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FOREIGX CORPORATIO~ OPERATING PUBLIC UTILITY-WHEX EX­
E:\IPT FRO~I FRAXCHISE TAX. 

SYLLABUS: 

A foreigll corporatio11 operating a public utility i11 Ohio, whose amwal report 
filed in accordance with the provisions of law pertaining to the excise tax, shows' 
that there is 110 amou11t due for such tax, is by the terms of Section 5503 of the 
General Code of Ohio exempt from thr pro•uisio11s of law relative to the franchise tax. 

Cor.u~rBus, OHIO, l\fay 20, 1927. 

The Tax Commission of Ohio, Columbus, Ohio. 
GEXTLO!EN :-This will acknowledge receipt of your recent communication as 

follows: 

"The Commission has been studying your opinion l\os. 206 and 3i9. 
One further question suggests itself. 

In opinion Xo. 206 it is held that a corporation organized in another 
state but operating a public utility in Ohio is exempt from excise tax in 
this state unless its report shows intrastate earnings. 

How then shall we apply Section 5503 of the General Code which 
provides that: 

'An incorporated company, whether foreign or domestic, owning and 
operating a public utility in this state, and as such required by law to file 
reports to the tax commission a11d to pay an excise tax * * * shall 
not be subject * * * ". 
to the Dempsey act. 

In the case therefore of a foreign utility company operating in this 
state which by reason of its method of operations is required to report 
only but is not required to report and pay an excise tax, is it the duty of this 
commission to require it to report and pay a franchise fee under the 
Dempsey act the same as other foreign corporations which own property and 
do business in Ohio?" 

The portion of Section 5503 of the General Code which you have not quoted 
has some bearing upon your question. The section in full is as follows: 

"An incorporated company, whether foreign or domestic, owning and 
operating a public utility in this state, and as such required by law to file 
reports to the tax commission and to pay an excise tax upon its gross receipts 
or gross earnings as provided in this act, and insurance, fraternal, beneficial, 
building and loan, bond investment and other corporations, required by law to 
file annual reports with the superintendent of insurance, shall not be subject 
to the provisions of Sections one to five inclusive of this act." 

You will note that the exemption from the franchise tax is made contingent upon 
the fact that the utility company is required by law to file reports to the Tax Com­
mission and to pay an excise tax upon its gross receipts or gross earnings as provided 
in this act. 

In my former opinion Xo. 206, rendered :\larch 19, 1927, it was held, as you state, 
that a corporation organized in another state but operating a public utility in Ohio 
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is not liable to pay the mmmlUm excise tax when no intrastate business is shown. 
That opinion also held that such a corporation was required to file the report of its 
earnings under the provisions of Section 5472 of the General Code so that it would 
affirmatively appear that no intrastate business was done. It therefore appears that 
such a corporation is required to file reports irrespective of whether or not it has 
intrastate business, and it also is required to pay an excise tax as provided in this act. 

Since, however, my previous interpretation of the terms of the act has been 
that no minimum fee is payable where there is no intrastate business, it is readily 
apparent that a company is fully complying with the law as to public utilities when 
it has filed its report, which, upon proper investigation, establishes that there is no 
tax due. 

I have no difficulty in reaching the conclusion that the exemption from the 
franchise tax provided by Section 5503 of the General Code in favor of public 
utilities is applicable to a foreign public utility, which is, by the terms of the excise 
tax law, not required to make any payment thereunder. 
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Respectfully, 
EDWARD c. TURNER, 

Attorney General. 

COUNTY BOARD OF EDUCATION-ELECTION OF A SUPERINTEN­
DENT OF SCHOOLS AT A SPECIAL MEETING IS NOT LEGAL. 

SYLLABUS: 
The\ election of a. superintendent of schools by a county board of education ar. 

a special meeti11g is not legal. 

COLUMBUS, OHIO, May 20, 1927. 

HoN. OscAR A. HuNSICKER, Proscwting Attomey, Akro11, Ohio. 
DEAR SIR :-I am in receipt of your request for my opinion as follows : 

'"I am writing for your opinion as to the legality of the election of a 
superintendent of schools by a county board of education at a special 
meeting not called for that purpose. 

You may assume the facts which give rise to this question to be 
substantially as follows: 

Our county board of education under General Code, Section 4733, has 
set the second ::\Ionday of each month as the date for holding its regular 
monthly meetings. \Ve will assume that the regular monthly meeting was 
not held on April II, 1927. That being the case the Secretary of the board 
of education wrote a letter to all members stating that it appeared that it 
would be convenient for the members to meet on Wednesday, April 20th, 
and unless he heard to the contrary the April meeting would be held at 
that time. The object and purpose of the meeting _was not stated in the 
not'ce. 

Assuming further that at the meeting held on April 20th, all members 
were present and proceeded to and did -elect a superintendent of schools; 
the question then arises whether the meeting of the Board was a legal 


