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Fourth, if a person contracts with a school board to drive a motor vehicle 
for the transportation of ~chool pupils and he is not qualified to perform his 
contract for the reason that he is not a registered chauffeur, and does not become 
qualified by becoming registered as a chauffeur, his bondsmen may be held in 
damages for his failure to perform his contract according to its terms. 

Fifth, it is pro\·ided in Section 6295, General Code, that publicly owned and 
operated motor \"ehicles used exclusi\·cly for puhlic purposes shall be registered 
without charge. For that reason, a school hoard that owns its own school busses 
and uses them for no other purpose than for transporting school pupils, may have 
those busses registered without charge. There is no similar or analogous provision 
of law with reference to chauffeurs who operate publicly owned motor vehicles. 
Such chauffeurs must become registered as such, to qualify them to drive publicly 
owned motor vehicles, and there is no authority for the employer if he be a 
public officer or public board to pay the fee for the registration of chauffeurs 
who are hired to drive the publicly· owned motor vehicles. 

1644. 

Respectfully, 
GILBERT Bt:TTMAN, 

Attor11ey General. 

CHAUFFEUR-LICENSE AND PHYSICIAN'S FEES FOR SUCH EMPLOYE 
NOT CHARGEABLE TO BOARD OF EDUCATION, TOWNSHIP TRUS­
TEES OR COUNTY COl'v!MISSONERS. 

SYLLABUS: 
There is 110 authority of lmu for a board of education, a board of trustees of w 

township, or the county commissiouc1·s of a county to pay the fees and iucidental c:r­
peusl's of elllpio}•es of such boards who IIIIlS/ uecessarily be registered as "cha.uffeurs" 
or to rei111burse such persons for the fees cwd expenses paid by them to become so regis­
tered. 

CoLUMBUS, OHIO, March 20, 1930. 

HoN. PAUL J. WoRTMAN, Prosecuting Attorney, Dayton, Ohio. 
DEAR SIR :-This will acknowledge receipt of your request for my opinion, as 

follows: 

"Pursuant to our conversation and following your opinion No. 1443 dated 
January 24, 1930, a copy of which you so kindly enclosed me, will you give 
us your opinion as to whether or not a school board, board of trustees of a 
township, or the county commissioners of a county may pay the license fee 
required for a chauffeur's license, together with whatever fee may be charged 
by a physician for the required medical examination. Also, as to whether 
or not, if such chauffeur has paid such fees he can be reimbursed by such 
boards." 

Inasmuch as boards of trustees of townships, county commissioners of counties, 
and boards of education are public boards created by statute, and have such powers 
only, as are expressly granted to them by statute or necessarily included within such 
express grants in order to carry the express grants of power to fruition, it becomes 
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necessary to inquire, in order to answer your question, whether or not these boards are 
clothed with authority either expressly or by necessary implication, to pay the license 
fee required for a chauffeur's license, and the other expenses incident thereto, for 
persons employed by the board as chan ffeurs. 

A careful search of the statutes will disclose that no such express power is 
granted, and it seems clear that the authority would not be implied simply because 
of the express power to hire people to dri,•e motor vehicles any more than it would be 
implied that such a public board would be authorized to pay the fees and necessary 
costs for a teacher, or a physician, or a Ia wyer which they are authorized to employ. 

In this connection I would direct your attention to opinion No. 1551 rendered 
under date of February 24, 1930, the syllabus of which, reads as follows: 

"1. A person employed by a board of education to drive a school wagon 
or motor van for the transportation of school pupils must be duly registered 
as a "chauffeur" after making application therefor and successfully passing 
an examination as to his qualifications, in the manner provided in Section 6302, 
General Code. 

2. A board of education is not au~horized or permitted by law to pay the 
fee which must be paid for a chauffeur's license to properly qualify a person 
for employment by the board as a driver of a school wagon or motor van used 
in the transportation of pupils." 

There seems to be a general misunderstanding with reference tO the employment 
of chauffeurs or persons to drive motor vehicles for hire on the public highways. I 
am at a loss to understand why there should be such gross misunderstanding with 
reference to this matter, as the statutes are quite clear, and have been in existence 
for a number of years, although they have not perhaps been generally enforced. 

I am enclosing herewith copies of several recent opinions rendered by this office, 
which may be of some value to you in satisfying such complainants as the writer of the 
letter you enclosed with your communication. 

1645. 

Respectfully, 
GJLBERT BETTMAN, 

Attorney General. 

HAT CLEA~ING-QUESTION OF vVHETHER THE USE OF INFLAM­
MABLE LIQUIDS FOR SUCH PURPOSE CONSTITUTES DRY CLEAN­
ING BUSINESS. 

SYLLABUS: 
A pe1·so11 engaged in the business of cleaning felt and straw hats, by the use of in­

flammable liquids or substances, may be engaged i1~ the business of dry cleaning, as 
defined by Section 843-19, of the General Code. T'Vhether or not he is engaged in such 
business, must be determined from the facts in each particular case. 

CoLUMBUS, Omo, March 21, 1930. 

HoN. En. D. ScHORR, Director of Commerce, Columbus, Ohio. 
DEAR SlR :-I am in receipt of your letter of recent date which reads as follows: 

"Section 843-19 of the General Code of Ohio provides: 


