ATTORNEY GENERAL 1607

entitled to their per diem compensation for days required coming to ana
returning from the place where meetings of vour board are held. The
syllabus of this 1915 opinion is as follows:

“Members of the State Dental Doard may be paid compen-
sation only for the days on wlich such board is actually in ses-
sion for the transactton of the business and performance of
the official duties of such board.”

An application of the doctrine oi administrative practice is here in-
dicated. Tt is said in State, cx rel vs. Brown, 121 O. 8. 73, 75:

“lt has been held in this state that ‘administrative interpre-
tation of a given law, while not conclusive, is, it long continued,
to be reckoned with most seriously and is not to be disregarded
and set aside unless judicial construction makes it imperative
so to do.” Industrial Commission vs. Brown, 92 Ohio St., 309,
311, 110 N. L., 744, 745 (L. R. A, 19168, 1277). See, also,
36 Cyc., 1140 and 25 Ruling Case Law 1043, and cases cited.”

In specific answer to your question, it is my opinion that there is
no authority for payment of compensation or expenses of members of
the State Dental Board while individually engaged in making investiga-
tions or performing other services for the board as individuals in con-
nection with the administration of the laws regulating the practice of
dentistry.

Respectfully,
Hernerr S, Durry,
~ttorney General.

2863.

DEPARTMENT O PUBLIC WLELFARE—CANNOT LICIENSIE
INSTITUTION LOCATED IN FOREIGN STATE —JUVIE-
NILE COURT—NO AUTHORITY TO COMMIT CHILD TO
ANY UNLICENSED INSTITUTION OR AGENCY — SEC-
TION 1352-1, GENERAL CODE—IF CHILD SO COMMITTIED,
NO AUTHORITY FOR PAYMENT OF EXPENSE OF MATIN-
TENANCE OUT OF COUNTY TREASURY.

SYLLABUS:
The Department of Public Welfare cannot license an institution
which has ils location outside of the state. Thercfore, an agency or
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association which has institutions both wuliun and without the state can
only be licensed as io their activitics within the state.  Since seclion
1352-1, General Code, provides that the juwenile court shall not commit
a clild to any unlicensed institution or agency, it follows that a commat-
ment of a child to a licensed agency which in turn would send the child
fo an institution outside of the staie, would be contrary to the legislative
intcnt cxpressed i Section 1352-1, General Code, and therefore there
is no authority for the payment out of the county treasury of the cxpenses
of maintenance of a child so conumitted.

Corunmsus, Ounto, August 24, 1938,

Mgs, Marcarir M. Avuaian, Director, Department of Public Welfare,
State Office Building, Columbus, Ohio.
Diar Mapaar: I am in receipt of your recent communication which
reads in part as follows:

“The Lucas County Juvenile Court has committed children
to private social agencies in Toledo under Section 1639-22, para-
graph 3, of the General Code. These agencies have at times
determined that these children needed special training which
could be secured in schools located outside of Ohio. These
private agencies have billed county commissioners for this care
and the commissioners have refused to make payment since
the children are being carved for outside of the state.

Does the commitment of a child by the Juvenile Court to
a private social agency, licensed by the State Department of
Welfare, limit that agency to the placement of a child within
the State of Ohio? Can such private social agency arrange
for the care of children outside of the state and be reimbursed
legally by the county commissioners?”’

Sections 1352 and 1352-1, General Code, provide for a continual
system of inspection and supervision by your department of all institu-
tions licensed by you.

It is a well accepted canon of statutory construction that unless the
contrary clearly appears, all statutes are to be construed so as to confine
their operations within the boundaries of the state. Lewis’ Sutherland
on Statutory Construction, Second Idition, Vol. 11, page 951. In my
opinion, there is no question but that the legislature intended that the
inspection provision of Section 1352 and the licensing provision of Sec-
tion 1352-1 should only apply to institutions located within the boundaries
of the State of Ohio.
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1t follows, therefore, that if said agencies operate both within and
without the state, the license granted by the Department of Iublic
Welfare only pertains to their operations within the state. Since
Section 1352-1 provides that a child can only be committed to a licensed
association or institution, it is obvious that the intention was that
children should only be committed to institutions which are under the
supervision and regulation of the Department of PPublic Welfare. A
commitment by a juvenile court to a private agency, which agency in
turn sends the child out of the state, would defeat this manifest legisla-
tive intent.

[ also would like to point out that the portion of Section 1639-2Z,
Gieneral Code, which provides that the court may arrange for an incor-
porated institution or agency to receive children, only relates to a situa-
tion where it is necessary to make temporary disposition of the child.
You will notice that Section 1639-22 makes provision for the mainte-
nance of a detention home where delinquent, dependent or neglected
children may be retained “until final disposition.” The next paragraph
provides in part:

“The court may arrange for the boarding of such children
{emporarily in private homes, or to supplement such detention
home, * * * or may arrange with any incorporated institution
(Ttalics the

e ko M

or agency, to reeeive for femporary care
writer's).

As T see it, this portion of the new Juvenile Court Code describes
the jurisdiction of the court pending final disposition of the case. 1t was
not, as 1 view it, contemplated that any arrangements would be made
pursuant to Section 1639-22 by which the court would dispose of the
child for any prolonged period of time. Ifinal disposition of the cascs
are made by the court under Section 1639-30, General Code, and as
T pointed out in my letter of July 15, T do not believe the court may
commit a child to an mstitution located beyond the territorial limits of
the State of Ohio and T do not believe that the same result could be
accomplished indirectly, namely, by commitment to an agency which
would in turn send the child to an institution out of the state.

Provision {or the payment of expenses incurred under the new
Juvenile Court Code is found in Section 1639-34, General Code, which
section provides in part as follows:

“Any expense created by the court for the care, maintenance
and education of dependent, neglected or delinquent children,
* % * shall be paid from the county treasury upon specifically
itemized vouchers, certified to by the judge of the court.”
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I do not believe that the court has the power to certify any bill
which is not incurred in accordance with the provisions of the Juvenile
Court Code or other laws of the State of Ohio and that the county may
well refuse to pay such expense.

However, you state in your letter that the county commissioners
refuse to make payment. Although 1 have my doubts whether or not
they arc the proper officers to take this action, since the result is the
same | do not believe it necessary to comment on this matter.

Respectfully,
Herperr S, Durry,
Attorney General.

2864.

APPROVAL—SUMMARY PROPOSLED CONSTITUTIONAL
AMENDMENT, TO ARTICLE XIl BY ADDING A NEW
SECTION 2 AND REPEALING EXISTENT SLECTIONS 2
AND 8—IN RE: EXCISIE TAX, REAL ESTATE, PERSONAL
PROPERTY, MOTOR VIZHICLES, NET INCOMES.

Coruvnsus, Onto, August 24, 1938,

Mr. Wariere W, H, Baekrescur, 1843 Swunnmit St., Toledo, Ohio.

Drar Ste: You have submitted for my examination a written
petition signed by one hundred qualified electors of this state, containing
a proposed constitutional amendment and a summary of the same under
Section 4785-175, General Code. It is proposed to amend Article X1l
of the Constitution by adopting and adding thereto a new section to be
known as Section 2, to read as follows:

“No sales tax, so-called, or excise tax shall be levied or
collected upon the sale, purchase, use, rendition, processing,
manufacture, consumption, distribution or exchange of personal
property, goods, wares, merchandise or services, except taxes
upon the sale, purchase, manufacture or distribution of gasoline
or other liquid motor fuel, solid or powdered motor fuel, alco-
holic, vinous or maltous beverages, materials used in the manu-
facture thereof and tobacco products. The licensing of the
operation of motor vehicles, motor vehicle transportation by
common carriers, and the licensing of drivers of motor vehicles
may be provided hy law, at rates not exceeding those now in
cffect.



