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Protected Mutual Insurance Association, whose incorporation is authorized by sec-
tion 9593 et seq. G. C. are returned to you herewith with my approval endorsed thereon.
Respectfully
Joan G. Price.
Attorney-General.
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OPTOMETRY LAW—TERM PEDDLING AS USED IN SECTION 1295:29
G. C. OF SAID ACT DEFINED—WHEN NON-RESIDENTS ARE AND
ARE NOT PERMITTED TO PRACTICE IN OHIO—SAID LAW NOT
APPLICABLE TO PHYSICIAN PRACTICING UNDER AUTHORITY
OF LICENSE ISSUED UNDER LAWS OF THIS STATE.

1. The term “peddling’ as used in section 1295-29 of the Optometry Act includes
practicing optometry from door to door; that is, where the solicitation and optometrical
treatment occur concurrently ot the place of the patient, rather than ol any fized place of
business of the optometrist. Such term excludes the act of merely soliciting patients or
customers to come to such place of business for such treatment.

2. Under section 1295-32 non-restdents not possessing the educational qualifica-
tions required by the state of Ohio are not eligible to take the standard optometrical examina-
tion, but such non-residents who have been practicing in their own staie for two full years
wmmediately prior to the passage of such aci, and are of good moral character, shall be en-
titled to take the limited examination provided for in that section.

3. A physician practicing under authority of o license issued under the laws of this
state is exempt from oll of the provisions of such act.

Covumsus, OnIo, August 3, 1920.

The Ohio State Board of Optometry, Colmhbus, Ohio.
GentLEMEN'—Acknowledgment is made of the receipt of your request for the
opinion of this department, 2s follows-

“This department requests an opinion from your office in regerd to the
following questions, which have come to us from optometrists throughout
the state in regord to interpretation of different sections of the law, known as
house bill No. 240, found in 108 O. L. 73.

1. Section 1295-29. What constitutes peddling? Is soliciting—send-
ing out men to meke 2 canvass for business, peddling?

2. Section 1295-32. Are non-residents, who lisve been in practice in
their own state prior to the passage of this act, eligible to teke the Ohio stard-
ard examination, when they do not meet with the educestional quelifications
for same?

3. Scction 1295-33. Can 2 physician, who is exempted by this low, from
examingtion, advertise himself &s an optometrist? Or is this term restricted
to those who are licensed under the law?”

Section 1295-29, involved in your first inquiry, in part provides:

“Peddling from door to door, is specificelly forbidden under penalty
of revocation of said certifieate by said board.”
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Webster defines “peddled” as a transitive verb, as follows:

“To go about and sell to retail and carry around from customer to cus-
tomer; to hawk; to retail in very small quantities.”

Bouvier's law dictionary defines “peddlers’ to be*

“Persons who travel about the country with merchandise for the purpose
of selling it; an itinerant trader who cexrrics goods ebout in order to sell them
and who actually sells them to purchesers, in contradistinction to a trader

%

who hes goods for sale and sells them, at o fixed place of business * * .

In Ballou vs. State, 87 Als., 144, it is held that the distinctive feature is not so
much the mode of transportstion ag the fact thet the peddler goes about from house
to house or place to place carrying his merchendise with him and concwrrently sells
and delivers it.

In Cigar Stores Co. vs. Von Barger, 7 O. N. P. (N. 8.) 420, it is said that the word
“peddler’” means “an ambuletory person, not a merchent with a fixed location.”

The term used in the section under discussion of itself is suggestive of the defini-
tions zbove quoted, and further suthorities necd not be cited. It may be concluded,
therefore, that the term ‘‘peddling” as used in section 1295-29 of the optometry act
includes practicing optometry from door to door; thot is, whore the solicitation and
optometrical trestment occur concurrently =t the placs of the patient, rather than at
any fixed place of business of the optometrist. Such term excludes the act of merely
soliciting patients or customers to come to such place of business for such trestment.

Your second inquiry relative to the rights of non-residents under section 1205-32
is solved by that pext of this section which provides for the gruntmg of a license by way
of reciprocity, requiring the applicant to show

“glso that the standard of requirements adopted and enforced by sa,ld board
is equal to that provided for by this act, * * *7”

In your statement it is said that the non-residents about whom you inquire do not
meet with the educational qualifications of this state. This results in a negative
answer to your question so far as your question relates fo section 1295-32.

However, if such non-residents had been engaged in the practice of optometry in their
own state for two full yearsimmediately prior to the passage of the act of which section
1295-32 and 1295-28 are & part, then 2 different question would be presented.

Section 1295-28 in part provides:

“Any person who has been engaged in the practice of optometry in this
state for two full years immedintely prior to the passage of this act, or for one’
year in this, and for the year preccding it in another state, and is of good
charactes shall be entitled to take a limited examination covering the follow-
ing only:’ (Then follow an enumeration of the subjects of examination,
which it is not necessary to repeat.)

From this it follows that there are no educational quelifications required of those
who have been practicing according to this past of section 1295-28, and one who had
been practicing the required length of time in his own state and otherwise complied
with the act, would be within the class who could show a standard of requirements
equal to that provided for by this act, and it would be the intent and purposc of the
act to grant a license to such applicants.

As to your third question, it is noted that you refer to section 1295-33. Section
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1295-34 is the scction which pertains to the matter stated in question No. 3. That
section in part provides-

“The provisions of this act shall not apply (a) to physicians or surgeons
practicing under authority of licenses issued under the laws of this state
for the practice of medicine or surgery.”

While other parts of the optometry act, particularly section 1295-22, make it un-
lawful for any person to practice or hold himself out as a practitioner of optometry
without a license from the state board, yet the provisions of section 1295-34, above
quoted, certainly have the effect of exempting physicians from all of the provisions of
the entire act, and the answer to your third question is also in the negative.

Respectfully,
Joan G. Prick,
Atorney-General.
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JUVENILE COURT—PERSON COMMITTED BY SAID COURT TO BOARD
OF ADMINISTRATION FOR EXAMINATION BY BUREAU OF JUVE-
NILE RESEARCH—WHERE PERSON DECLARED INSANE AND AS-
SIGNED TO HOSPITAL FCR INSANE—LEGALLY IN SAID INSTITU-
TION—CLOTHING FURNISHED SUCH PERSON NOT CHARGEABLE
AGAINST COUNTY OF SAID PERSON’S LEGAL RESIDENCE UNDER
SECTION 1962 G. C.

1. When a person has been commitied by the juvenile court to the board of admin-
istration tor examination by the bureau ot juvenile research and has by that burcau been
declared to be insane and recommended to be a.signed to o hospital tor the insane for ob-
servation and treaiment, such person s legally in said institution.

2. Clothing turnished such person so received by the .uperintendent of an insts
tution for the insane may not be charged against the county of said person’s legal residence
under seciion 1962 G. C.

CovumBus, OnI1Oo, August 3. 1920.

Ohio Board of Adminisiration, Columbus, Ohio.
GeNTLEMEN '—The receipt is acknow1edged of your recent request which is as
tollows:

“One E. M. was recently committed by the juvenile court of Cuyahoga
county to the board of administration for examination at the bureau of ju-
venile research.

The bureau diagnosed the case as psychopathic, and recommended that
the boy be assigned to the Cieveland State Hospital for treatment and further
ol servation.

Under the laws of this state all commitments to our hospitals for the insane
must be made through the probate courts; the probate judge must see that
each patient he commits has proper clothing, which shall be paid for by the
county.

In this particular case the boy did not have proper clothing upon his
admission to the hospital, and the question has arisen as to whether or not
the superintendent of the hospital could supply the clothing and charge it



