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the expiration of his term of office for excess payment of taxes received during 
his term of office, discussed and restricted. 

2087. 

Respectfully, 
JoHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

CEMETERY LOT-DEED THERETO EXECUTED BY TOWNSHIP TRUS­
TEES RECORDED WITH TOWNSHIP CLERK. 

SYLLABUS: 
1. A deed executed by towns/zip tmstees for a cemetery lot, pursuant to sec­

tion 3448, General Code, is not an absolute conveyance of land which requires pre­
sentment to and endorsement by the county auditor under section 2768, General 
Code. 

2. Such a deed is not required by law to be fi!ed with and re.corded by a 
county recorder, the recordation thereof being controlled by section 3447, General 
Cade, which provides that tlze township clerk shall record ,such deed in a book kept 
by him for that purpose. 

CoLUMBUS, OHIO, December 30, 1933. 

HoN. JAMES M. HowsARE, Prosewting Attorne:y, Eaton, Ohio. 
DEAR Sm :-I am in t·eceipt of your request for my opinion which reads as 

follows: 

"I am hereby presenting to you a statement of a certain condition 
brought about by the deed for a cemetery lot having been marked 
'Transfer not Necessary', by the auditor. 

3448 G. C. Sale of Jots and deeds therefor. * * * Upon complying 
with the terms of sale, purchasers of lots shall be entitled to receive a 
deed or deeds therefor which the trustees shall execute, and which 
shall be recorded by the township clerk in a book for that purpo3e, the 
expense of recording to be paid by the person receiving the deed. * * * 

As no plat or title is shown for this or other cemetery Jots in the 
auditor's records, and such property being exempt as to taxes, does the 
auditor have authority to indicate by any statement on ·such deed that 
it had passed through his hands?" 

Section 2768, General Code, provides m part as follows: 

"The county recorder shall not record any deed of absolute con­
veyance of land * * * until it has been presented to the county auditor 
and by him endorsed 'transferred,' or 'transfer not neces,sary.'" 

Your question requires a determination as to the character and effect of a 
deed executed by township trustees for a cemetery lot, and also as to the powers 
and duties imposed upon the county auditor and county recorder with respect 
to such a deed. 

In this connection, reference must be had to section 2757, General Code, 
which provides that the county recorder shall keep four sets of records, specify-
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ing one as "a record of deeds, in which shall be recorded all deeds * * * for the 
absolute and unconditional sale of lands * * *." 

Section 2759, General Code, provides that the "recorder shall record in the 
proper record * * * all deeds * * * or other instruments of writing required by law 
to be recorded, presented to him for that purpose." (Italics the writer's.) 

At this point it might be well to examine the provisions of law relating to 
cemeteries under the supervision of township trustees: 

The first section to which attention should be called is •section 3441 of the 
General Code which provides: 

"Township trustees may accept a conveyance of or purchase, and 
inclose, improve, and protect such lands * * * as they may deem neces­
sary and proper for cemetery purposes. * * * " 
By section 3444 of the General Code the trustees are given power to levy a 

tax .in such sum "as may be necessary for the needful care, supervision, repair, 
and improvement of such cemeteries." 

Section 3447 provides : 

"The trustees shall have such cemeteries laid out in lots, avenues 
and paths, number the lots and have a suitable plat thereof made, which 
shall be carefully kept by the township clerk. They shall make and 
enforce all needful rules and regulations for its division into lots, and 
the allotment thereof to families or individuals, and for the care, super­
vision and improvement thereof * * *." 
The pertinent part of section 3448, General Code, reads as follows: 

"Upon application the township trustees shall sell at a reasonable 
price such number of lots as the public wants demand for burial purposes. 
Upon complying with the terms of sale, purchasers of lots shall be en­
titled to receive a deed or deeds therefor which the trustees shall execute, 
and which shall be recorded by the township clerk in a book for that 
purpose * * *." (Italics the writer's.) 

Section 3450, General Code, says: 

"No lot held by any individual in a cemetery, in any case shall 
be levied on or sold on execution." 

In the case of Smiley vs. Bartlett, 6 C. C. 234, the following proposition of 
law is laid down in the third syllabus: 

"The right of burial in a public or church cemetery though con­
veyed by grant is nevertheless an easment only." 

In the case of Fraser vs. Lee, 8 0. App. 235, the court held: 

"1. The disposal of the dead, from motives of sanitation and health, 
is a state function. The state, by legislative enactment, has given ex­
clusive and complete control thereof to municipalities within the ter­
ritorial limits of each. 

2. A document, in order to effectually pass title to a burial lot, 
need not take the form of a real estate deed." 

On page 238 of the opinion the court say: 

"When this lot was sold to Potter in 1871 the usual deed was exe­
cuted to him and recorded in the records of the cemetery. Whether 
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that deed was in form absolute on its face, or otherwise, Potter ac­
quired no greater right than that of burial, ornamentation and erection of 
monuments." 

On page 239 we find the following: 

"It is clear from a careful reading of this chapter that the deed 
authorized to be given to a purchaser of a burial lot conveys only the 
right of burial therein, and constitutes only an easement of burial." 

Further, on page 241, the court say: 

"From nowhere in the statutes can the claim be deduced that any 
idea of barter and ·sale was contemplated in the legislation relating 
to cemeteries and the proper disposal of the dead." 

While it is true that the above case of Fraser vs. Lee mentions municipal 
cemeteries, the principles involved are applicable to cemeteries under the super­
vision of the township trustees, and the requirements for the delivery of a deed 
to the purchaser are practically the same. 

From an analysis of the sections of the General Code above cited and the 
cases above mentioned it seems clear that a deed executed by township trustees 
for a cemetery lot is not such an absolute conveyance which requires presentment 
to and endorsement by a county auditor under section 2768, General Code. It 
also seems clear that such a deed i·s not required by law to be filed with and 
recorded by a county recorder, but that the recordation thereof is controlled l,y 
section 3447 of the General Code which provides that the township clerk shall 
record such deed in a book kept by him for that purpose. 

2088. 

Respectfully, 
]OHN W. BRICKER, 

Attorney General. 

SANITARY DISTRICT-FUNDS THEREOF DEPOSITED IN BANK CON­
STITUTE PREFERRED CLAIM UPON LIQUIDATION OF BANK 
WHEN. 

SYLLABUS: 
1. When a sanitary district organized under the sanitary district act of Ohio 

(Sections 6602-34 to 6602-106, General Code} deposits funds coming into its pos­
session in a bank in any other manner than that provided in Section 6602-79, Gen· 
eral Code, such funds so on deposit, cons.titute a preferred claitwin the event of a 
liquidation of the bank by reason of insolvency providing the bank had knowledge 
of the nature of, and ownership of the funds so deposited. 

2. When the president or other executive officer of a bank is also an execu­
tive officer of a depositing corporation such bank should be held to have knowledge 
of the ownership of the funds on deposit. 

3. When a sanitary district has illegally deposited its funds in a bank which 
has knowledge of the illegality of the deposit, and the bank has delivered to the 
sanitary district securities to insure the return of the funds on deposit such con­
tract by reason of its ultra vires nature, is void, and neither party thereto can 
obtain any rights thereunder. 

4. When a taxing subdivision is the owner of a preferred claim against a bank 


