
58. OPINIONS 

hers present, are de facto officers and all proper business transacted by the district 
}:loard of health in which such de fecto members participated, is Talid and binding. 

Sixth. Offices of members of the district advisory council and district board 
of health are incompatible and a member of the district advisory council is not 
eligible to appointment as a member of the district board of health. 

1170. 

· Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney General. 

COUNTY COMMISSIONERS-COMPENSATION~SECTION 6502 G. C. AP­
PLIES TO BOTH SINGLE AND JOINT COUNTY DITCH IM·PROVE­
MENTS. 

SYLLABUS: 
Under the provisions of sectiOn 6537 of the General Code, the provzstons of 

section 6502 of the General Code,, relating to the compensation of County Commis­
sioners, have application to both single and joint county ditch improvements. 

CoLUMBUS, OHIO, February 1, 1924. 

HoN. · J. F. VANDENBROEK, Prosecuting Attorney, Napoleon, Ohio. 
DEAR SIR :-Receipt is acknowledged of your recent letter, transmitting the fol­

lowing statement and request for an opinion: 

"Section 6502 of the G. C. amended in House Bill 569-110 Ohio Laws, 
provides additional salary for County Commissioners per diem and it spe­
cifies further in this section that said allowance is for work so defined in 
this chapter. Is it the intention of the Legislature that this chapter shall 
mean single county ditches only, or does that mean ditches which includes 
joint and other ditches?" 

Enacted House Bill No. 569, referred to by you, was an emergency act, passed 
April 3, 1923, and is found in 110 0. L. 161. The purpose of this act was to codify 
the drainage laws of the state. This enactment is made up of Chapters one, two, 
five, six and eight. Chapter one covers the subject of single county ditches; 
chapter two, joint county ditches; chapter five, township ditches; chapter six, under­
ground drains; and chapter eight, cleaning and repairing of ditches, drains and 

0 

watercourses. 
Said section 6502, General Code; is a part of chapter one, and reads : 

"In addition to the salary otherwise provided by law for county com­
missioners, each commissioner shall receive, for performing all duties re­
quired of him in this chapter, five dollars per day for each day actually 
engaged in work on an improvement as defined in this chapter, but not to 
exceed one hundred days in any one year, and not to exceed four days on 
any one improvement and the one-half part thereof shall be paid out of the 
general fund of the county, and the one-half part thereof shall be charged 
as costs in the location and construction of the improvement and paid in the 
first instance out of the general ditch improvement fund of the county." 
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A reading of this section discloses that the language in the section is limited 
in application to duties performed which are required in said chapter, namely, chapter 
one, and provides a per diem for each day actually engaged in work on an improve­
ment defined in said chapter. The chapter deals exclusively with single county 
ditches. · 

Chapter two of the act deals exclusi'-:e!Y with joint county ditches. 
Section 6537, General Code, which is a part of chapter two of said act, reads as 

follows: 

"Save and except. as is otherwise provided in this chapter, the joint 
board of county commissioners may do and perform all the things that the 
commissioners may do in a single county improvem~nt, and shall be gov-

- erned by and be subject to all the provisions of the chapter relating to single 
county ditches in so far as applicable. The proceedings for a joint county 
improvement shall proceed before said joint board the same is if said joint 
board were a board of county commissioners representing a county that 
included all the territory of all the counties represented by the commissioners 
on said joint board. All rights of appeal, and all other rights or remedies 
as provided in the chapter relating to single county improvements shall apply 
to joint county improvements. All officers doing any acts or making any 
findings for or against such improvement shall perform all the duties re­
quired of them pursuant to the provisions of chapter one of this title. All 
owners affected by the proceedings for a joint county improvement shall 
have all the rights and remedies grven them in single county improvements. 
The proceedings in joint county improvements shall be the same as the pro­
ceedings in single county improvements, save and except as modified in this 
chapter." 

It will be noted from a reading of this section that the provtswns of chapter 
one, in so far as they arc applicable, are made applicable to the proceedings m 
connection with a joint county ditch improvement, ·and specifically provide: 

"All officers doing· any acts or making any findings for or against such 
improvement shall perform all the duties required of them pursuant to the 
provisions of chapter one of this title." 

It is believed that the provisions e>f this section and the sentence quoted are 
sufficient to show that it was the intention of the legislature that the provisions of 

· chapter one, relative to compensation, in the absence of other speci'flc statutory 
provision, were applicable to the services performed by the county commissioners 
in ditch proceedings of the character contemplated by the chapter. 

In conclusion, it would follow that under the provisions of section 6537 of the 
General Code, above quoted, the provisions of said section 6502 of the General Code, 
relating to the compensation of county commissioners, have application to both sin5lc 
and joint county ditch improvements. 

Respectfully, 
c. c. CRABBE, 

Attorney Geueral. 


