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to your question, that under the provisions of section 13439-2, General Code, it 
is the duty of the court to assign counsel for an indigent prisoner. The prosecuting 
attorney may not in his official capacity oppose the appointment of counsel by 
the court on the ground that the accused is not indigent, unless requested by the 
court to investigate the matter and his opposition is a result of such investigation. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

A ttomey General. 

2386. 

APPROVAL-BONDS OF WELLSTON CITY SCHOOL DISTRICT, JACK­
SON COUNTY, OHI0-$6,000.00. 

CoLUMBUS, OHio, March 20, 1934. 

Retirement Board, State Teachers Retirement System, Columbus, Ohio. 

2387. 

APPROVAL BONDS OF VILLAGE OF :MURRAY CITY, HOCKING 
COUNTY, OHI0-$3,560.00. 

CoLUMBUS, OHio, March 20, 1934. 

Retirement Board, State Teachers Retiremwt System, Columbus, Ohio. 

2388. 

CHILDREN'S HOME-TRUSTEES THEREOF NOT OBLIGATED FOR 
CARE AND SUPPORT OF MINOR WHERE TE).IPORARY C01VIMIT­
MENT TEMINATED BY SUBSEQUENT ORDER OF JUVENILE 
COURT. 

SYLLABUS: 
1. Under Sections 3093 and 1653 of the General Code, when the commitment 

of a minor to a children's home is merely ~emporary and such commitment is 
terminated by subsequent orders of the jwvenile court and there is no further 
commitment by the juvenile court to the children's home, the trustees of ~uch 
children's home are 110 longer obligated to provide for the care and support of 
such minors. 

2. Care and support of mi11ors after temporary commitmmt to a childrea's 
home is terminated diswssed. 
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CoLUMBUS, OHio, March 21, 1934. 

HoN. PAUL T. KLAPP, Prosecuting Attomey, Troy, Ohio. 

DEAR SIR:- I am m receipt of your communication which reads as follows: 

"May I please have your opinion upon the following questions which 
affect the Children's Home of this county. 

1. A child temporarily committed to the Children's Home by the 
Juvenile Court of this county ran away from the Home and committed 
a crime for which he was sentenced to the Boys' Reformatory at Lancaster. 
Subsequently this child was paroled and returned to this county by a 
Parole Officer, at which time he was committed by the Juvenile Court 
to the custody of a family, since it was thought improper to return him 
to the home. Shall the Trustees of the Children's Home now pay for 
the support and care of said child? 

2. A child was temporarily committed to the Children's Home by 
the Juvenile Court and was subsequently found to be tubercular. Upon 
order of the County Health Department the child was removed from 
said Home and placed with a private family for care, etc., under temporary 
commitment of the Juvenile Court. Shall the Trustees of the Children's 
Home now pay for the care, support and nursing of said child? 

3. In regard to the above two statements of fact, if it should be 
your opinion that the Trustees of the Children's Home should not pay for 
the support of either of these children, will you kindly give your opinion 
as to what Board shall so pay?" 

Section 3093, General Code, with reference to the guardianship and control 
of minors in the Children's Home, provides in part: 

"All wards of a county of district children's home, or of any other 
accredited institution or agency caring for dependent children who by 
reason of abandonment, neglect or dependence have been committed by 
the juvenile court to the permanent care of such home, or who have 
been by the parent or guardian voluntarily surrendered to such an institu­
tion or agency, shall be under the sole and exclusive guardianship and 
control of the trustees until they become of lawful age. The board of 
trustees may by contract or otherwise provide suitable accommodations 
outside of the home and may provide for the care of any child under its 
control by payment of' a suitable amount of (for) board, to a competent 
person, whenever the interests of such child require such an arrange­
ment. Children committed for temporary care or received by arrange­
m~nt with parent or guardian shall be considered under the custody and 
control of the trustees only during the period of such temporary care, 
except as hereinafter provided. * * * " (Italics the writer's.) 

Section 1653, General Code, with respect to the commitment of minors to 
institutions by the juvenile court, provides inter alia: 

"When a minor under the age of eighteen years, or any ward of the 
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court under this chapter, is found to be dependent or neglected, the 
judge may make an order committing such child to the care of the chil­
dren's home if there be one in the county where such court is held, if 
not, to such a home in another county, if willing to receive such child, 
for which the county commissioners of the county in which it has a 
settlement, shall pay reasonable board; or he may commit such child to 
the board of state charities or to some suitable state or county institu­
tion, or to the care of some reputable citizen of good moral character, or · 
to the care of some training school or an industrial school, as provided 
by law, or to the care of some association willing to receive it, which 
embraces within its objects the purposes of caring for or obtaining 
homes for dependent, neglected or delinquent children or any of them, 
and which has been approved by the board of state charities as provided 
by law. When the health or condition of the child shall require it, the 
judge may cause the child to be placed in a public hospital or institution 
for treatment or special care, or in a private hospital or institution which 
will receive it for like purposes without charge. * * * ." 

I call your attention to an Opinion of my predecessor found m Opinions 
of the Attorney General for 1929, Vol. II, page 1580, which held as disclosed 
by the first and second branches of the syllabus: 

"1. When the Juvenile Court of a county finds a child to be depend­
ent and permanently commits that child to a private institution as provided 
in Section 1653, General Code, said child thereby becomes the ward of 
said private institution and the trustees thereof become the guardian of 
the person of said child. 

2. If the said commitment is temporary, the trustees of the institu­
tion are the guardian of the person of the child so long as it is permitted 
to remain in said institution." 

Although this opinion had to do with "private institutions", the same result 
and reasoning is applicable to "children's homes". 

At page 1582 of the above opinion, it is stated: 

"* * * That is, so long as a child remains m the institution the 
trustees have exactly the same relationship to such child as to children 
who have been permanently committed, the difference being, however, 
that if a child has been permanently committed to the institution, there 
is no authority for any one to terminate the care afforded by the institu­
tion and the institution has full authority over the child thereafter. 
However, in temporary commitment the court could terminate that com­
mitment at any time and by terminating the commitment thereby terminate 
the control of the tmstees over the child by virtue of the act of the 
court. * * *." (Italics the writer's.) 

In both of your inquiries, the commitment of the minor by the juvenile court 
was temporary, and the juvenile court terminated the care and custody of the 
Trustees of such Children's Home by its subsequent orders. It is therefore my 
opinion, with reference to your first and second inquiries, that since the care, 
custody and control of the Trustees of the Children's Home was terminated in 
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l.Joth cases by the juvenile court's subsequent orders, the trustees of such home 
were no longer responsible financially for the care and support of such children 
after the temporary commitment to such institution was terminated. 

Your third question presents a problem of what boards, if any, should pay 
for the care and support of these children. I shall consider the two cases 
separately for the purpose of clarity, but I must state that there are not sufficient 
facts stated to give a categorical answer to either of them. 

In the statement of facts presented by your first question, the minor was 
sentenced and sent by the judge of the juvenile court to the Boys' Industrial 
School for committing a crime after running away from the Children's Home. 
V•lith reference to parole from such an institution, the following sections arc 
pertinent: 

"Sec. 2091. The board shall establish rules and regulation (s) under 
which inmates of the school may be allowed to go upon leave of absence 
until finally discharged. No inmate shall be given leave of absence, dis­
charged or transferred from the school except upon the written recom­
mendation of the superintendent. The board shall designate the number 
of field officers who may be employed to establish proper supervision 
over inmates on leave of absence." 

"Sec. 2092. The superintendent shall enforce such rules and regula­
tions, and retake any inmate so upon parole. The written order certifieu 
by the superintendent shall be sufficient warrant for any officer named 
therein to arrest and return such inmate to the school. An officer namefl 
in the order shall be under duty to arrest and return to the school any 
paroled inmate named therein." 

The case you present states that the miner in question was paroled by the 
superintendent and returned by the parole officer to the county from which 
he was committed to such institution. Assuming the jurisdictional question for 
the purpose of this opinion, the juvenile court then, because of his destitute 
circumstances and dependency, evidently made a temporary commitment of the 
minor to the custody of a private family rather than to the Children's Home. 

Section 1653, General Code, quoted supra, provides for several distinct 
forms of commitment by the juvenile court of neglected and dependent minors 
or wards of the court, whicli may be summarized as follows: 

1. To the care of the children's home, if there be one in the county; 

2. If there is no such home in a county, to a similar home in another county; 

3. To the board of state charities; 

4. To the care of some suitable state or county institution; 

5. To the care of some reputable citizen of good moral character; 

6. To the care of some training school or an industrial school as provided 
by law; 

7. To the care of some association willing to receive it, which embraces 
within its objects the purposes of caring for or obtaining homes for dependent 
or neglected children, or any of them, and which has been approved by the 
board of state charities as provided hy law. 

I call your. attention to an opinion of my predecessor found in Opinions of 
the Attorney General for 1922, Vol. I, page 148, which held as disclosed by the 
syllabus: 
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"1. Section 1653 G. C. while authorizing commitments by the juvenile 
court of dependent and neglected children to the care of suitable private 
individuals of good moral character, makes no provision m such cases 
for payment by the county commissioners of the board of such com­
mitted children. 

2. Section 3092 G. C. as amended in 109 0. L. p. 533, confers no 
authority upon county commissioners to pay the board of neglected and 
dependent children committed by the juvenile court to the care of private 
families or individuals in counties where a county children's home is 
provided." 

It is stated at pages ISO and 151: 

"It is noted that the only authority contained in section 1653 G. C. for 
payment of the committed child's board by the county commissioners, 
may be found in the phrase 'for which the county commissioners in the 
county in which it has a settlement shall pay reasonable board.' Judged 
from the position the phrase occupies as it appears in the opening para­
graph of the section, it is concluded that the same may be said to refer 
only to the optional commitment immediately preceding the phrase, and 
which is, a children's home in another county, willing to receive such 
child, and for which the county commissioners of the county in which 
it has a settlement, shall pay reasonable board. Hence the language of 
the phrase considered, together with the position it occupies in the 
section, is thought to indicate the legislative- intention of limiting the 
authority of the county commissioners for the payment of board of such 
children to those cases where there is no children's home provided in 
the county of the child's settlement, and commitment is made by the 
] uvenile Court of such children to a children's home in another county. 

An examination of section 3092 G. C. seemingly supports such a 
conclusion since this section expressly provides for the payment of board 
by the county commissioners, of such children as may be placed in the 
care of private families within the county by the juvenile court, in the 
event that there is no children's home in the county, or, in the event of 
the abandonment of one previously existing. It would seem therefore 
that section 1653 G. C. would not furnish the county commissioners 
with the authority to pay the board of the children committed by the 
] uvenile Court to the care of private families or individuals, since that 
contingency is apparently provided for only in those cases where there 
is no children's home within the county, or in the event of abandonment 
as previously mentioned. It is not believed moreover, that there is any 
other statutory provision authorizing the payment of such an expense 
from the county treasury, and since the board of county commissioners 
represents the county in respect to its financial affairs, only so far as 
authority is given it by statute, it can only be properly concluded that a 
negative answer should be given your first question." 

However, Section 1670, General Code, provides in part: 

"* * '" The Judge of the juvenile court may, with the approval of 
the board of county commissioners, arrange for the compensation of 
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mdividuals for the temporary care of dependent or delinquent children. 
Such private home> may be used in county which has not provided a 
detention home, or to supplement the home already provided. In order 
to have such private homes available for service an agreed monthlY. 
subsidy may be paid and a fixed rate per day for care of children 
actually residing therein. Such subsidy and per diem shall be paid from 
funds duly appropriated for detention home purposes, or, in case there 
is no such fund, from the general county fund upon presentation of 
properly itemized accounts approved by the judge of the juvenile court. 
All such boarding homes shall be approved in accordance with sections 
1352-1 and 1352-6, and the children therein shall be under the super­
vision of a probation officer of the juvenile court." 

Assuming the commitment of the minor by the juvenile court to have been 
temporary and to an approved boarding home as provided by Sections 1352-1 to 
1352-6, the county commissioners have authority to pay for the care and support 
of such minor. 

\<Vith reference to the second case presented, where a child temporarily com­
mitted to a children's home was subsequently found tubercular and upon order 
of the County Health Department, was removed and then temporarily committed 
by the juvenile court to a private family for care, I call your attention to Section 
3144, General Code, which provides inter alia: 

"* * * The state board of health upon a proper presentation of 
facts, shall also have authority to order removed to a municipal, county 
or district hospital for tuberculosis, any person suffering from tuber­
culosis, when in the opinion of the state or a local board of health, such 
person is a menace to the public and cannot receive suitable care or 
treatment at home, provided, however, that such person shall have the 
right to remove from the state." 

Section 1653, General Code, with reference to commitment by the juvenile 
court, also provides m part: 

"* * * When the health or condition of the child shall require 
it, the judge may cause the child to be placed in a public hospital or 
institution for treatment or special care, or in a private hospital or institu­
tion which will receive it for like purposes without charge. * * *." 

Section 3143, General Code, provides that the county commissioners may 
contract with the board of trustees of a district hospital, the county commissioners 
of a county maintaining a county hospital, or with the proper officer of a 
municipal hospital, for the care and treatment of residents who are suffering 
from tuberculosis. That section also authorizes the county commissioners to 
contract for such care and treatment with an association or corporation in­
corporated under the laws of Ohio for the exclusive purpose of caring for and 
treating persons suffering from tuberculosis, subject to the appro\·al of the State 
Board of Health. 

The General Assembly has made elaborate provisions for institutional care 
for persons suffering from tuberculosis and I find no express provision authorizing 
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permanent care by private families. 
SectioHs 3139 to 3147, inclusive, General Code, indicate that the cost for 

institutional care of indigent tubercular patients is to be granted by the county 
commiSSIOners. With reference to this aspect of the case, I call your attention 
to my opinion No. 1518, rendered September 6, 1933, which held as disclosed by 
the first branch of the syllabus: 

"The county commissioners and not the township trustees should 
render tubercular relief for a person requiring such relief in a sanatorium." 

However, in the particular inquiry you present, the commitment to such 
approved private home was evidently temporary and since the poor laws should 
be construed liberally, it is my opinion that by implication from the statutes for 
the care of tubercular indigents, the county commissioners could pay for their 
care and support in such approved private families pending commitment to an 
institution for tubercular patients. 

2389. 

Respectfully, 
}OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

OFFICES INCOMPATIBLE-CITY TREASURER AND SECRETARY OF 
CITY SINKING FUND TRUSTEES IF COMPENSATED AS SECRE­
TARY. 

SYLLABUS: 
A city treasurer may not at the !Same time hold the position of secretary of 

the sinking fund trustees of the same city if he is receiz,ing any compensation as 
such secretary. 

CoLUMBus, OHio, March 21, 1934. 

Burcazt of Inspection a11d Suterc•ision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, 

which reads as follows: 

"On January 9, the question was presented to this Department of 
whether a city treasurer could also act as secretary of the sinking fund 
trustees, by Mr. Lloyd G. Davis, City Solicitor of Conneaut. Vvc took 
the position that these two offices were incompatible, and could not be 
held by one person, and our reply follows: 

'Vve arc in receipt of your letter of the 9th inst., inquiring as to 
the compatibility of the office3 of city treasurer and secretary of the city 
sinking fund trustees. 

\,Yc have no direct opinion of the Attorney General upon this ques­
tion, but we call your attention to his opinion No. 3855, found on page 
1477 of the 1931 Opinions, the syllabus of which reads as follows: 

"Concurrent employment of a village clerk by the village council 


