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2013.

APPROVAL—BONDS CITY OF AKRON, SUMMIT COUNTY,
OHIO, $3,000.00, PART OF 1SSUL DATIZD APRIL 1, 1929.

Corumsus, Outo, March 4, 1938.

Retirement Board, State Public School Ewmployes’ Retirement Sysiem,
Columbus, Ohio.
GENTLEMEN !

RE: Bonds of City of Akron, Summit County, Ohio,
$3,000.00.

1 have examined the transcript of proceedings relative to the above
bonds purchased by you. These bonds comprise part of an issue of West
Tallmadge Avenue widening bonds, Series 1, in the aggregate amount of
$100,000 of a $490,000 authorization, dated April 1, 1929, bearing inter-
est at the rate of 434 % per annum.

From this examination, in the light of the law under authority of
which these bonds have been authorized, I am of the opinion that bonds
issued under these proceedings constitute valid and legal obligations of
said city.

Respectfully,
HerperT S. DUrry,
Attorncy General.

2014.

UNEMPLOYMENT COMPENSATION ACT—WHERE PART-
NERS IN LIMITED PARTNERSHIP USE MONEYS ON A
DRAWING ACCOUNT—SUCH MONLEYS NOT WAGLES—
PARTNERS NOT EMPLOYLES AS TERM IS USED IN OHTO
UNEMPLOYMENT COMPENSATION ACT.

SYLLABUS:

1. Moncys drawn by partners in a limited partnership by way of a
drawing account are not “wages” as that term is wsed in the Unemploy-
ment Compensation Act.

2. Partuers, in the absence of an agreement, cxpress or implied,
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to render services at a stipulated compensation, are not “employes” as
that term is used in the Ohio Uncemployment Compensation Act.

Coruanes, Owmio, March 5, 1938.

The Unemployment Compensation Conmmission of Ohio, 33 North Third
Strect, Columbus, Olo.
GENTLEMEN !
I am in receipt of your recent communication in which you ask the
following questions:

“1.  Ave drawing accounts of limited partners members of
a partnership organized under General Code Sections 8059 to
8073, considered to be wages under the Ohio Unemployment
Compensation Law?

2. Are such partners considered to be employes under
the Ohio Act and amenable thereto?”
The term “wages” is defined in Section 1345-1 (e) as follows:

““Wages’” means remuneration payable by employers for
employment.”

As a matter of fact, any amounts drawn by a partner against a
drawing account, as such, are chargeable against that partner and con-
stitute indebtedness to the partnership. A partner may draw such money
irrespective of whether or not services are rendered therefor. Further-
more, it is fundamental that a partner, in the absence of a specific agree-
ment indicating to the contrary or m extraordinary circumstances im-
plying an understanding, is not entitled to compensation for services
rendered as a member of the firm. The courts have even gone so far as
to say that this is true regardless of whether or not the services are ren-
dered before or after dissolution. Citing: Cameron vs. IFranucisco,
26 Ohio State 190.

This rule in regard to compensation is true of partners in a limited
partiership, as well as in the general partnership. In this regard it is
stated in 30 Ohio Journal, page 1193:

“General partners in a limited partnership have as between
themselves the same rights and duties as members of a general
partnership.” :

There is nothing to indicate that in this respect special partners in
a limited partnership are on a different footing. The only effect of a -~
special partner drawing money out by way of a drawing account is to
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render him liable to the partnership for the money so withdrawn. In
other words, the partnership has a clium against such a partner in the
amount he has withdrawn by way of a drawing account. General cred-
itors could, as | interpret the Limited Partnership Act, (Sections 8059,
et seq. General Code) levy on such indebtedness, as an asset of the
partnership.

As pointed out in your letter, the word “wages” is defined in Sec-
tion 1345-1 (¢) as “remuneration payable by employers for employment.”
In Section 1345-1 (I9), the word “remuneration” is defined as follows:

“‘Remuneration’ means all compensation payable for per-
sonal services, including commissions and bonuses and the cash
value of all compensation payable in any medium other than
cash. Gratuities customarily received by an individual in the
course of his employment from persons other than his employer,
shall be treated as wages payable by his employer. The reason-
able cash value of compensation payable in any medium other
than gratuities, shall be estimated and determined in accordance
with rules prescribed by the commission.”

It is quite obvious that under the above definitions, drawing ac-
counts cannot be considered as remuneration since money paid to a part-
ner in a limited partnership is not paid as “compensation payable for
personal services”.

In regard to your second question, it i1s peculiar that although most
of the terms used in the Unemployment Compensation Act are defined,

)

there is no definition in the Act for the term “employe”. The only indi-
cation is the following passage in Section 1345-1 (b) (1): )

“Tach individual employed to perform or to assist in per-
forming the work of any agent or employee of an employer shall
be deemed to be employed by such employer for all the purposes
of this act. * * *7

Iy 1s perhaps the only general description of what constitutes an em-
ploye in the meaning of the Unemployment Compensation Act.

As pointed out above, a partner in a limted partnership is not
entitled to compensation in the absence of a specific agreement therefor
for services rendered. Such a partner is one of the employers of the
various people being compensated by the partnership association. It is
difficult to see how a person could be at one and the same time his own
employer, or in other words, employed by himself.

In the recent case of Goldberg vs. Industrial Commission, 131 Ohio
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State 399, the Supreme Court of Ohio had before it the determination
of a question of whether members of a partnership were “workmen” or
“employes” as those terms are used in Sections 26 and 35 of Article II
of the Constitution of Ohio. Although the issue was not identical with
that here under consideration, the decision of the court is helpful as
indicative of the legal attitude toward this problem and I, therefore,
quote from page 404 of the opinion as follows:

“This Court is clearly of the opinion that a partner-employe
1s not embraced within the terms ‘workmen’ and ‘employes’ as
used in Section 35 with its mandatory provision for additional
compensation in case of violation of a specific requirement.”

Generally speaking, it seems that the term “employe” is used in the
Unemployment Compensation Act to indicate an individual who is not
the master of his own periods of employment, the main purpose of the
Unemployment Compensation Act being, as I understand it, to alleviate
the economic pressure occasioned when an employe, through circum-
stances over which he has no control, loses his employment. If this
be true, and I have above indicated that T think it is, a partner
would not fit the category of an employe as the term is used in the Un-
employment Compensation Act. In the absence of a specific agreement
to the contrary, a partner is not subject to the will of another as to
whether or not he should continue to render his services for the part-
nership, there being no contract of employment nor any control over the
services rendered.

In specific answer to your questions, therefore, it is my opinion that:
(1) Moneys drawn by partners in a limited partnership by way of a
drawing account are not “wages” as that term is used in the Unemploy-
ment Compensation Act; (2) Partuers, in the absence of a specific agree-
ment indicating a contract to render services at a stipulated salary or ex-
traordinary circumstances indicating that the services rendered by a
partner are to be compensated on the same basis as other employes, are
not “employes” as that term is used in the Ohio Unemployment Com-
pensation Act and are not amenable thereto.

Respectfully,
Hersrerr S. Durry,
Attorney General.



