

Under rules which are familiar and sanctioned by experience, it must 
be presumed that when the makers of the constitution took up and con­
sidered the subject and specified the two courts as to which the pro­
hibition should apply they intended that as to the judges of other courts 
no such prohibition should be made. 

'vVc, therefore, hold that the provisions of Section 4826, General 
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Code, in so far as they apply to the judges of any of the courts created 
by the constitution other than the common pleas court and the supreme 
court, are invalid." 
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In specific answer to your third question, 1t IS my op11110n that the prov1s1on 
of Article IV, Section 14 of the Constitution that votes for a judge of the supreme 
court or judge of the court of common pleas for an elective office, except a 
judicial office, under authority of this state, given by the general assembly, or 
the people, shall be void, has no application to judges of a municipal court. 

4078. 

Respectfully, 

GILBERT BETT.MAN, 
Attorney General. 

BANK-1-IA Y A11END ARTICLES OF INCORPORATION TO CHANGE 
PLACE OF BUSINESS PROVIDING SUPERINTENDENT OF BANKS 
CERTIFIES APPROVAL. 

SYLLABUS: 
A bank, by amendment of its Articles of Incorporation, approved by the 

Superintendent of Banks, may change the place -where its business is to be trans­
acted from one city, village or township in the state of Ohio to another city, 
;:il/age or township in the state of Ohio. 

CoLUMBUS, Ouw, February 20, 1932. 

HoN. I. J. FULTON, .)'nperinteHdent of Banks, Co/wnbtts, Ohio. 

DEAR SIR :-I am in receipt of your communication reltuesting my opinion, 
which reads as follows : 

"Under date of June 17, 1931, you rendered to me your opinion No. 
3335, in which you stated, among other things: 

'It is my opinion that when a bank has a legally established branch 
in a village contiguous to the village in which its principal place of 
business is located, such bank may file with the Secretary of State its 
amended Articles of Incorporation, changing its principal place of business 
to that of its branch bank.' 

Since rendering this opinion, Section 710-73, therein quoted, has been 
amended, permitting a bank to operate branches in other parts of the 
county or counties in which the municipality containing the main branch 
is located. 

I now have an inquiry before me as to whether or not a bank may 
by an amendment to its Articles of Incorporation change its place of trans­
acting business from one municipality to another municipality, both of 
which are located in the same county but not being contiguous and would, 
therefore, appreciate your opinion." 


