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It is ob\;Ous that, in addition to being an employment agency, in order to make 
such agency subject to the proYk;ons of the various sections of the Code here involved, 
it would have to be engaged in such services and charge a fee or receive compensation, 
service or benefit, either by way of demand, contract or gratuity in connection with 
the transaction of furnishing the service. 

Your letter in the first instance states that the company is operating a so-called free 
employment agency. You also state that the company is using its office to secure 
applicants from fee charging agencies. If you mean by such statement that the com­
pany, when called upon to furnish some employer with an operator, applies to a regular 
licensed agency for the name of such a person to furnish the employer, I am of the 
opinion that the company would only be a go-between, and that such acts would not 
make the B. A. M. Company an employment agency within the meaning of the sec­
tions of the General Code here under consideration. 

Another inference might, however, be placed upon the state of facts given in your 
letter and that is, that the applicants for positions make their applications and list 
their names direct with the B. A. l\1. Company. In such cases, if I correctly under­
stand your letter, no fee, compensation, service or benefit is exacted or accepted, ex­
cepting only such incidental benefit as may come from the fact that such applicants 
are familiar with the use of the B. A. ~L Company's products. If that be the case 
and this company furnishes to the employer such person, I do not understand how a 
fee could be exacted by the licensed company, even though they had placed their name 
with that company, for the reason that the licensed company performed no services. 
It is also my opinion that there is nothing illegal about the B. A. 1\f. Company's fur­
nishing positions to only those who have taken a course furnished by that company. 
It is true, of course, that the comp~ny may benefit from the fact that the applicants 
are familiar with the use of its machines. However, I am of the opinion that such 
incidental benefit does not come within the definition of the word "hire" as that term 
is defined in Section 888, General Code. In this connection I am informed that this 
practice is adopted by practically all of the business colleges and other like institutions 
of the state. 

A specific answer to your question depends upon the exact facts in each particu­
lar case and inasmuch us they are not given I cannot give you a specific answer other 
than hereinabove set forth. If, after reading the above discussion, you have any 
particular case or cases to which you are unable to apply the statutes above quoted, 
upon the submission of the facts of this office proper consideration will be given 
thereto. Respectfully, 

2406. 

EDWARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

TAX AND TAXATION-ADDITIONAL TAX LEVY OUTSIDE MAXIMUM 
FIFTEE~ :\ULL LIMITATION" FOR TOWXSHIP ROAD COKSTRUCTION 
NOT AUTHOHIZED UNDER SECTIO~ 5625-15 (7)-PERMISSIBLE 
UNDER SECTION 5625-15 (6). 

SYLLABUS: 

1. The trustees of a township may not under the provisions of paragraph 7 of Sec­
tion 5625-15, General Code, as enacted in 112 0. L. 397, submit to a vote of the electors of 
the township the question of an additional tax levy outside of the combined maximum fif­
teen mill limitation for the general construction, reconstruction, resurfacing and repair 
of roads and bridges in the township. 
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2. The trustees of a township, under the authority of paragraph 6 of Section 5625-15, 
General Code, may submit to a t•ole of the electors of the township the question of an ad­
ditional levy of taxes outside of the fifteen mill limitation for the construction or recon­
struction of a tou·nship road, u·here such construction or reconstruction is a permanent 
improvement for which the township trustees might issue bonds under the authority of 
Section 2293-2, General Code. 

CoLUMBUS, Omo, July 30, 1928. 

Bureau of Inspection and Supervision of Public Offices, Columbus, Ohio. 

GENTLEMEN:-This is to acknowledge the receipt of your recent communication 
which reads as follows: 

"You are respectfully requested to furnish this department your written 
opinion upon the following: 

Section 5625-15, 112 0. L., Page 397, provides that the taxing authority 
of any subdivision at any time prior to September 15, in any year, by vote 
of two-thirds of all the members of said body, may declare by resolution that 
the amount of taxes which may be raised within the fifteen mill limitation 
will be insufficient to provide an adequate amount for the necessary require­
ments of the subdivision, and that it is necessary to levy a tax in excess of 
such limitation for any of the following purposes: 

Paragraph 7 of this section then provides, 'for the general construction, 
reconstruction, resurfacing and repair of roads and bridges in counties.' 

QUESTIO~ 1. May the Trustees of a township under the provisions 
of this section submit to a vote of the people the question of an additional 
levy outside of the fifteen mill limitation for the construction, reconstruction, 
resurfacing and repair generally of township roads and bridges. 

QUESTION 2. "Cnder paragraph 6 of the section, may the Trustees 
of a township submit to a vote of the people the question of the levy of tax 
outside of the fifteen mill limitation for the construction or reconstruction 
of a township road?" 

Section 5625-15, General Code, as enacted in 112 0. L. 397, so far as the same is 
applicable to the questions presented in your communication, provides as follows: 

"The taxing authority of any subdivision at any time prior to Septem­
ber 15th, in any year, by vote of two-thirds of all the members of said body, 
may declare by resolution that the amount of taxes which may be raised 
within the fifteen mill limitation will be insufficient to provide an adequate 
amount for the necessary requirements of the subdivision, and that it is neces-. 
sary to levy a tax in excess of such limitation for any of the following purposes: 

* *- * 
6. For the construction o~ acquisition of any specific permanent im­

provement or class of improvements which the taxing authority of said sub­
division may include in a single bond issue. 

7. For the general construction, reconstruction, resurfacing and repair 
of roads and bridges in counties. 

Such resolution shall be confined in a single purpose, and shall specify 
the amount of increase in rate which it is necessary to levy, the purpose there­
of and the number of years during which such increase shall be in effect which 
may or may not include a levy upon the duplicate of the current year. The 
number of years shall be any number not exceeding five, except that.when 
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the additional rate is for the payment of debt charges, the increased rate 
shall be for the life of the indebtedness. 

Such resolution shall go into immediate effect upon its passage, and no 
publication of the same shall be necessary other than that provided for in 
the notice of election." 

Section 5625-17 et seq., General Code, provide the procedure for submitting the 
question of such increased levies to the vote of the electors of the subdivision. 

In the consideration of the questions here presented certain provisions of Sec­
tion 5625-6, General Code, may be noted. This section authorizes special tax levies 
without a vote of the people within the combined maximum fifteen mill limitation 
for the following purposes, among others, to-wit: 

e. In the case of a county, for the construction, reconstruction, re­
surfacing, and repair of roads and bridges, other than state roads and bridges 
thereon. 

.. * * 
g. In the case of a township, for the construction, reconstruction, re­

surfacing and repair of roads and bridges (except state roads and bridges on 
such roads), including the "township's proportion of the cost and expense 
of the construction, improvement, maintenance and repair of county roads 
and bridges. 

* * *'' 

Reading the provisions of Section 5625-15, General Code, in connection with 
those of Section 5625-6, General Code, above quoted, it is quite clear that the pro­
visions of paragraph "7" of Section 5625-15, General Code, authorizing the levy of 
certain taxes outside of the combined maximum fifteen mill limitation, refer to the 
same kind of taxes as those provided for by paragraph "e" of Section 5625-6, General 
Code, within said fifteen mill limitation, that is, to county levies for the construction, 
reconstruction, resurfacing and repair of roads and bridges therein. 

The tax levies authorized by paragraph "7" of Section 5625-15, General Code, 
outside of the fifteen mill limitation, being limited to county levies, there is nothing in 
the provisions of said paragraph or said section of the General Code, authorizing the 
trustees of a township to submit to the electors the question of an additional levy 
outside of the fifteen mill limitation for the construction, reconstruction, resurfacing 
or repair of a township road or bridge and your first question must therefore be an­
swered in the negative. 

With resp~ct to your second question it will be noted that paragraph "()" of Section 
5625-15, General Code, authorizes the taxing authority of any subdivision to submit 
to the electors thereof the question of a tax levy outside of the fifteen mill combined 
maximum limitation for the construction or acquisition of any specific permanent 
improvement or class of improvements, which the taxing authority of said subdivision 
may include in a single bond issue. 

Aside from the provisions of Section 3298-15e, General Code, authorizing town­
ship trustees to issue bonds in anticipation of the collection of taxes and assessments 
to pay the estimated compensation, damages, costs and expenses of township road 
improvements, Section 2293-2, General Code (112 v. 365), provides that: 

"The taxing authority of any subdivision shall have power to issue the 
bonds of such subdivision for the purpose of acquiring or constructing, any 
permanent improvement, which such subdivision is authorized to acquire or 
construct." 
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In this connection Section 2293-1, General Code, provides that: 

'' 'Permanent improvement' or 'improvement' shall mean any property, 
asset or improvement with an estimated life or usefulness of five (5) years 
or more, including land and interests therein, and including reconstructions, 
enlargements and extensions thereof having an estimated life or usefulness 
of five years or more. Reconstruction for highway purposes shall be held to 
include the resurfacing but not the ordinary repair of highways." 

Sections 3298-1 et seq., General Code, authorize the board of township trustees 
of any township to construct, reconstruct, resurface or improve any public road or 
roads or part thereof under the jurisdiction of such township. 

Assuming therefore, in answer to your second question, that the proposed township 
road c~nstruction or reconstruction therein referred to is a permanent improvement 
within the meaning of the provisions of Section 2293-1, General Code, above quoted, 
the trustees of the township would have power to issue the bonds of the township for 
the purpose of constructing such improvement under the authority of Section 2293-2, 
General Code. It therefore follows that in such case the road construction or improve­
ment referred to in your question would be the construction of a permanent improve­
ment for which the board of township trustees as the taxing authority of the sub­
division could submit to the electors the question of a tax levy outside of the fifteen 
mill limitation for the purpose of paying the compensation, damages, costs and ex­
penses of such improvement. Your second question is therefore accordingly answered 
in the affirmative. 

The conclusions reached by me in this opinion are in a;ccord with those of Opinion 
No. 2404 addressed to Honorable J. R. Pollock, Prosecuting Attorney, Defiance, Ohio, 
under date of July 30, 1928, a copy of which is herein enclosed. 

2407. 

Respectfully, 
Eow ARD C. TuRNER, 

Attorney General. 

DOGS-PE~ALTY PRESCRIBED lJXDER SECTIOX 5652-7c, GEXERAL 
CODE, APPLIES ONLY TO SELLERS-WHEN SUBJECT TO PENALTY 

SYLLABUS: 

1. The penalty prescribed in Section 5652-7c, General Code, does not apply to the 
purchaser of a dog but only to the sell<!r. 

2. The county auditor or county dog warden may not examine and require an appli­
cant for dog registration to diuulge thq name of the person from whom he purchas~s the dog. 

3. Neither the county auditor 110r county dog warden may req1lire an applicant for 
dog registration to sign an affidavit that he did not own said dog on January 1, 1928. 

4. Every person who owns, keeps or harbors a dog more than three months old prior 
to January 1, 1928, and jails to register such dog before January 1, 1928, is guilty of a 
misdemeanor and is subject to the penalty prescribed in Section 5652-14, General Code. 

5. The owner, k~eper or harborer of a dog more than three months old prior to Jan­
uary 1, 1928, who regist~s the same after January l, 1928, tither before or after January 
20, 1928, is still subJect to the fin~ and costs as provided in Section 6652-14, General Code, 
if convicted. 


