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States Statutes which make it a criminal offense to convey letters or packets out of the 
mail. 

3. \'i'hen instructions are given to transmit such information by express and such 
instructions are complied with, the giving therof constitutes a violation of the afore­
said statutes. 

39i7. 

Respectfully, 

}OHN \'i'. BRICKER, 
Attorney General. 

ESTATE-"ASSETS" AS USED IN SECTION 10501-42 G. C., INCLUDES REAL 
ESTATE AVAILABLE FOR PAYMENT OF DEBTS OF ESTATE. 

SYLLABUS: 
The term "assets" as used in paragraph 48 of section 10501-42, General Code, in 

connection <:.vith the word "estates," includes real estate which is available for or may 
be appropriated to the payment of the debts of an estate. 

COLUMBUS, OHIO, February 25, 1935. 

HoN. THOMAS G. JoHNSON, Prosecuting .4ttomey, Georgetov.m, Ohio. 
DEAR SIR:-This acknowledges receipt of your recent communication which reads: 

"A question has come up in our Probate Court here in Brown County 
which has been referred to me. The question is this: Is real estate an asset of 
the estate in computing court costs under Section 10501-42-48 of the General 
Code of Ohio?" 

Section 10501-42, General Code, a section of the new probate code, pravides, so 
far as pertinent, as follows: 

"The fees enumerated in this section shall be charged and collected, if 
possible, by the probate judge and shall be in full for all services rendered in 
the respective proceedings: 

1. For deposit of will ..................... . ............................ $1.00 

* * * * * * 
48. Providing, however, that in estates the assets of which do not exceed five 
hundred dollars in value the total fees of the probate judge chargeable against 
such estate shall not exceed .... 10.00." 

You inquire as to the meaning of the word "assets" underscored in the above 
quoted statute. An examination of the General Code does not reveal any definition of 
such word as used in such section or other related sections of the new probate code. 

It is a general principle of law that the legislature is presumed to have used words 
in statutes in their generally accepted meaning, unless there appears in the context or 
surrounding circumstances something clearly justifying a different use or meaning. 
Le<U.-is' Sutherland Statutory Construction, 2nd Ed., Vol. 2, Section 389, pages 747, 748: 
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Kiefer vs. State, 106 0. S. 285, 289; Industrial Commission vs. Roth, 98 0. S. 34, 39; 
Shafer vs. Streicher, 105 0. S. 528, 533, 534; and Schario vs. State, 105 0. S. 535. 

In the first paragraph of the syllabus of the last mentioned case, it is stated: 

"1. The language of the law, constitutional or statutory, should be given 
the ordinary and usual meaning of the words and phrases employed." 

It is to be noted that the legislature has used the word "assets" in section 10501-
42, General Code, in connection with the word "estate." 

I~ my opinion No. 1782, rendered October 26, 1933, and reported in Opinions of 
the Attorney General for 1933, Vol. III, page 1651, the word "estate" used in paragraph 
48 of section 10501-42, General Code, was construed. It was held in the syllabus as 
follows: 

"The word 'estate' as used in Subsection 48 of Section 10501-42 of the 
General Code, refers both to the estates of deceased persons as well as to es­
tates of living persons in guardianship or trusteeship proceedings under proper 
jurisdiction of the probate court, where the assets of such estates do not exceed 
five hundred dollars in value. As a consequence, the ten dollar limitation con­
tained in Sub-section 48 of Section 10501-42, General Code, applies to the total 
amount of fees chargeable by a probate judge against such estates, the assets 
of which do not exceed five hundred dollars in value, regardless of the nature 
or number of independent proceedings which may be involved in the adminis­
tration of such estates." 

Webster's New International Dictionary, in defining the word "assets" in con­
nection with its use with the word "estate" says: 

"Assets 

* * * * * * 
b. The entire property, of all sorts, of an insolvent or bankrupt, or of a 

person, association, corporation, or estate, applicable or subject to the payment 
of his or its debts. * * *" (Italics mine) 

Hence the ordinary accepted meaning of the word "assets" in connection with the 
word ·"estate" is "the entire property of all kinds of the estate applicable to the pay­
ment of its debts." Obviously real property as well as personal property is included 
within the ordinary meaning of the word "assests." 

In the case of Mutual Life Ins. Co. of New Yo·rk vs. Farmers' and Merchants Nat. 
Bank of Cadiz, Ohio, et a/., 173 Fed. Rep., 390, decided by the Federal Circuit Court 
of the United States, for the Southern District of Ohio, Eastern Division, on September 
16, 1909, it was stated in the third paragraph of the syllabus: 

"3. The term 'assets' in modern usage, as applied to decedents' estates, 
means property, real or personal, tangible or intangible, legal or equitable, 
which can he made available for, or may be appropriated to, the payment of 
debts." 

In the opinion, by Judge Sater, at page 397, it is stated: 

7-A. G.-Vol. I. 
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"The assets of an estate are 'the property in the hands of an heir, executor, 
administrator, or trustee, which is legally or equitably chargeable with the 
obligations which such heir, executor, administrator, or trustee, is, as such, re­
quired to discharge.' Fa'l!orite vs. Booher's Admr., 17 Ohio State 558. What­
ever may have been the definition affixed to the term 'assets' in the earlier 
history of the law, it means, in modern usage, as applied to decedents' estates, 
property, real, or personal, tangible or intangible, legal or equitable, which can 
be made available for, or may be appropriated to, the payment of debts. District 
Township of TVilliams vs. District Tp. of Jackson, 36 Iowa, 216; Stanton vs. 
Lewis, 26 Conn. 444, 447; 11 Am. & Eng. Ency. Law, 828, 829; 2 Cyc. 1111." 
(Italics mine.) 

There does not appear to be anything in the new probate code to indicate that 
the legislature intended that the word "assets" should have a different meaning than 
that given to it by modern usage. 

In passing, it may be stated that consideration has been given to the holding of 
the case of Nolan, Exrx. vs. Kroll, 37 0. App., 350, to the effect that in Ohio, real es­
tate of a decedent descends directly to heirs or devisees and is not assets of the es­
tate to be administered by the executor or administrator except when the personal es­
tate in his hands will not pay all the debts of the deceased. However, inasmuch as the 
legislature in enacting section 10501-42, paragraph 48, must be held to have intended 
to include within its provisions the assets of estates of living persons as well as of de­
ceased persons, under the interpretation of Opinion No. 1782, referred to herein, and as 
it did not define the term "assets," it would seem that for the purposes of such section, 
it intended the word "assets" to be considered in its ordinary meaning, viz., including 
real estate which is available for or may be appropriated to pay debts of the estate. 

Hence, I am of the opinion, in specific answer to your question, that real estate 
which is available for or may be appropriated to the payment of the debts of an es­
tate is an "asset" of such estate within the meaning of such word as used in paragraph 
48 of section 10501-42, General Code. 

3978. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

VACANCY-CHAIRMAN COUNTY CENTRAL COMMITTEE WHO REMOVES 
FROM PRECINCT INELIGIBLE TO CONTINUE AS CHAIRMAN O,F SAiD 
COMMITTEE. 

SYLLABUS: 
The removal of the chairman of a county central committee from the precinct from 

which he was elected creates a 'Vacancy in the office of chairman of such county cetttral 
cornmittee, since such person thereby ceases to be a member of such committee. 

COLUMBUS, OHIO, February 26, 1935. 

HoN. GEORGE W. SECREST, Prosecuting Attorney, 1Varren, Ohio. 

DEAR SIR:-This is to acknowledge receipt of your request for my opmwn as con­
tained in the following letter over the signature of your assistant: 


