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"A person who has been imprisoned in the penitentiary of any other 
state of the United States under sentence for the commission of a crime 
punishable by the laws of this state by imprisonment in the penitentiary is 
incompetent to be an elector or juror, or to hold an office of honor, trust or 
profit within this state, unless he has received a general pardon from the 
governor of the state in which he was imprisoned." 

The legislative history of Section 12390 and the plain import of its terms, and the 
fact that by Section 12391 the legislature has made provision for the disfranchisement 
of persons convicted of felonies in sister states where such felony is punishable by 
imprisonment in the penitentiary by the laws of this state, clearly shows that Section 
12390 applies only to persons convicted in the courts of Ohio for a felony denounced 
by the laws of Ohio. 

By its terms Section 12391 applies to persons who have been imprisoned in sister 
states and makes provision for the disfranchisement of such persons when the crime 
of which they were convicted is a "crime punishable by the laws of this state by im­
prisonment in the penitentiary." No provision whatever is made with reference to 
persons who have been imprisoned in Federal penitentiaries for crimes denounced by 
the laws of the United States, and this statute, being penal in its nature, the applica­
tion thereof can not be extended beyond the plain language used therein. 

While under the laws of some of the other states (see Cowan v. Prowse, 93 Ky. 156; 
Jones v. Board of Registrars, 56 Miss. 76) it has been held that conviction in a Federal 
court for a crime against the United States carries with it forfeiture of civil rights in 
the particular state, yet I am of the opinion that under the laws of Ohio, imprisonment 
in a Federal penitentiary for the crime to which your letter refers does not carry with 
it the forfeiture of any rights of citizenship in Ohio. This· is a matter which you may 
want to call to the attention of the legislature. 

I am enclosing herewith a copy of Opinion No. 242, this day issued to Honorable 
L. E. Harvey, Prosecuting Attorney, Troy, Ohio, which refers to another phase of 
your question. 

245. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

SPECIAL ASSESSMENTS-NIONEY NIAY BE BORROWED AND CERTIF­
ICATES OF INDEBTED~ESS ISSUED IN ANTICIPATION OF COL­
LECTION. 

SYLLABUS: 
By virtue of the provi.sions of Section 5655 of the General Code money may be borrowed 

and certificates of indebtedness issued in anticipation of the collection of special assess­
ments subject to the limitations contained in the statute. 

CoLUMBus, OHIO, March 28, 1927. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 
GENTLE:t1EN:-I am in receipt of your recent communication, which is as follows: 

"We respectfully request your written opinion upon the following ques-
tion. 
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Under the provisions of Section 5655 of the General Code may count~· 
commissioners anticipate the collection of speeial assessments? 

This question has specific reference to the following situation. In Allen 
c-ounty the commissioners have issued a large amount of certificates of indebt­
edness under the provisions of Section 6602-1 et seq., relating to the construc­
tion of sanitary sewers. Assessments have been properly levied but owing to 
the failure up to this time to place the tax duplicates in the hands of the county 
treasurer for the collection of taxes and assessments there will be no money 
on hand to pay the interest on such certificates of indebtedness due April 1, 
1927. The commissioners desire to know whether they may legally antic­
ipate the collection of the assessments by issuing certificates of indebted­
ness to pay this interest." 

Section 5655 of the General Code reads as follows: 

"In anticipation of the collection of current revenues in any fiscal year, 
the county commissioners of any county, the board of education of any school 
district or the township trustees of any township may borrow money and 
issue certificates of indebtedness therefor, but no loans shall be made to ex­
ceed the amount estimated to be actually received from taxes and other cur­
rent revenues for such fiscal year, after deducting all advances. The sums 
so anticipated shall be deemed appropriated for the payment of such cer­
tificates at maturity. The certificates shall not run for a longer period than 
six months nor bear a greater rate of interest than six per cent and shall not be 
sold for less than par with accrued interest. The proceeds of any such cer­
tificates shall be used only for the purpose for which the anticipated rev­
enues or taxes were raised, collected or appropriated. No political sub­
division or taxing district shall borrow money or issue certificates in antici­
pation of the February tax settlement before January 1 of the year of such 
tax settlement." 
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The authority given to the county commissioners to issue certificates of indebted­
ness in anticipation of special assessments for the building of sewers is that given by 
virtue of Section 6602-4 of the General Code which provides in part as follows: 

"For the purpose of paying a part or the whole of the cost of construc­
tion, maintenance, repair or operation of any improvement provided for in 
this act or for paying the sanitary engineer provided for under the provisions 
of this act, and for paying for his assistants and all his other necessary ex­
penses, the board of county commissioners may borrow money at a rate of not 
exceeding six (6%) per cent per annum on certificates of indebtedness to be 
signed by its president and clerk;such certificates of indebtedness shall be made 
payable at a time not more than five years from their date; or, for such pur­
poses, the board of county commissioners may issue bonds as herein provided, 
or may appropriate money from any funds in the county treasury available. 
After the adoption of'thc improvement resolution, to provide means to pay 
the cost of any such improvement, the board of county commissioners shall, 
by resolution of said board appropriate any funds in the county treasury 
available for that purpose, authorize the issuance of certificates of indebt­
edness, or authorize the issue of bonds of the county, in an amount not ex­
ceeding the estimated cost thereof by more than ten (10%) per cent, plus 
such amount as shall be necessary to pay the installments of interest on such 
bonds or on certificates of indebtedness to accmc before the first installment 
of taxes and assessments hereinafter provided for shall be collected." 
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Other sections of the General Code provide for the levying of assessments by county 
commissioners for the building of sanitary sewers and it is clear from the various pro- · 
visions of the law with reference th2reto, being Se3tions 6502-1, et seq., of the General 
Code that county commissioners have ample authority to build sanitary sewers and 
provide funds for tbe same by issuing certificates of indebtedness therefor as the county 
commissioners of Allen county have evidently done in the situation referred to in your 
letter. The difficulty at this time is .that installments of interest on such certificates 
of indebtedness will become due before assessments to pay the same can be collected 
by reason of the delay in the filing of the tax duplicate with the county treasurer. 
It is believed that if the assessment which will be collected at this present March col­
lection of taxes is the first installment of assessments for this particular improvement, 
that certificates of indebtedness might be issued to raise money for the payment of the 
interest on certificates of indebtedness which had been issued, by virtue of Section 
6602-4 which I have above quoted. However, it is not stated in your inquiry whether 
this is the first collection of a~sessments or whether there had been some installment 
of the assessment collected before. 

By virtue of Section 5655 supra, county commissioners are authorized to borrow 
money and issue certificates of indebtedness in any fiscal year in anticipation of the 
collection of current revenues. There is no limitation in the statute as to what this 
money may be borrowed for except that the proceeds of any such certificates shall 
be used only for the purpose for which the anticipated revenues or taxes were raised, 
collected or appropriated. For that reason, it is clear that the money may be bor­
rowed for any lawful purpose, so that our question here, is whether or not the term 
current revenues includes special assessments. If so, your question is answered, and 
it would seem clear that if the term current revenues includes special assessments 
the statute does authorize the borrowing of money and issuing of certificates of in­
debtedness therefor for all purposes, including the purpose for which the county com­
missioners of Allen county desire to borrow the money and in anticipation of special 
assessments and your question should be answered in the affirmative. 

If, however, the term current revenues does not include special assessments, then 
your answer should be in the negative. 

We get very little assistance from the terms of the statute itself in determining 
what the term current revenues is meant to include, nor are the definitions given in 
the law lexicons at all determinative of the matter. 

This statute, Section 5655 as pa'>sed March 9, 1923 (110 0. L., page 458) reads in 
part as follows: 

"In anticipation of the collection of current revenues in and for any 
fiscal year, (excepting taxes and assessments to be received for the payment 
of interest or principal of bonds, notes or other indebtedness), the county 
commissioners of any county, the board of educatlon of any school district 
or the township trustees of any township may borrow money and issue cer­
tificates of indebtedness therefor, but no loans shall be made to exceed the 
amount estimated to be actually received from such taxes and other current 
revenues for such fiscal year, after deducting all advances. * * *" 

It was later amended to read as it now reads, thus eliminating the clause included 
in parenthesis. 

It is evident from the provision in parenthesis that the framers of the statute 
considered the term current revenues as including special assessments. 

There being no exception in the statute as it now stands as to what current rev­
enues may be anticipated we must conclude that it means all current revenues includ­
ing special assessments. 

In considering the questions (liscussed in this opinion, I have assumed that the 
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original assessments made by the county commissioners of Allen county in anticipa­
tion of which it is proposed to issue certificates of indebtedness were valid assessments 
and that no objections have been filed thereto, and that sufficient time has elapsed 
since the assessments were levied that no valid objections can now be filed. 

I am therefore of the opinion that county commissioners may, subject to the 
limitations contained in Section 5655 of the General Code of Ohio, issue certificates 
of indebtedness when necessary to meet interest payments on other certificates of 
indebtedness issued in anticipation of the collection of special assessments levied for 
the building of sanitary sewers, provided of course the original a.~sessments were vl! 1;,• 

and no valid objection was made thereto. 
Respectfully, 

246. 

Enw ARD C. TuRNER, 
Attorney General. 

DISAPPROVAL, ABSTRACT OF TITLE TO LAND IN FRANKLIN COUNTY. 

CoLUMBus, Omo, March 28, 1927. 

HoN. CARL E. STEEB, Secretary, Board of Trustees, Ohio State University, Columbus, 0. 
DEAR Sm:-I have examined the deed, abstract of title, and encumbrance estimate 

submitted by you covering the following described property: 

Situated in the county of Franklin, state of Ohio and in the township of 
Franklin, and being part of the Third Section of the First Township and 18th 
Range, U. S. Military Lands, and bounded and described as follows: 

Beginning at the northeast corner of James Mitchell's tract of land, at 
a large stone; thence West fifty-eight (58) poles to the corner of Slyh's tract; 
thence thirty (30) poles north to a large stone; thence east forty-four (44) 
poles to the corner, to a stone in the road; thence along the road with the 
same, south thirty (30) poles to the pOint of beginning, containing nine and 
one-half (9~) acres and ten (10) square.rods of land. 

I. I find the deed to be a general warranty deed in proper form and to have 
been duly executed according to law, and that upon delivery ·such deed will be suf­
ficient to convey the title to said premises to the state of Ohio. 

I note, however, that the habendum of said deed reads: 

"To have and to hold said premises, with all the privileges and appur­
tenances thereunto belonging, to the said The State of Ohio, for the tt~e of 
The Ohio State University, its successors and assigns forever." 

Section 79.52, General Code, reads as follows: 

"The title for all lands for the use of the university shall be made in 
fee simple to the state of Ohio, with covenants of seizin and warranty, and 
no title shall be taken to the state for the purposes aforesaid until the attorney 
general is satisred that it is free from all defects and incumbrances." 

In view of the provisions of this statute, it is my opinion that the habendum of . 
the deed in question should read: 


