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to them. Applying the above rule and giving the words "authority and control" their 
natural and full meaning, the statute nevertheless would grant only the power to carry 
out the duties of the Conservation Council and to give to the Council complete super­
vision and superintendence of the enforcement of the fish and game laws. To hold 
otherwise would be to extend the language of the statute beyond its actual import and 
effect. 

\Vhether or not advertising space in such magazine is to be sold is of no impor­
tance in determining the question. 

It is accordingly my opinion, in specific answer to your question, that the Conser­
vation Council is not authorized to expend monies derived from the sale of fis·hing and 
hunting licenses, for the publishing of a magazine covering subjects relating to fish and 
game protection, preservation and propagation. 

Respectfully, 
jOHN W. BRICKER, 

1l ttorney General. 

4282. 

WORKMEN'S COMPENSATION ACT-UNDER H. B. #102 SELLER TO STATE 
OR ITS SUBDIVISIONS MUST FILE A,FFIDA VlT OF COMPLIANCE WITH 
WORKMEN'S COMPENSATON LAW-NON-RESIDENT WHO HAS NOT 
COMPLIED MAY NOT FILE AFFIDAVIT. 

SYLLABUS: 

1. Under /'he pro'Visions of House Bill 102 of the 90th General /{ ssemb/y, a J>er­
son as therein defined selling materials or supplies lo the state or its subdi'l!isions 
must certify under oath that such person "has fully complied with all the requirements 
of the workmen's compensation act of the state of Ohio." 

2. A non-resident of Ohio who is not doing busin:ess in Ohio and w/110 has not 
wmplied with the requirements of the workmen's wmpensation act of Ohio may not 
subscribe to such affida'l!it. 

COLUMBUS, OHIO, May 23, 1935. 

HoN. B. FRANK THOMAS, Superintendent of Purchases and Printing, Columbus, Ohio. 

DEAR SIR:-Your letter of recent date is as follows: 

"~'ill you kindly advise how the applicatiton of House Bill 102 will ap­
ply to purchases outside the state, especially to the stamp requirements, as we 
have a number scattered throughout the United States who will no doubt bid 
upon our requisitions." 

I am advised that the reference in the foregoing letter to0 the purchases ou~ide the 
state is to purchase from sellers who are not doing business· in this state,-that is to 
say, you desire my opinion on the question of your right to purchase materials or sup­
plies for the state from a seller domiciled outside of Ohio who is not doing business in 
this state, and your authority to consider a bid submitted by such person. 
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Sections 2 and 3 of House Bill No. 102 jof the 90th General Assembly provide as 
follows: 

SECTION 2. 

"So long as a recovery act shall remain in effect it shall be unlawful for 
any public agency to enter into a public contract with any person on behalf 
of the state or a political subdivision in this state or any institution supported 
wholly or in part by public funds, or to issue permits or licenses to do business 
to any person, unless and until such person ·shall have filed with the public 
agency an affidavit certifying to the following: 

(a) That said person, if engaged in an industry subject to an appJ10ved 
code of fair competition, is complying with all the provisions of such code 
and that he is a. registered member of said industry if registration is pro­
vided for in said code or by the code authority thereof; and 

(b) That such person has listed for taxation all property used in the 
production of the supplies and materials for which such public contracts are 
to be let; and 

(c) That such person has fully complied with all the requirements of 
the workmen's qompensation act of the state of Ohio." 

SECTION 3. 

"In case competitive bids are solicited for any public contract, the pub­
lic agency shall require each bidder to submit the affidavit prescribed by sec­
tion two of this act with his bid. No bid shall be considered unless- and un­
til such affidavit is so submitted." 

The word "person" as used in Section 2, supra, is defined in Section 1 of the act as 

~IIows: 

" 'Person' includes individuals, firms, partnerships and corporations where­
ever organized or incorporated." 

It is obvious that if a non-resident of this state desires to sell materials or supplies 
to the state, he must file the affidavit prescribed by Section 2, supra, otherwise s·uch non­
resident's bid may not be considered. The language of the act in this respect is 
couched in mandatory terms and. must be given mandatory effect. It is required that 
each seller affirmatively swear to three facts set forth in paragraphs a, b and c, supra. 
As to paragraphs a and b there is nothing contained in the language thereof which 
would preclude a non-resident of Ohio who is not doing busines-s in this state from 
making oath as to the facts therein set forth. The only requirement in paragraph a 
as to the matter of code compliance is that the affiant is complying with the provisions 
of the applicable code "if engaged in an industry subject to an approved code of fair 
competition". The language of this paragraph contains no reference to such code of 
fair competition as has been approved in this state and is not neoessarily limited in 
this respect. This same observation may be made as to paragraph b of Section 2, su­
pra, relating to the matter of having listed for taxation the property therein described. 

I come then to a con~deration of the requirement set forth in paragraph c of Sec­
tion 2, supra, that the seller certify "that such person has fully complied with all the 
requirements of the Wl<Hkmen's compensation act of the state of Ohio." This provis­
ion is not predicated upon a proviso that the affiant shall so certify if authorized or re­
quired to comply with the workmen's compensation act of this state, as is paragraph 
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a of the section predicated upon the proviso that there be an approved code governing 
the industry. The requirement as to certifying affirmatively that the seller has com­
plied wih the requirements of the workmen's compensation act of Ohio is clear and un­
ambiguous. I am unable to ascribe any meaning to this language as used by the legis­
lature other than that which is apparent on its face. Obviously, a person who is not 
doing business in Ohio and who accordingly may not comply with the workmen's com­
pensation act of Ohio may not affirmatively certify that he has complied with 
the requirements of such act. The case is somewhat analogous to the principle 
that an affirmative enactment of a new rule implies a negative of whatever is 
not included, and if by the language used a thing is to be done in a particular form 
it includes the ne!ptive that it shall not be done otherwise. IV ells vs. Super'Visors, 102 
U. S. 625, 26 L. Ed. 122. The legislature could well have provided that the affiant 
certify as to compliance with the workmen's compensation act of Ohio to the extent' that 
he is required by that act so to do, but to construe thi,s paragraph as containing, such 
a proviso requires the insertion of words therein not used by the General Assembly; 
this the courts will not do. The rule is well stated in Stanton vs.. Realty Co., 117 0. 
S. 345, wherein the Supreme Court said at page 349: 

"It is a general rule of interpretation 10f statutes that the intention of 
the Legislature must be determined from the language employed, and, where 
the meaning is clear, the courts have no right to insert words not used, or to 
omit words used, in order to arrive at a supposed legislative intent, or where 
it is possible to carry the provisions of the statute into effect according to its 
letter." 

A construction of paragraph (c) of Section 2, supra, as to complying with all the 
requirements 10f the Workmen's Compensation Act of Ohio, to the effect that the l~gis­
lature did not intend to limit the state and its subdivisions in purchasing only from 
those persons who are required or permitted to comply, might have some justifiable ba­
sis were it not that in this same section 2 of the act, as hereinabove noted, there is an ex­
press proviso as to those not required to comply with a code of fair competition. The 
inclusion of such proviso in paragraph (a) and the exclusion of such proviso in para­
graph (c) would indicate a legislative intent that paragraph (c) shall not be subject 
to such a proviso. There is here suggested, in this one section 10f the law, a clear ap­
plication of the doctrine of expressio unius est exclusio alterius. 

I am aware of the fact that this requirement of affirmative compliance with the 
Workmen's Compensati/on Act of Ohio might be said to discriminate against citizens 
of Ohio who have not complied with this last mentioned act. Section 1465-60, Gen­
eral Code, provides that employers that have in service three or more workmen or 
operatives regularly in the same business or in or about the same establishment under 
any contract or hire, are subject to the provisions of the \Vorkmen's Compensation Act. 
Ho\~ever, residents of Ohio who employ only one workman or operative are permitted 
to comply with the requirements of the \Vorkmen's Compensation Act. I refer to Sec­
tion 1465-71, General Code, which authiorizes employers in this state to comply with 
such act although they employ less than three such workmen or operatives, and is per­

missive in form. 
Whatever discrimination might exist as a result of this act, that is a matter of pol­

icy for the General Assembly and not within the province of the Att:orney General who 
must take the laws as he finds them and construe them in accordance with the rules of 
statutory construction as laid down by the courts. In S/in:g/uff vs. /Vea'Ver, et a/., 66 
0. S. 621, the first branch of the syllabus sets forth certain latitudes of interpretation 
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when the courts are confronted with ambiguities in legis·lation. The second branch of 
the syllabus is as follows: 

"But the intent of the la\\·-makers i' to he sought first of all in the lan­
guage employed, and if the words be free from ambiguity and doubt, and ex­
press plainly, clearly and distinctly, the sense of the law-making body, there 
is no occasion to re~r:>rt to other means of interpretation. The question is not 
what did the general assembly intend to enact, but what is the meaning of 
that which it did enact. That body should b~ held to mean what it has 
plainly expressed, and hence no room is left for construction." 

See also Schew vs. State, 83 0. S. 146. In State vs. Roney, 82 0. S. 376, it is said in the 
first branch of the syllabus: 

"The province of construction is to ascertain and give effect to the in­
tention of the legislature, hut its intention must be derived from the legislation 
and may not be invented by the court. To supply the intention and then give 
the statute effect according to such intention would not be construction but 
legislation." 

It is recognized that there might be an underlying constitutional question as to the 
validity of this classification of persons who may sell materials or supplies to the 
state and its subdivisions, but this office has long adhered to the principle that the 
power to set aside an act of the General A~sembly on the ground that it is violative 
of the Constitution is solely the prerpgative of the judiciary and a power vested solely 
in the courts; accordingly, no comment is made upon this phase of the question. 
House Bill 102, here under consideration, is perhaps loosely drawn, but in view of the 
clear language contained in paragraph (c) of section 2 thereof, it mmt be assumed 
that the legislature, whether wisely or unwisely, saw fit to limit the state and its sub­
divisions in purchasing materials and supplies from those persons who have met the 
requirements of the \Vorkmen's Compensation Act of this state. As stated by the 
court in Nelson vs. State, 41 0. App. 174, 181: 

"The wisdom or want of wisdom of the enactment of such a law was 
solely a question for the Legislature which enacted it, and its continuance in 
effect rests on the will of the voters. The sole duty of the courts is to construe 
and apply the law as it exists." 

In your inquiry you refer to stamp requirements. I assume that your reference is 
to the applicability of the so-called Sales Tax Act to purchases made by you outside of 
this state from persons not doing business in Ohio. House Bill 102 makes no reference 
to the Sale Tax Act and in view of the conclusion I have hereinabove indicated as to 
your lack of authority to purchase from such persons outside of Ohio, a reply to this 
phase of your question is unnecessary. Your attention is, however, directed to the fact 
that under paragraph 1 of Section 5 546-2, General Code, when the consumer in the state 
or any of its political subdivis·ions, the sales of material and supplies are expressly 
exempt from the pnovisions of the Sales Tax Act. 

Specifically answering your inquiry, it is my opinon that: 

1. Under the provisions of House Bill 102 of the 90th General Assembly, a person 
as therein defined selling materials or supplies to the state or its subdivisions 
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must certify under oath that such per~n "has fully complied with all the requirements 
of the workmen's compensation act of the state of Ohio". 

2. A non-resident of Ohio who is not doing business in Ohio and who has not 
complied with the requirements of the workmen's compensation act of Ohio may not 
subscribe to such affidavit. 

4283. 

Respectfully, 
JOHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

PEDDLER'S LICENSE REQUIRED ONLY OF PEDDLER \VHO ACTUALLY 
PEDDLES STOCK IN TRADE. 

SYLLABUS: 

A peddler's license issued pursuant to the provisions of Sections 6347 et seq., Gen­
eral Code, is required of those persons who actually peddle their stock in trade and is 
not required of those persons v:ho have a financial interest in the peddling 'of mer­
chandise hut who do not actively peddle such merchandise. 

COLUMBUS, OHIO, ,May 24, 1935. 

HoN. ,FERDINAND E. \VARREN, Prosecuting Attorney, Ottawa, Ohio. 
I) EAR SIR:-This will acknowledge receipt of your request for my opinion which 

reads as follows: 

"The Auditor !of Putnam County, Hon. John .F. Klein, on April 19, 1935, 
requested an opinion from your office and was forwarded a copy of Opinion 
4885 which Mr. Klein feels does not answer his problem. The question is 
relative to peddler's licenses issued by the County Auditor pursuant to Sec­
tion 6347 to 6355 inclusive. Briefly, the problem resolves itself to three ques­
tions: 

1st. A merchant with a fixed business sends out a salaried employee to 
peddle his wares. Is either the peddler or merchant subject to a peddler's 
license? 

2nd. A merchant with a fixed place of business furnishes merchandise 
to a third person wh;o goes out and sells the merchandise and turns all funds 
over to the merchant. At the end of a given period the merchant makes an 
accounting and pays the third party a certain per cent on the goods sold. Is 
either the merchant or the peddler subject to a license? 

3rd. A third person takes goods ;on consignment from a merchant with 
a fixed place of business and peddles same, paying the merchant a fixed price 
for all goods sold and retaining the balance as his profit. Is either the mer­
chant or the peddler subject to a license under this state of facts?" 

You do not state in your letter the methiod in which the "employe" 111 your first 
question and the "third person" in your second and third questions carry on their 
transactions. You refer to them, however, as "peddlers". I assume therefore that 

A. G.-20. 


