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that the authorities of the municipality therein have no jurisdiction over the ditch, 
yet it is plain that the provisions of Section 6443 give to county commissioners com­
plete jurisdiction and there are no other provisions of law which take it away. What­
ever jurisdiction the municipality has over the ditch is concurrent with that of the 
commissioners: 

Coming now to your second question as to whether or not a petition presented by 
the mayor of the city is sufficient compliance with the law to authorize the commis­
sioners to act under the petition. 

Under an earlier form of the drainage laws as they were written prior to the recent 
codification it was provided by Section 6494, General Code, that the council of a mu­
nicipal corporation might authorize the mayor to present a petition, signed by him 
officially and addressed to the county commissioners, to locate and construct a ditch 
described in the resolution or they might authorize the mayor to sign officially a pe­
tition for a ditch to be presented to the county commissioners by parties interested 
whose lands are without the limits of the corporation. In the later codification this 
statute in such form was omitted and there was substituted in it place Section 6442, 
which I have quoted above. 

It will be noted that in Section 6443 and succeeding sections of the General Code, 
the word "owner is used as descriptive of the person who might present a petition 
and in Section 6442, supra, the word "owner is defined as including the mayor or 
council of a city or village. It would, therefore, seem to be clear that such definition 
of the word "owner is determinative of the question here under consideration. 

Answering your questions specifically it is my opinion that: 
1. The county commissioners have jurisdiction over the ditch which you have 

described as running through the city of Bellefontaine, and 
2. The county commissioners are authorized to act when a petition for a ditch 

improvement is presented to them by the mayor of the city of Bellefontaine. 

348. 

Respectfully, 
Enw ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

NOTES-ISSUANCE IN ANTICIPATION OF FUNDS ARISING FROM AN 
AUTHORIZED BOND ISSUE MADE UNDER SECTION 5654-1, GEN­
ERAL CODE, MAY BY RESOLUTION BE MADE TO BEAR DATES FOR 
FUTURE DELIVERY~ AUTHORITY OF FISCAL OFFICER TO CERTIFY. 

SYLLABUS: 
An issue of notes in anticipation of funds arising from an authorized bond issue made 

under Section 5654-1 may by resolution be made to bear dates for future delivery, and when 
such notes are sold, and a binding contract with proper security entered into with the pur­
chaser, whereby the purchaser agrees to take the notes and advance the money thereon when 
delivered in the future, the fiscal officer of the subdivision authori?Ang the issue, may cer­
tify that the money for the improvement is in the treasury or in process of collection. 

CoLUMBus, OHio, April 19, 1927. 

HoN. GEORGE H. BLECKER, Prosecuting Attorney, Mansfield, Ohio. 
DEAR Sm:-This will acknowledge receipt of your communication which reads 

as follows: 



AT-TORNEY GENERAL. 

"I have been informed that your office some time last year issued an 
opinion construing Sections 5654-1 and 5660 of the General Code in substance 
as follows: 

That if a political subdivision had passed a resolution under Section 5654-1 
to borrow money and that if said political subdivision should receive a letter 
from a bank or banks agreeing to take the notes in a sum not exceeding the 
amount authorized in the resolution when and as the money is needed from 
time to time, that the auditor or other fiscal officer would have the authority 
under Section 5660'G. C. to certify that the money required to meet a contract 
is in the treaury or in process of collection to the credit of the appropriated 
fund,-if such an opinion has been rendered by the office and you still con­
sider the same a proper interpretation of the act I would appreciate it if you 
would send me a copy of the opinion. 

However, if your department has not issued an opinion on the above 
question as to the auditor or other chief fiscal officer of a subdivision who holds 
a letter from a bank agreeing to loan money under a resolution to borrow by 
virtue of Section 5654-1 I would appreciate it very much if you would give 
me your opinion as to whether or not that would be a sufficient compliance 
of Section 5660 G. C. 

Section 5654-1 reads in part as follows: 

"Whenever the county commissioners of any county, the township trus­
tees of any township, or the board of education of any sChool district, have 
duly authorized the issuance of bonds for the constniCtion or improvement of 
roads, bridges, school houses, or other public buildings, such bond issuing 
authority may borrow money in anticipation of the issuance of such bonds 
in an amount not exceeding the estimated cost of such construction or im­
provement, and not exceeding the amotmt of bonds so authorized, and issue 
the notes of such political subdivision as evidencing such indebtedness. * * *" 

Section 5660 reads as follows: 

"No expenditure, excepting from the proceeds of bonds, shall be made 
unless authorized by appropriation both as regards purpose and amount, nor 
shall any expenditure be made from the proceeds of bonds tmless duly author­
ized or directed. No contract, agreement or other obligation calling for or re­
quiring for its performance the expenditure of public funds from whatsoever 
source derived, shall be made or assumed by any authority, officer, or em­
ployee of any county or political subdivision or taxing district, nor shall any 
order for the payment or expenditure of money be approved by the county 
commissioners, council or by any body, board, officer or employee of any 
subdivision or taxing district, unless the auditor or chief fiscal officer thereof 
first certifies that the money required to meet such contract, agreement or 
other obligation or to make such payment or expenditure has been lawfully 
appropriated or authorized or directed for such purpose and is in the treasury 
or in process of collection to the credit of the appropriate fund free from any 
previous and then outstanding obligation or certification which certificate 
shall be filed with such authority, officer, employee, commissioners, council, 
body or board, or the chief clerk thereof. The sum so certified shall not there­
after be considered unencumbered until the county, subdivision or district 
is discharged from the contract, agreement, or obligation or so long as the 
order is in force. Taxes and other revenues in process of collection or the 
proceeds to be derived from lawfully authorized bonds, notes, or certificates 
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of indebtedness sold and in process of delivery shall, for the purpose of this 
section, be deemed in the treasury or in process of collection and in the ap­
propriate fund." 

I take from your communication that the political subdivision about which you 
inquire has duly authorized the issuance of bonds for some one of the purposes for 
which bonds may be issued under Section 5654-1 of the General Code and has bor­
rowed money in anticipation of the sale of such bonds and issued notes evidencing 
such indebtedness. Some bank has advised the proper authorities of such political 
subdivision by letter that they :will take the notes and advance the money as needed, 
and your inquiry is whether or not under such circumstances the fiscal officer of the 
subdivision may certify that the money for the desired purpose is in the treasury or 
in process of collection within the meaning of Section 5660, supra. 

It will be noted from the provisions of Section 5660, supra, that no contract, agree­
ment or other obligation involving the expenditure of money shall be made or assumed 
until the auditor or chief fiscal officer certifies that the money required for the same 
is in the treasury or in process of collection to the credit of the appropriate fund and 
free from any previous and then outstanding obligation or certification. The ex­
pression: "In the treasury or in process of collection" is defined so far as it applies 
to notes in the last few lines of the portion of Section 5660 which is quoted above. 
It is there said in substance that legally authorized notes sold and in process of de­
livery shall be deemed for the purpose of this section (Section 5660) as being:in the 
treasury or in process of collection. 

Your inquiry therefore narrows down to the question whether under the cir­
cumstances which you have outlined the notes can be said to be sold and in process 
of delivery. · 

The former opinion of this department to which you apparently refer in your 
communication was not issued last year; but an opinion rendered September 24, 1925, 
reported in the Opinions of the Attorney General for that year at page 616 is perti­
nent to your inquiry. In that opinion there was an answer given to the following 
question: · 

"May notes be issued in installments as the money is needed for con­
struction in view of the provisions of Section 7 of Senate Bill No. 94?" 

Section 7 of Senate Bill No. 94 referred to in this question was codified as Section 
5660, supra. The attorney general in that opinion said: 

"Section 5654-1 of the General Code provides that the notes may be issued 
in an amount not exceeding the estimated cost. There does not seem to be 
any prohibition against the issuance of an amount of notes less than the esti­
mated cost, but the amount for which the contract shall be let shall be governed 
by the amount of the notes sold and in process of delivery. 

Should it be possible that separate contracts might be let as the construc­
tion progresses, then notes could be issued and sold in such amounts as would 
provide funds for letting separate contracts. This probably would not be 
workable generally. 

In cases where such plan of construction cannot be adopted, and it is 
necessary to let the contract as a whole, then it is not permissible under the 
provisions of Section 7 of house bill No. 94 to issue the notes in installments 
as the money is needed. However, there is no inhibition against the delivery 
of notes at a near, future date, or delivery dates may be given for the notes to 
be issued by the resolution authorizing the same, provided they have been 
sold at a bona fide sale and are in process of delivery at the time the certificate 
of the fiscal officer is furnished." 
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It will be noted that the Attorney General in the above opinion does not pass 
on the question of when the fiscal officer may certify that the money is in the treasury 
or in process of collection but limits the opinion to the question asked, that is whether 
or not notes may be issued in installments, and says that when the plan of construc­
tion is such that the contract therefor must necessarily be let as a whole, notes may 
be issued for future delivery at a near future date when the resolution authorizing the 
notes set out different dates in the future "provided they have been sold at a bona fide 
sale and are in process of delivery at the time the certificate of the fiscal officer is fur­
nished." 

The opinion presupposes a bona fide sale and process of delivery of notes to be 
delivered in the future before the fiscal officer can furnish the certificate required by 
Section 5660, supra. 

I am in accord with the opinion above referred to, so far as it goes, but it does 
not go so far as to answer your inquiry. It is clear that a bona fide sale must be made 
of the notes, and when this is done the requirement of being in process of delivery 
is met if a binding agreement is made with someone to take up the notes as issued 
in accordance with the terms of the resolution authorizing their issue and the sale 
made in pursuance thereof. The only question therefore to determine is whether, 
after a bona fide sale has been made, a letter from a bank or other person to the effect 
that they will take up the notes and advance the money thereon when the notes are 
delivered is a binding agreement. It is my opinion that unless the letter be backed 
up with proper and sufficient security, it would not be such a binding agreement as 
to justify the saying that the notes were in process of delivery. If, however, the reso­
lution authorizing the issuing of the notes provided for their issuance for future de­
livery and a bona fide sale was made of the notes in accordance with the terms of the 
resolution, a letter in such terms as to constitute a binding contract accompanied with 
proper and sufficent security to guarantee the performance of the contract as made by 
such letter would be sufficient to justify the conclusion that the money to meet a con­
tract, agreement or other obligation would be deemed to be in the treasury or in pro­
cess of collection, and the fiscal officer might so certify. 

349. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General 

APPROVAL, CONTRACT BETWEEN THE STATE OF OHIO AND THE 
MIDDLE STATES CONSTRUCTION COMPANY, COLUMBUS, OHIO, 
FOR STACK FOUNDATIONS FOR STATE SCHOOL FOR THE DEAF, 
COLUMBUS, OHIO, AT EXPENSE OF $32,790.00--SURETY BOND EXE­
CUTED BY THE FIDELITY AND CASUALTY COMPANY OF NEW YORK 

CoLUMBUS, OHio, April 20, 1927. 

HoN. HERBERT B. BRIGGS, State Architect and Engineer, Columbus, Ohio. 
DEAR Sm:-You have submitted for my approval a contract between the State of 

Ohio, acting by the Department of Highways and Public Works for the Department of 
Public Welfare, and The Middle States Construction Company, of Columbus, Ohio. 
This contract covers the construction and completion of General Contract for NEW 
'BUILDING FOR HOT WATER HEATING SYSTEM, including Stack Founda­
tions, (excltL~ive of Brick Stack, Plumbing, Heating and Ventilating and Electrical 


