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any !•art oi the cost of the imprm·ement, would he a simple taking of the 
property of one per,on for the hem•fit of another: and tht' assessment would 
he 1·nid. •:• ~· * " 

Section 6455, General Code, provides as follows: 

''The surveyor, in making his estimate of the amount to be assessed 
each tract of land, and the commissioners, in amending, correcting, con­
firming, and apprO\·ing the assessments, shall le1·y the a'sessments accord­
ing to benefits; and all land affected hy said improvement shall be assessed 
in proportion as it is specially henefitecl hy the improvement, a11d 1zut other-

0 " 'i.UlSC'. 

In the case of Chcsbrough \'S. Commissio11ers, 37 0. S. 508, the Ohio State 
Supreme Court held, that in the absence of e1·iclence to the contrary, it will he 
presumed that an apportionment of assessments under such a section is in accord­
ance with the benefits. To the same effect is the case of .Hiller vs. Com.missiollcrs, 
3 c. c. 617. -

An examination of Section 6454, General Code, which I deem unnecessary to 
set forth herein in full, serves to confirm my conclusion that the assessments for 
the cc.st of the imprm·ement arc to be hascd upon the sole consideration of benefits 
derived and without any reference to the proportionate cost of the improvement in 
the immediate vicinity of the property assessed. As aho1·e pointed out, the open 
and tiled portions of the ditch improvement were properly included in one petition 
and are considered as a single impro,·ement. It was held by the Ohio Supreme 
Court in the case of Goodman vs. Commissiollers, 41 0. S. 399, that it was im­
proper to grant a portion only of such a petition. The statutes above quoted 
clearly require the :tssessment of the entire improvement upon all property 
benefited. 

T am therefore cf the op11110n that the assessments for the improvement de­
scribed in your letter should be made as one unit under the petition for the im­
provement and that the fact that the contract price for one portion of the improve­
ment was relatively lower than that for another portion of the improvement, should 
ha1·e no effect upon the assessments. 

3014. 

Respectfully, 
EDWARD c. Tt:RNER, 

Attomey General. 

EXCISE TAX-::\IOTOR VEHICLE FUEL PURCHASED IX TANK CAR 
LOTS FRO:\l OHIO :\IA~UF,\CTURER-DE.\LER UABLE-REGJS­
TRATJO:\ PEIDIAXEXT. 

SY LLABL'S: 
There bei11g 110 pro7·isio1! in law for the <(•ithdra'Wal or ca11cellatin11 of the regis­

tration Clj a dealer i11 motor vehicle fuel, a person, firm or corporation, when once 
duly registered as a dealer, is responsible for the excise tax upon motor 11chide fud 
f'urchased i11 tank car lots from a perso11, firm or corporation producing, refinillg, 
preparing, distillillg, malwfacturing or compounding such motor vehicle fuel i11 Ohio. 
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Cuu·mlL',;, OHio. December 12, 1928. 

The Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GE:-;TLD!E~ :-This will acknowledge receipt of your recent communication, as 

follows: 

''The Pure Oil Company. who has a refinery at lTeath, Ohio, sold 
thirteen cars of motor \'chicle fuel tax unpaid to the S. & S. Oil Company. 
:\fechanicsburg. Ohio. The S. & S. Oil Company was once registered as a 
dealer under the Ohin gasoliuc tax law. hut as it did not want to deal in 
tax unpaid gasoline, we haYe not considered it as being a dealer since 
June 2, 1927. As a matter of fact, the S. & S. Oil Company registered 
only to account for the tax on one car of gasoline that it received which 
was discovered by one of our ga,oline tax examiners to he tax unpaid and 
unaccounted for to the state. 

Since we received your Opinion X o. 1271, dated :\ O\'ember 18, 1927, 
concerning Section 5526-4 of the General Code, we have been holding the 
Ohio refinery liable for the tax on all motor ,·chicle fuel which it refines 
in Ohio and sells to non-registered dealers: and the first purchaser liable 
for the tax on all motor Ychicle fuel which the retinery refines and sells 
in tank car lots to registered dealers: rnnsequently. we are holding the 
Pure Oil Company liable for th., tax on the motor Yehicle fuel rontained 
in the thirteen cars referred to abo,·e. but the Pure Oil Company contends 
that under Sections 5526, 5529-2 and 5533 of the General Code it is not 
liable for the tax and it sets forth the following reasons why it thinks it 
cannot be held for the tax: 

'1. The S. & S. Oil Company, the facts disclose, filed as a registered 
dealer on the second day of June. 1927, showing it to he a partnership and 
operating and doing business at :\lcchanicshurg, Ohio, for some reason, 
and there is no record hy what action so far as the office records in the 
Tax Commission di~close, after the same date of re~istration, the Com­
mission no longer carried them as among their registered dealers al­
though the S. & S. Company (partnership) continued in business and are 
still continuing in the same business to the present date. Therefore, it is 
our contl'lltioll that u11der Section 5526-4, G. C., The Pure Oil Compan}' 
properly made ship111ents to a registered deala and there is 110 liability 
whatsoc"L·er against The Pure Oil C omf>any to either collect or pay this tax. 
All it is required to do is to report all tank rar shipments to the Commis­
sion under intra state reports, upon which the gasoline tax is to be paid 
by the vendee, together with schedules :-upporting the same showing the 
tank car number, origination of shipment and destination of shipment and 
the consignee, which reports of The Pme Oil Company all set forth 
covering the period from February to September, inclusi,·e. It is our ~·irw 
of tlzc statute that anyone l~twilzg filed or bcco111ing a dealer by Yl'.lfislrat!011, 
continues as such dl'alcr and that the Tax Com111issio11 is ~l'itllvut mz}' 
u·arn111t of /me to al/m,· a cancellation or ~o.Jithdra~,·al, as the law makes no 
provision for the same. Especially would this he true regardless of the 
most Yiolent stretch of the imagination where the registered dealer was 
continuing to operate as in the past. 

2. It is our contention that when the S. & S. Company imported 
gasoline into Ohio whether they had filed a registration or not, they became 
purchasers and in turn thereby a dealer under the detinition of Section 
5526, G. C. 
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3. That hy the operatinn as carried on hy the S. & S. Company it 
automatically by law under further Sections not cited aho\·e in this letter. 
was subject to the tax. (Keep in mind that this gasoline was billed to 
them in intra state tank car shipments, said im·oices not containing any 
statement that the excise tax imposed on the gasoline had been assumed 
hy the dealer or that they had paid or would pay as pro\·ided by Section 
5532), and, therefore, when the S. & S. Company recei\·ed this gasoline 
and offered it for sale they btcame liable under Sections 5533 and 5529-2. 
regardless all together of the sections of the Gasoline Act.' 

\Ve kindly request that you give us your opinion as to who is liable 
to the state for the tax on the gasoline referred to above and if we are 
correct in holding the Ohio refiner liable for the tax on the motor \·chicle 
fuel that it refines in Ohio and sells to non-registered dealers." 

I note you refer to my opm1on 1\o. 1271, dated Kovember 18, l92i, and found 
in Opinions of the Attorney General for 1927, Vol. III, at page 2284. The language 
used in that opinion is clearly not dispositive of the question you now present, 
since the only conclusion reached was that the first purchaser in tank car lots of 
gasoline refined in Ohio should be regarded as the dealer, in the event that he is 
in fact a n:gistered dealer and that such purchaser must pay the tax on such 
gasoline. G 

With reference to Section 5526-4 of the General Code ( 112 0. L. 193), it was 
stated: 

"It will be noted that the sec~ion provides that in case any person, 
firm, etc., who 'refines' motor vehicle fuel and sells the same 'in tank car 
lots' to 'any purchaser who is a registered dealer,' the purchaser, and not 
the seller, shall he deemed to he the 'dealer' wit}Jjn the meaning of the 
act." 

Section 5526 of the General Code contains the following definition of the term 
"dealer": 

"'Dealer' shall include rl.ny person. firm, assoc•atJOn, partnership or 
corporation who imports or causes to be imported into the State of Ohio, 
any motor vehicle fuel or fuels as herein defined, for use, distribution or 
sale and delivery in Ohio, and after the same reaches the State of Ohio, 
also any person, firm, association, partnership or corporation who produces, 
refines, prepares, distills, manu factures or compounds such motor vehicle 
fuel as herein defined in the State of Ohio for use, distribution or sale 
and delh·ery in Ohio. Provided, however. that when any such person, 
firm, association, partnership or corporation so importing such motor 
vehicle fuel into this State, shall sell such motor \'chicle fuel in tank car 
lots or in its original containers to any purchasers for use, distribution or 
sale and delivery in this State. then such purchasers and not the seller 
shall be deemed the dealer as to the motor vehicle fuels contained in such 
tank car lots or original containers.'' 

This definition is qualified by the later enactment of Section 5526-4 of the Code 
under consideration in my prior opinion, as follows: 
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"In the ev<:nt any person. firm, association, partnership or corporation 
producing, refining, preparing, distilling, manu iacturing or compounding 
motor vehicle fuel in Ohio, shall sell such motor vehicle fuel in tank car 
lots to any purchaser who is duly registered as a dealer under the pro­
visions of Section 5528, General Code, then such purchaser and not the 
seller shall be deemed the 'dealer' as to the motor ,·ehicle fuel contained 
in such tank car lots." 

It seems apparent that the statement of facts contained in your letter comes 
expressly within the language of this section unless it he held that the S. & S. Oil 
Company is no longer a registered dealer. The Pure Oil Company is, of course, 
engaged in the business of refining gasoline in this State and in this instance it 
has sold motor vehicle fuel in tank car lots to a purchaser in Ohio. Accordingly, 
the only question remaining is whether or not the purchaser in this instance is a 
registered dealer and hence responsible for the tax, thus relieving the Pure Oil 
Company of its obligation, which it otherwise would have. 

In your statement of facts it appears that the S. & S. Oil Company was 
registered as a dealer with your Commission on June 2, 1927. You state that the 
registration ·was had solely for the purpose of accounting for one tank car of 
gasoline. The fact remains, howc\·er, that the company was duly registered as a 
dealer. It becomes necessary, therefore, to determine whether there is any pro­
vision for a qualified or temporary registration, the voluntary relinquishment by 
the dealer or the cancellation by your Commission cf a registration once made. 

Section 5528 of the General Code is as follows: 

"\Vithin thirty days after this act takes effect, each dealer, as herein 
defined, doing business within the State of Ohio, shall file with the tax 
commission of Ohio, a certificate stating the name under which such 
dealer is transacting business within the State of Ohio, the location of its 
principal office or place of business within the State, the names and ad­
dresses of the partners, if such dealer is a partnership, or the names and 
addresses of the principal officers, if said dealer is a corporation or an 
association. If such dealer is a corporation, organized under the laws of 
another state, territory or country, such dealer shall furnish evidence to 
the tax commission that it has complied with the laws of Ohio relating to 
the transaction of business in Ohio. After thirty days from the date when 
this act goes into effect, no dealer shall sell, use or distribute any motor 
vehicle fuel until such certificate has been filed, and in the case of a 
foreign corporation, such e\·idence of authority has been furnished. The 
tax commission shall receive and file such certificates a> comply with the 
terms of this act, and keep an alphabetical index thereof. L'pon filing the 
certificate herein provided for, such dealer shall pay to the tax commission 
of Ohio as a filing fee the sum of five dollars. Anyone becoming a dealer 
within this State after this act takes effect shall forthwith file the certifi­
cate herein provided for, and if a foreign corporation, the evidence of 
authority to do business in this State.'' 

I find no other pertinent provmon of the Code dealing with the subject of 
registration of dealers in motor vehicle fuel. The answer to your question, accord­
ingly, hinges upon the language of Section 5528, supra. This section requires the 
registration of each dealer in the State, as the word "dealer" is defined in the 
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Code, and it is quite obvious that the S. & S. Oil Company was such a dealer at 
the time of its registration in 1927. Although its status as a dealer may have been 
temporary, there is no provision of law making an exception or providing for any 
temporary registration. Once the registration is accomplished, it is the duty of 
the Tax Commission to file the certificates and keep an alphabetical index thereof. 
Xo provision is found for the withdrawal of a name from the index so required 
upon any contingency whatsoever. It inevitably follows that the company was 
without power to withdraw its name from the register and the Tax Commission 
likewise had no authority to cease treating the company as a registered dealer. It 
further follows that the Pure Oil Company, or any other similarly engaged organi­
zation, had the right to assume that the S. & S. Oil Company was a registered 
dealer and that accordingly sales of gasoline refined in Ohio to such company, in 
tank car lots, might and should be made tax free. 

\'Vhile I recognize the fact that the Legislature might well have provided some 
means whereby an organization, once registered as a dealer, could thereafter, upon 
change of the character of its business, withdraw that registration and relieve itself 
from the obligations imposed by law upon dealers in the way of reports, etc., it is 
sufficient to state that the Legislature has not so provided. 

In view of my conclusion, it is unnecessary to consider the other contentions 
made by the Pure Oil Company, and which you quote in your letter. 

By way of specific answer to your inquiry, I am of the opinion that, there 
being no provision in law for the withdrawal or cancellation of the registration 
of a dealer in motor vehicle fuel, a person, firm or corporation, when once duly 
registered, as a dealer, is responsible for the excise tax upon motor vehicle fuel 
purchased in tank car lots from a person, firm or corporation producing, refining, 
preparing, distilling, m"anufacturing or compounding such motor vehicle fuel in 
Ohio. 

3015. 

Respectfully, 
EDWARD C. TURNER, 

Attomey Gmeral. 

APPROVAL, XOTES OF EUCLID VILLAGE SCHOOL DISTRICT, CUYA­
HOGA COUXTY, OHI0-$100,000.00. 

CoLt:~Iut:s, OHIO, December 13, 1928. 

Hctirelllent Board, State Teachers Retirement System, Colu111b11s, Ohio. 

3016. 

APPROVAL, UOXDS OF ASHL.\ND CITY SCHOOL DISTrUCT, ASHLAXD 
COUXTY, OHI0-$4,500.00. 

CoLt:~IuL·s, 01110, December 13, 1928. 

hdrtslrial Com111issiu11 of Ohio, Columbus, Ohio. 


