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rent to light its school rooms, paying a connection fee in order to receive 
such current where such fee is required by the lighting company as a condi­
tion precedent to the furnishing of current for light. 

2192. 

Respectfully, 
]om< G. PRICE, 

Attorney-General. 

STATE BO:\IW OF ACCOUNTANCY-SECTION 1375 G. C. CONSTRUED­
APPLICANT ENTITLED TO O~E ADDITIONAL EXAMINATION 
WITHOUT ADDITIONAL FEE. 

Under the provisions of section 1375 G. C. the examination fcc of $25 charged 
by the state board of accountancy entitles the applicant to one additional examination 
within eighteen months without the payment of an additional fee. 

CoLUMnus, OHio, June 25, 1921. 

State Board of Accountancy, Columbus, Ohio. 
GENTLEMEN :-Your letter of recent date received 111 which you request 

the opinion of this department, as follows: 

"Section 1375 G. C., reads as follows : 
"At the time of filing the application for such examination and cer­

tificate, each applicant shall pay to the treasurer of the state board 
of accountancy a fee of twenty-five dollars. Such examination fee 
shall not be refunded, but an applicant may be re-examined without 
the payment of an additional fee within eighteen months from the 
date of his application. (99 v. 332, Sec. 4.) 

The question has arisen as to whether, in case more than two ex­
aminations are conducted within any eighteen months period, appli­
cants may sit in each of the examinations held within said period or 
whether the statute contemplates that only one re-examination be 
granted without the payment of an additional fee. 

There has arisen a difference of opinion among the members of the 
board as to the interpretation of this section and as to whether an 
applicant may sit in more than two examinations within such eighteen 
months period without the payment of an additional fee. It is the 
opinion of part of the board that the law con-templates that appli­
cants shall be permitted only one additional examination without the 
payment of ~n additional fee provided that the re-examination is taken 
within eighteen months subsequent to the first examination. 

Your advice as to the duty of the board in this particular is re­
spectfully requested." 

General Code, Section 1374, provides as follows: 

"Each year, the state board of accountancy shall hold an exami­
nation for such certificate. Each applicant shall be examined in 
theory of accounts, practical accounting, auditing and commercial law 
as affecting accountancy. If three or more persons apply for certifi-
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cates within not less than five months after the annual examination, 
the board shall hold an examination for them. The time and place of 
each examination shall be fixed by the board." 

General Code, Section 1375, provides: 

"At the time of filing the application for such examination and 
certificate, each applicant shall pay to the treasurer of the state board 
of accountancy a fee of twenty-five dolars. Such examination fee 
shall not be refunded, but an applicant may be re-examined without 
the payment of an additional fee within eighteen months from the date 
of his application." 
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The above two sections when read together would lead to the conclusion 
that the general assembly in passing the sections had in mind particularly the 
fact that there would be one examination each year. In tl;lis event it would 
be possible for the applicant to take one repeat examination. 

Funk & vVagnalls' New Standard Dictionary oLthe English language says 
as follows: 

"Re-, prefix. Back; backward; again; again and again; against; 
anew; over; opposite. 

The following words in which re- has its unmodified meaning of 
again, anew, are practically self-explaining in connection with the defi­
nitions of their root-words." 

Then follows a long list of words, one of which is "re-examine." It may 
also be noted that General Code, Section 1277, which provides a fee for the 
examination of applicants to the practice of medicine and surgery, provides 
as follows: 

"On failure to pass such examination the fee shall not be returned 
to the applicant, but within a year after such failure he may present 
himself and be again examined without the payment of an additional 
fee. * * *" 

In State ex rei. vs. Bish, 22 0. D. (N. P.) 480, the court said: 

"In the construction of statutes, words and phrases are to be taken 
in their plain, ordinary or usual sense, unless they are technical words 
and phrases in which case they are to be construed according to their 
technical meaning." 

In Sec. 1375 G. C. the word "re-examined" ts interpreted to mean "again 
examined." 

Considering the facts as above stated it is the conclusion of this depart­
ment that the word "re-examined" as used in General Code, section 1375, means 
"again." This being true the applicant mentioned in General Code, section 
1375, is entitled to but one extra examination. 

Respectfully, 
]OHN G. PRICE, 

Attorney-General. 


