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You inquire as to whether or not your board is subject to any juris­
diction whatsoever by the Director of Finance. As to this, your· atten­
tion is directed to the provisions of Section 154-28, General Code, which 
section defines the powers of the Department of Finance administered 
by the Director. The language is in part as follows: 

"The department of finance shall have power to exercise 
control over the financial transactions of all departments, offices 
and institutions, excepting the judicial and legislative depart­
ments, * * *." 

In view of the foregoing section, there is no doubt but that your board 
is in the came category in so far as the Department of Finance is con­
cerned as other state departments or boards. 

441. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 

PROBATE COURT-LEGAL ADVERTISING OR PRINTER'S 
FEES-NOT COSTS SUBJECT TO MINIMUM OF $10.00-
SECTION 10501-42, SUBSECTION 48 GENERAL CODE 
ESTATES UNDER $500.00. 

SYLLABUS: 
Costs of legal advertising or printer's fees for the publication of 

notice of appointment and other notices necessary to be made or . 
published in the Probate Court, are not such costs as referred to in sub­
section 48 of Section 10501-42, General Code, and are properly charge­
able by the Probate Judge in addition to the $10.00 minimum fee in 
estates not exceeding $500.00 in total value. 

CoLUMBus, OHIO, April 12, 1937. 

HoN. RoBERT C. CARPENTER, Prosecuting Attorney, Tiffin, Ohio. 
DEAR SIR: I am in receipt of your recent letter which reads as 

follows: 

"Article 48 of Ohio General Code, Section 10501-42 
limits the total fees of the Probate Judge chargeable against 
an estate, the assets of which do not exceed $500.00 in value, 
to $10.00. 
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I would like your opinion as to whether or not this limit 
of $10.00 includes printer's fees, as, for example, the publica­
tion of notice of appointment, or whether the $10.00 can 
be collected in addition to printer's fees." 

Section 10501-42, General Code, reads in part as follows: 

"The fees enumerated in this section shall be charged 
and collected, if possible, by the probate judge and shall be 
in full for all services rendered in the respective pro­
ceedings: 

48. Provided, however, that in estates the assets of 
which do not exceed five hundred dollars in value the 
total fees of the probate judge chargeable against such 
estate shall not exceed .......................................................... 10.00." 

The language of this section must be noted in that the words 
"chargeable against such estate" are used. This section of the Code 
refers to forty-eight different items of fees to be paid the Probate 
Judge in the administration of estates. Among these forty-eight 
different items it is noted that legal advertising or cost of printer's 
fees is not referred to. 

Section 10501-44, General Code, provides as follows: 

"For other services for which compensation is not other­
wise provided by law, the probate judge shall be allowed 
the same fees as are allowed the clerk of the court of common 
pleas for similar services." 

This provision takes in all other necessary charges or fees for 
services not provided for in Section 10501-42, General Code. 

Referring now to the proceedings in which it is necessary tbat 
notice to creditors and parties to the suit be given, the sections 
relating to the necessity of notice and advertisement state as regards 
the appointment of executors, administrators and other fiduciaries 
that the court shall cause the appointment to be advertised. As 
regards the notice or advertisement relating to land sale proceedings. 
the provision is that the executor, administrator, or guardian must 
give the notice. The words that the court shall cause the advertise­
ment to be made mean that the court may take upon itself the task 
of giving notice or advertising or compel the fiduciary to furnish 
proof satisfactory to the court that actual notice has been served 
upon the necessary creditors or parties, or adequate advertising has 
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been cumpleted. In any such case the cost of g1vmg such notice 
or of advertising must be borne by the fiduciary either personally 
or charging the same to the estate. 

The only case that I have been able to find having any bearing 
on such circumstances as you refer to is the case of In Re Joseph F. Crwn, 
a Minor, 31 N. P. (N. S.) 105. The syllabus by Juage Lamneck reads 
as follows: 

;'1. The limitation of a maximum of $10.00 in Probate 
Court fees chargeable in an estate, the assets of which do 
not exceed $500.00, as provided for in Section 10501-42, 
General Code, does not apply to a proceeding for settling a 
claim for wrongful injury. 

2. Sw:h limit-ation only applies t<;> proceedings in an 
estate listed in said section where the costs are taxed against 
the fiduciary in his fiduciary capacity, and not to proceed­
ings where the costs are taxed to other persons, or to pro­
ceedings not listed therein." 

There are two opinions of the Attorney General relating to this 
$10.00 minimum fee, the first in Opinions of the Attorney General 
for 1932, Vol. III, Page 1324, and the second in Opinions of the 
Attorney General for 1933, Vol. III, Page 1651, but neither is 
directly in point on your question. These opinions hold substantially 
that the $10.00 minimum fee applies not only to estates of decedents 
but also to estates of living persons, such as guardianships, and that 
the cost of other collateral proceedings in connection with estates 
is not included in the category of fees allowed the Probate Judge 
or the yarious steps in the administration of estates. 

In specific answer to your inquiry it is my opinion, in view 
of the foregoing, that the costs of legal advertising or printer's fees 
for the publication of notice of appointment and other notices neces­
sary to be made or published in the Probate Court, are not such 
costs as referred to in sub-section 48 of Section 10501-42, General 
Code, and are properly chargeable by the Probate Judge in addition 
to the $10.00 minimum fee in estates not exceeding $500.00 in total 
value. 

Respectfully, 
HERBERT S. DuFFY, 

Attorney General. 


